NFS: Heat - a versenyjátékok Dying Lightja?

  • Írta: Shifty
  • 2019. október 16.
  • Videó
Link másolása
Közeledik a Need for Speed-sorozat következő epizódjának, a Heatnek a megjelenése, az Electronic Arts pedig végre aktivizálta magát. Érkezett néhány friss részlet és sok-sok játékmenet-pillanat a folytatásból.

Eddig meglepően keveset mutatott magából a Need for Speed: Heat, pedig a megjelenés már itt van a nyakunkon. Most viszont befutott egy raklapnyi friss mozgóképes anyag, miközben kiderült néhány nagyon fontos részlet is.

A játék helyszínéül szolgáló, Miami alapján készült Palm Cityben a forgalom és a rendőrség mellett a dinamikus időjárás is okozhat majd fejtörést, hiszen a verőfényes napsütésből pillanatok alatt vad trópusi vihar válhat. Emellett a játékban kiemelt szerepe lesz a napszakok váltakozásának, hiszen ettől függően teljesen más kihívások várnak ránk, ráadásul a nehézségük is változik. A koncepció ismerős lehet a Dying Lightból, ahol fényes nappal nyugodtan tudtunk bóklászni a játék helyszínéül szolgáló városban, éjszaka viszont elszabadult a pokol.

Hasonlóra kell a Need for Speed: Heatben is számítani. Nappal a már jól ismert, átlagos tevékenységeket végezhetjük. Nyugodtan kocsikázhatunk, felfedezhetjük Palm Cityt, a versenyek alatt alig van forgalom, és a rendőrök is csak elvétve kezdenek bele a macska-egér játékba. Egyszóval nyugodtan kocsikázhatunk vagy akár gyorsutazhatunk a menedékházak között.

Ezzel szemben éjszaka kitör a káosz és az őrület, és a játék egycsapásra olyan élményt kínál, mintha egybegyúrták volna a Need for Speed: Underground és a Need for Speed: Hot Pursuit főbb elemeit. Az illegális versenyeké lesz a hangsúly, a rendőrök folyamatosan a nyakunkban loholnak és a gyorsutazás funkciója sem lesz elérhető. Ez azért fontos, mert az ekkor megszerzett reputációs pontokat és egyéb jutalmakat ténylegesen csak akkor kapjuk meg, ha épségben visszatértünk a garázsunkba. A hazatérés azonban egyszer sem lesz olyan, mintha sétakocsikáznánk.

A Need for Speed: Heat november 8-án jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

