A Google csendesen lelőtte a Daydreamet

Az új Pixel 4-eszközöktől és a Stadia premierdátumától volt hangos tegnap az internet, de érkeztek szomorú hírek is a Google háza tájáról. Nem kap több támogatást olcsó VR-megoldásnak szánt Daydream.

Három évvel ezelőtt mutatkozott be a Daydream, a Google VR-szemüvege, amely a Gear VR-hoz hasonlóan a virtuális valóságba vágyakozó, de szűk pénztárcával rendelkező felhasználókat próbálta elcsábítani. A vállalat a Cardboard VR-ral már megpróbálkozott egy igazán fapados megoldással - ennek a továbbgondolása volt a Daydream, amely egy egyszerű, de mégis kényelmes keretet adott a mobilkészülékeket használó VR-programoknak.

A szemüveg azonban nem bizonyult túlságosan népszerűnek, ennek hatására pedig egyre kevesebb szoftver támogatta a keresőóriás megoldását - még az HBO és a Hulu is elhagyta a platformot, a legújabb telefonkészülékek pedig szintúgy kivonultak a támogatók sorából.

Mára úgy tűnik a Google is bukott ügynek ítéli a hardvert, így beszüntették a headsetek gyártását. Megtudhattuk azt is, hogy már a Pixel 4-telefonokkal sem használhatjuk a VR-készüléket és a jövőben sem számíthatunk további szoftveres támogatásra. Az eddigi felhasználók természetesen továbbra is problémamentesen használhatják a headsetet, illetve a hozzá tartozó appot, de egyéb újdonságokra nekik sem érdemes számítaniuk.

8 komment - szólj hozzá!