November 19-én startol a Google Stadia

Egy bő hónap múlva elrajtol a Google felhőalapú szolgáltatása is. A Founder's Edition előrendelői már novemberben rátehetik a mancsukat a Stadia nyitókínálatára.
  • Írta: szlav

Kommentek

#36
#35: Érdekes a single köszöni szépen remekül van, jo játékok jo eladást is hoznak. A legtöbb kiado akikről te beszélsz a legalja szarok, Activision, EA.
De már ott is kezdik látni hogy kell single lásd single kampány új codban, SW FO.
#35
#29: Ja, mert abból a pár single játékból él.... hagyjuk már a butaságot.

A legtöbb kiadó nem nagyon akar már single only játékokkal foglalkozni. Mindig van persze egy-kettő , de nagyon nem ez a trend már. Több munka , és konzolon 5-6-10 emberen átmegy egy példány.
#32
#31: ... és pont ezért kellett volna a tetves epik szart is kivéreztetni, csak hát a sok hülye paraszt elájult az ingyen ótvaros, rohadt krumplitól amit eléjük szórtak, mint a disznóknak... Clap! Clap! Clap! :( trap...
#31
Hát hosszú távon pont, hogy nem éri meg, de semmilyen távon sem. Egy Autocad mielőtt előfizetéssé vált 1'000'000 körül volt ( van belőle 26 darab a cégnél, mindet én vettem :) és mivel nagyon nem fejlődött, megérte 5-6 változatonként frissíteni. Eleve 3 változatonként volt új file-formátum. A 2013 után meg 5. változatnál a 2018-asnál... ( Az, hogy két évente szétb@sszák a gui-t az nem fejlődés !!! ) Csakhogy addigra az éves szoftver-követéses előfizetés többe volt, mint ha vettem egy újat teljes áron !!! Ezért szüntette meg az Autodesk a forgalmazást, mert rájött, hogy nem tudja átb@szni a népet... Most meg bérelhetsz egy évre 700'000 -ért !!! Megéri ? Ku*vára nem !

Ugyanez lesz, a gaminggel is ha a tetves streameleők győznek! Pontosan ez van a streaming TV szolgáltatásoknál... Netflix, HBO, Disney... stb. Mind csak exkluzív tartalommal külön előfizetéssel : egy valaki nem jár jól : az előfizető... Nem kérek egy ilyen világból : EA, Ubi, Activision, MS, Sony, GOG...stb...stb...stb... előfizetés, ha játszani akarok... Egy platformot akarok, ahova minden IS jön. Jelen esetben erre az egyetlen alkalmas pályázó a Steam... Nekem pont megfelel... :)
#27
#24: Az a gond, hogy hisztizhetsz(ünk) de nem ugyanerre megy MINDEN ? Felesleges CSAK a játékiparra mutogatni. Mindenhol az előfizetés felé megy minden, Lassan nem lesz komolyabb szoftver amit megveszel 1x , feltelepíted és használod. Adobe, az Office még "vagyogat", de az se sokáig, és sorolhatnám. Mobilokon szintén. Ami nem free , abból egyre kevesebb az amit egy összegben megvehetsz, ott is előfizetés van.

"Néha veszel egy egy igéretes single game-t. Amit BÁRMIKOR elővehetsz mert a tied."

Ha van hardver, akkor is ezekből is egyre kevesebb van/lesz. Amúgy meg a single játékokat lassan pont a használt játék kereskedelem öli meg. Nem a warez. Senki se veszi elő "bármikor". Kitolja, és másnap megy eladásra... és másik 7-10 emberen is keresztül megy. Persze, lehet hajtogatni hogy "a rohadt kiadó így is meggazdagodik", de ebből csak rossz eladási statisztika van. Még jó hogy azt mondják hogy jó..szt single game ( úgyis sokkal nagyobb macera egy single kampányt csinálni ) , nesztek multi game, csináljatok egymásnak kampányt....
#26
#23: Úton vagyunk. Kurva hosszú még az út. De ha akarsz, egy 10 évet ezen us biztos el tudsz majd rettegni.