21.
21.
Obi Wan Kenobi
#18: Akkor esetleg tudnál segíteni benne? :D játszhatatlan most éppen
19.
19.
m3gtr
#16: Nem a törés a legnagyobb gon az NFS -el hanem a 00 fizika és irányítás.
18.
18.
m3gtr
#17: :D :D :D :D :D :D :D FH3 és 4 is nekem jó G29 el meg még jó pár emberen a világon. Valami nagy gond lehet nálad ha ilyeneket írogatsz.
17.
17.
Obi Wan Kenobi
#15: Egyik Horizont se lehet, Logitech G29-cel sem, PC-n..
16.
16.
Heldengeist
#6: Én is szívesen játszanék olyan versenyjátékokkal, ahol van normális sérülésmodell. A hiányába valamennyiben biztos belejátszik, hogy külön licenc kell rá, hogy törhessenek a kocsik, plusz külön munka, hogy melyen törés hogy hat a vezethetőségre. Leginkább akkor zavar, ha ez pont szimulátorból hiányzik. A Codemasters játékain kívül most eszembe sem jut több, ahol licencelt autók vannak rendes törésmodellel.
15.
15.
m3gtr
Jah ez már annyira árkád hogy kormánnyal nem lehet játszani és fékezni sem kell benne mint ahogy a videóban is látszik. Ultra fos az egész. Méltó folytatása az eddigi xaroknak. Az egyetlen autós játék amit nem lehet kormánnyal irányítani :D :D :D fantasztikus.
13.
13.
Anti4730
#12: Igy need for speed jatekban buntetes ha nekimesz valaminek vagy lemesz az utrol? Na ne rohogtess:)))
12.
12.
#11: Kár hogy nincs javítás mert még az eszembe jutott, hogy pl a nappali LEGÁLIS versenyen így átszakítgatod a kordont itt ott, de nem jár érte levonás vagy kizárás vagy egyáltalán bármi büntetés, már önmagában ez is annyira gagyi :D azt mondom este oké, mennek mindnehol mint a meszes, menekülnek zsernyákok elől, de a nappali profi karrierben azért eléggé fosnak tűnik ez a hülyeség...
11.
11.
Amikor bejelentették akkor megtetszett, aztán szépen lassan egyre gagyibbnak tűnt és mostanra már nem tetszik, így kell ezt csinálni :)
10.
10.
br1Koo
Elképesztő röhejes lesz ez is..
9.
9.
ollie92
#1: Igen, ez mind szép és jó, de ha nem lehet benne élvezetesen vezetni, mint horizonban akkor lehet benne akár pápamobil is. A kocsik, mintha sínen futnának gagyi fizikával. Tudom, hogy árkád meg minden, de ez gáz.
7.
7.
Őrnagy
#6: Egyszer olvasnék már olyat, hogy valakinek tetszik ez a kőfalon sértetlenül átvágás. A Forzában is idegesít. Lehet, hogy pont azoknak tetszik, akik sosem írnak véleményt ezekről az autóversenyekről?
6.
6.
markoci555
akkor lenne ez kijelenthető, ha a kocsink lenne a tét, vagy valami nagyobb mint szimpla pontok (hogy egy kocsi elvesztése ne csessze el a játékélményt), akkor tényleg tudna adni egy olyan adrenalin löketet, mint a Dying Light, de így felesleges egy szimpla nappal-este játékmeneti változást hasonlítgatni egy full más játékhoz
de ez csak egy kis piszkálódás a címmel és írással kapcsolatban, a sokkal fontosabb, hogy:
videóba belenézés alapján meg röhejes a környezet, kidönti a vastag pálmafát, kőkerítésen megy át, a kocsi bármiféle megkarcolása nélkül... a villanyoszlophoz hozzászokhatott már az ember, de ilyeneket nem kéne hagyni (az idegesítő csávó az alsóban még meg is jegyzi, hogy nincs "hard stop" és mennyire élvezi...)

ha ezen túlteszem magam nem tűnik rossznak, és lehet hogy a carbon óta az első nfs lesz amit kipróbálok
5.
5.
Rókalesőcipő
"Nappal a már jól ismert, átlagos tevékenységeket végezhetjük. Nyugodtan kocsikázhatunk, felfedezhetjük Palm Cityt, a versenyek alatt alig van forgalom és a rendőrök is csak elvétve kezdenek bele a macska-egér játékba."
Picit pontosítanék. Karakterünk kettős életet él. Nappal hivatásos versenyző, a város utcáin megrendezett pályaversenyeken, bajnokságokon indul, este illegális utcai versenyeken. A különbség csak annyi lesz, hogy a nappali versenyek hivatalosak lesznek, az estiek illegálisak. Nappali free roam közbe is ugyanúgy rádjöhet a rendőr mint este
4.
4.
Rókalesőcipő
#2: Azér NFSben sem árt figyelni a fékezésekre, kanyarívekre stb. NFSbe is el lehet dobni az autót, igaz ritkábban.
3.
3.
tyber16
#2: Nekem ami nagy plusz pont amire az underground 2 óta várok, hogy végre visszatértek a neonfények a kocsik alá! KÖSZÖNÖM! :D
2.
2.
Anti4730
Igen, nekem is varos, valamint ez sokkal arkadabb mint a horizon ott azert rendesen kell figyelni a kanyarokban siman kisodrodsz ha nem ugyelsz, szamomra pedig inkabb az ilyen full arkad autos jatekok jonnek be.
1.
1.
manderel
Nekem ez egyelőre szimpatikusabb, mint a Forza Horizon sorozat, az egyre inkább túltolt fesztiválhangulatra építő körítésével.
Persze hogy milyen lesz a játékmenet, az már egy másik kérdés..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...