Nintendo Switch - Európában is 10 millió felett

A Nintendo európai részlegének jelentése szerint komoly mérföldkövet ért el Európában a Switch, hiszen az az alapmodellt és a nemrég megjelent Lite-ot is magába foglaló összeladásokat tekintve átlépte a tízmilliós álomhatárt.

A GamesIndustry.biz jelentése szerint Európában is töretlen a Nintendo Switch sikere. A Nintendo beszámolója alapján 2017-hez képest 40, a tavalyi évhez képest pedig 30 százalékkal növekedtek a konzol eladásai, amelyen valószínűleg sokat dob majd a szeptemberben megjelent Lite-kiadás is. 

Ez vezetett oda is, hogy a hibridgépből a premierje óta több mint 10 millió példányt adtak el Európában, miközben a Nintendo által kiadott játékokból 36 millió fogyott. A más kiadók által értékesített játékok közül a Minecraft, a Crash Bandicoot N.Sane Trilogy, a Mario + Rabbids és a Stardew Valley értek el kiemelkedő eredményt, ezekből külön-külön több mint félmillió darabot sikerült elpasszolni.

A negyedik negyedévben is erős felhozatallal jelentkezik a konzol, hiszen jön az Overwatch, a The Witcher 3, a Luigi's Mansion 3 és a Pokémon Sword & Shield is.

15 komment - szólj hozzá!