2500 DOS-játék vált ingyenesen elérhetővé

  • Írta: szlav
  • 2019. október 15.
  • Akció
Link másolása
Ha egy kis időutazásra vágytok a legendás 90-es évekbe, akkor ez a ti napotok! Az Internet Archive-nak köszönhetően újabb 2500 klasszikust próbálhatunk ki ingyenesen és legálisan, ráadásul ehhez csak a böngészőnkre lesz szükségünk.

Mortal Kombat, Doom, Duke Nukem 3D, The Secret of Monkey Island, Alone in the Dark, Shadow Warrior, Oddworld: Abe's Odyssey, vagy WipEout. Ez csupán néhány cím arról a bő 2500-as játéklistáról, ami teljesen ingyenesen és legálisan elérhetővé vált az Internet Archive eddig is masszív adatbázisában. Az MS-DOS legnagyobb klasszikusait most az emulátorokkal való szöszölés nélkül, egyszerűen a böngészőnkben élvezhetjük.

Ha tehát ti is kedvet kaptatok, akkor kattintsatok ide: itt nincs más dolgotok, mint a listát görgetve, vagy a keresőt használva kiválasztani a kívánt játékot, majd a megjelenő oldalon rákattintani a jókora bekapcsológombra. Néhány perc után (elég forgalmas jelenleg az oldal) a háttérben futó emulátor betölti a kívánt játékot, így hanggal, akár teljes képernyőn is újraélhetitek a 90-es évek klasszikusait.

11.
11.
Cooper911
#8: A legtöbb játéknál csak streaming only van. De pont amit le akartam szedni annál volt download options :D Köszi!

Heldengeist: Neked is köszi!
10.
10.
Heldengeist
#6: My Abandonware
https://www.myabandonware.com/
Ha valami nem vásárolható meg legálisan, innen letölthető. Általában rip-ben is és ISO-ban is, viszont törés nincs az ISO változatokhoz. Ami megvásárolható, ahhoz store page linket adnak.
9.
9.
Montim
A CD-ROM site része érdekesebb, mert az egész image fájlt le lehet tölteni, amiket szinte sehonnan nem lehet eredetileg beszerezni már.

https://archive.org/details/cdromsoftware?&sort=-downloads&page=1
8.
8.
Montim
#6: Játék klikk és jobb oldalt "Download Options"
7.
7.
Montim
6.
6.
Cooper911
Frankó! Lehet valahogy letölteni is innen?
4.
4.
Nekem kiírta az elején, hogy Press any key, to continue, de bármit nyomtam égen-földön, semmit nem fogadott el. Lehet, hogy tényleg létezik a legendás any key, ami régen rajta volt a billentyűzeteken, de már az évezredek alatt kihalt?
3.
3.
Yanez
Nem támogatja a kontrolleremet. Meh.
2.
2.
Heldengeist
Egy hónap híján 4 éve regisztráltam ide és ez már akkor is működött. Ahogy elnézem, az elérhető címek listája sem bővült észrevehetően. Akkor most mi az újdonság?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...