Fortnite - fekete lyukkal köszöntött be a Vég

Kezdetét vette a játék a The End elnevezésű eseménye, amely a várakozásoknak megfelelően nem csak a szokásos apróbb újítások előkészítését jelentette; megjelent egy fekete lyuk, és elnyelte a Fortnite teljes világát.

Azt pedig, hogy egy fekete lyuk elnyelte a Fortnite battle royale-térképét, szó szerint kell érteni; a játékosok nem tudnak újabb meccsekre belépni, eltűnt az egész térkép. Az eseményről pedig nem kaptunk más információt, mint egy órák óta tartó livestreamet játék hivatalos YouTube-csatornáján, ahol nem látni mást, csak egy tátongó fekete lyukat.

Elméletileg a Season 11 került volna bejelentésre, de a szivárgások alapján egy teljesen új fejezetet kapunk majd akkor, ha újból visszatér a játék - vagy átköltözik egy másik galaxisba? Akárhogy is legyen, az biztos, hogy kiemelkedően magas érdeklődést generál a dolog, Twitchen például másfél milliónál is többen kattintottak egyszerre az élő közvetítésre, amitől közel került a teljes rendszer az összeomláshoz.

Az Epic Games Store pedig konkréten össze is omlott, mivel mindenki a saját szemével akart meggyőződni arról, hogy a játék tényleg nem működik; akkora lett a túlterhelés, hogy a Fortnite mellett az egész platform is leállt egy időre, de egy hivatalos tweet szerint már orvosolták a problémát (ezt egyébként mi is lecsekkoltuk, és most már tényleg működik a launcher).

Egy további érdekesség, hogy a fekete lyuk pár órája aktív lett, és néha nem csak különös fénycsóvák lövellnek ki belőle, hanem valamilyen kísérteties számok is, melyeknek a jelentését egyelőre nem tudták megfejteni - a jelenségre egyébként az alábbi linken láthattok egy példát.

De meddig lesz még elérhetetlen a Fortnite battle royale-módja? Nos, hivatalos információ egyelőre nem látott napvilágot, de a Twitteren terjedő infók szerint az esemény kedden, magyar idő szerint délelőtt 10 órakor ér a végéhez. A kérdés már csak az, hogy mi lesz a Vég vége után…

20 komment - szólj hozzá!