Amíg kompetitív játékok vannak, esélye sincs a streamingnek teljes térhódításra. Nyugalom... A köv. konzolgeneráció még vígan lemegy. Addigra meg a Putyin, Trump, Erdogan, Bolsonaro és Duterte féle zsenik úgyis elintézik, hogy a streaming legyen a legkisebb gondunk...
#25
YanezModerátor
#24: Nem szeretnék vitatkozni, de úgy vélem ezt most túldramatizálod.
#24
#22: Mert minimális logika és józan paraszti ész kell belátni hogy ezzel a kiadók csak jól járnak. Jobban mint a jelenlegi helyzettel. És úgy pofátlankodhatnak majd ahogyan csak akarnak. Tényleg ilyen komplikált lenne..?
Ugyan ezeket a köröket futották le "támogatók" és "lőre gondolkodók" számtalan esetben eddig:
- DLC
- Fizetős multi
- Miktrotranzakció

Ha sikeres és fizetik akkor bizony bevezetik és elszemtelenednek, elkurvulnak a kiadók. Mind ugyan így indult...Támogatókra leltek, most pedig meg lehet nézni hol járunk. Ugyan ez a streaming gaming helyzete is a jövőre nézve a különbség csak annyi hogy ezzel alapvetően változtatják a gaming ipart és mééééégjobban tömhetik a zsebeiket.
#23
#21: "Lófasz se lett belőle."

Pc-n már nincs dobozos max letöltőkód a dobozosban vagyis minden digit. Ms már próbálkozik a lemezmeghajtó nélküli géppel. A következő konzolgen még remélhetőleg lemezes lesz de az azt követőnél már szinte borítékolható hogy digit only lesz. Szépen lassan terelik arra a népet, szóval nemhogy nem lett belöle lófasz sem,jócskán úton vagyunk a fulldigit felé...
#22
YanezModerátor
#19: Ha ez a helyzet, akkor miért félsz attól, hogy ez lesz a gaming halála? Hiszen az elmondásod szerint sokkal jobb venni egy gépet 7-8 érvre. Miért nem úgy gondolsz erre, mint opcióra, hanem mint trónkövetelőre?
#21
#16: Engem nem kell győzködni. Szarok én a streamingre. Lófaszt sem fog háttérbe szorítani addig, amíg azt a minőséget nem fogja hozni. 10 éve a digitális cuccok terjedésével pont ez a sírásás ment a dobozos játékoknak. Lófasz se lett belőle. Lesz egy kísérletező időszak. Megmarad 1-2 ilyem szolgáltató és a kiadók/fejlesztők is kitapasztalják meddig mehetnek el.
#20
#18: Remélem így lesz és a többi akik streamben gondolkodnak elrettentő példának fogja venni. A stream gaming a jövő. Csak ez a jövő egyben a gaming halála is. Az egész játékipar ami már most is számtalan kiadó miatt egy pénzhajhász pöcegödör,gyakorlatilag maximálisan a kiadók malacperselye lesz és semmi nem fog nekik gátat szabni.
#19
#15: Miattuk szopjanak a gamerek?:)
Veszel egy hardvert. Legyen 150k. 7-8 évig ott van. Néha veszel egy egy igéretes single game-t. Amit BÁRMIKOR elővehetsz mert a tied. Ennél többre fogsz te kijönni 7-8 év alatt a stream gaminggel, szarabb minőséget kapsz és még csak nem is akkor veszed elő mikor akarod pláne nem késöbb....
#18
#16: Nyugtasson meg hogy a Google kb mindenbe belebukik ami nem a keresö, a gmail meg az android, aztán kihúzza a dugót. Google+, Google glass, na majd megváltják a világot, hol vannak most?
#17
#11: *még.