Analogue Pocket - jön a kézikonzolok Szent Grálja?

  • Írta: sirdani
  • 2019. október 17.
  • Hardver
Link másolása
Újabb konzollal készül az Analogue csapata, mely ezúttal egy egészen hiánypótló alkotásnak tűnik; egy handheld eszköz, mely kompatibilis az összes Game Boy-, Game Boy Color- és Game Boy Advance-játékkal. Ez lesz 2020 egyik nagy dobása?

Az Analogue Pocket jóval fejlettebb, a mai kor elvárásainak is megfelelő hardveres környezetet kapott, szóval merőben új élmény lehet majd játszani rajta a régi Game Boy-, Game Boy Color- és Game Boy Advance-játékokkal. A képernyője ugyanis egy 3,5 colos LCD-kijelző lesz, ami akár 1600x1440-es felbontáson is képes lesz futtatni bizonyos címeket - ez a tízszerese az eredeti Game Boy felbontásának. Ráadásul ezúttal lesz benne háttérvilágítás, szóval sötétben és napsütésben is gond nélkül nyüstölhetjük majd a masinát.

De mi az Analogue Pocket legnagyobb újítása? Hát az, hogy nem egy emulátor fut benne, hanem az eredeti játékkazettákat bírja működésre. Az FPGA-nak (Field-programmable Gate Array) hála az eszközben működő chip képes elhitetni a játékkal, hogy ugyanazzal a hardveres környezettel rendelkezik, mint amivel az eredeti Game Boy, és így pixelre pontosan ugyanazt az élményt kapjuk majd, mint amit az eredeti gépek is ígértek.

A géphez ráadásul még jönni fog egy Analogue Dock névre keresztelt dokkoló is, mellyel a Nintendo Switch megoldásához hasonlóan akár a TV-re is küldhetjük a játékokat. Ilyenkor az irányítást USB-s és bluetoothos kontrollerekkel oldhatjuk meg, mivel az eszköz mind a két lehetőséget támogatni fogja.

Az Analogue Pocketben egy USB-C-csatlakozóval tölthető lítium-ion akkumulátor lesz, sztereó hangszórókkal, 3,5 milliméteres fejhallgató-csatlakozóval, míg a dokkolón még egy HDMI-kimenet, és két további USB-bemenet is elérhető lesz.

 


Az Analogue Pocket várhatóan 2020-tól lesz megvásárolható, 199,99 dolláros áron.

10.
10.
Straga25
még jó hogy bármilyen telefon amit veszel ma elvisz simán egy gba emulatort amit ingyen letöltesz
9.
9.
Őrnagy
Csak 200? Miért nem 205, vagy inkább 206?
8.
8.
delphijos
#3: Ezért nem perelhet a Nintendo ha semmi olyat nem használnak fel benne ami az N szellemi tulajdona. Mivel eredeti játékok kellenek hozzá, egy enulátort írni nem bűn
7.
7.
Nem azert, de a Game Boy Advance is lejatszotta az osszes korabbi Game Boy katyat. Az AGS-101 -es verzioban meg mar jo hattervilagitas is volt. (nekem speciel a nemregen megjelent "felujitott" eredeti GBA + AGS-101 mod tetszik a legjobban) Manapsag mindenesetre ugy 100-150 korul lehet megkapni hasznaltan, es ez eredeti Nintendo! Szoval nem igazan latom mi az ertelme ennek!?
6.
6.
Yanez
Mindjárt veszek belőle vagy ötöt.
5.
5.
user101
Tudomásom szerint a kazetták csak adattárolók, rom és ram szinten a mentéseknek, amikkel senki semmit nem fog elhitetni... A játékot a hardwaren futó szoftver futtatja, ami viszont nem az eredeti ( se hardware, se szoftver oldalról ), tehát egy emulált felület...

...és akkor el is érkeztünk a történet leg nevetségesebb részéhez: a $199-hoz. Ennyiért konkrétan egy nintendo switch lite-ot lehet kapni, ami nem kérdés, hogy mennyivel kiforrottabb, tartalmasabb és racionálisabb döntés ... Ez egy rossz vicc! :(
3.
3.
Ooorky
1.
1.
Effecta
Csak szerintem gusztustalan az ár?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...