Félkarú rablóként tér vissza a Silent Hill

A Konami nem erőlteti mostanság a nagygépes játékfejlesztést, így olyan címek hevernek parlagon nála, mint a Silent Hill. A kiadó persze nem feledkezett meg a címről, csak épp most jutott eszébe, hogy félkarú rablót is lehetne csinálni belőle.

A Konami kaszinókba szánt játékgépekkel foglalkozó divíziója, a Konami Gaming a Las Vegas-i Global Gaming Expón jelentette be a Silent Hill: Escape-et, amely egy félkarú rabló lesz a népszerű (és méltatlanul hanyagolt) sorozat alapján. Az Escape a Konami új típusú kabinetjeinek az előfutára, amely egy "J" alakú, 49 hüvelykes képernyővel várja a szerencsejátékosokat.

Bosszantó ez, hiszen a Konami az utóbbi években nem igazán erőltette a nagygépes játékfejlesztést (a Pro Evolution Socceren kívül lényegében minden más projektet leépített), így a Silent Hill is parlagon hever, 2012 óta nem kapott új epizódot a széria. A rajongók jobb híján az időközben lelőtt Silent Hillshez kiadott játszható teasert pörgetik rongyosra, a P.T. pedig a mai napig tartogat érdekes felfedezéseket a közösség számára.

A Silent Hillnek egyébként nem ez az első kitérője a szerencsejátékok világában, 2015-ben egy Silent Hill-pachislottal jelentkezett a Konami.

16 komment - szólj hozzá!