NFS: Heat - a versenyjátékok Dying Lightja?

Közeledik a Need for Speed-sorozat következő epizódjának, a Heatnek a megjelenése, az Electronic Arts pedig végre aktivizálta magát. Érkezett néhány friss részlet és sok-sok játékmenet-pillanat a folytatásból.

Eddig meglepően keveset mutatott magából a Need for Speed: Heat, pedig a megjelenés már itt van a nyakunkon. Most viszont befutott egy raklapnyi friss mozgóképes anyag, miközben kiderült néhány nagyon fontos részlet is.

A játék helyszínéül szolgáló, Miami alapján készült Palm Cityben a forgalom és a rendőrség mellett a dinamikus időjárás is okozhat majd fejtörést, hiszen a verőfényes napsütésből pillanatok alatt vad trópusi vihar válhat. Emellett a játékban kiemelt szerepe lesz a napszakok váltakozásának, hiszen ettől függően teljesen más kihívások várnak ránk, ráadásul a nehézségük is változik. A koncepció ismerős lehet a Dying Lightból, ahol fényes nappal nyugodtan tudtunk bóklászni a játék helyszínéül szolgáló városban, éjszaka viszont elszabadult a pokol.

Hasonlóra kell a Need for Speed: Heatben is számítani. Nappal a már jól ismert, átlagos tevékenységeket végezhetjük. Nyugodtan kocsikázhatunk, felfedezhetjük Palm Cityt, a versenyek alatt alig van forgalom, és a rendőrök is csak elvétve kezdenek bele a macska-egér játékba. Egyszóval nyugodtan kocsikázhatunk vagy akár gyorsutazhatunk a menedékházak között.

Ezzel szemben éjszaka kitör a káosz és az őrület, és a játék egycsapásra olyan élményt kínál, mintha egybegyúrták volna a Need for Speed: Underground és a Need for Speed: Hot Pursuit főbb elemeit. Az illegális versenyeké lesz a hangsúly, a rendőrök folyamatosan a nyakunkban loholnak és a gyorsutazás funkciója sem lesz elérhető. Ez azért fontos, mert az ekkor megszerzett reputációs pontokat és egyéb jutalmakat ténylegesen csak akkor kapjuk meg, ha épségben visszatértünk a garázsunkba. A hazatérés azonban egyszer sem lesz olyan, mintha sétakocsikáznánk.

A Need for Speed: Heat november 8-án jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

21 komment - szólj hozzá!