A Call of Duty is átáll a Battle Pass-rendszerre

  • Írta: fojesz
  • 2019. október 18.
  • Letöltés
Link másolása
A Call of Duty: Modern Warfare utólag érkező tartalmai már ingyenesek lesznek, és loot boxok sem lesznek a játékban, nyilvánvaló volt azonban, hogy a készítők nem mondanak le a megjelenés utáni monetizációról. Maradt a Battle Pass.

A Call of Duty: Modern Warfare utólagos támogatása jelentősen átalakul a sorozat korábbi részeihez képest, részint azért is, mert a játék multiplayer módja maximális crossplay-támogatást élvez. Ennek megfelelően az FPS megjelenés utáni tartalmai teljesen ingyenesek lesznek, ráadásul egyszerre rajtolnak majd minden platformon.

Ezzel a későbbi monetizáció egyik alapvető pilléréről mondott le az Activision és az Infinity Ward, akik egyébként a sokat kritizált loot boxokat sem fogják erőltetni a folytatásban. Sejthető volt azonban, hogy a készítők találnak majd valami módot arra, hogy pénzhez jussanak a premier után is, azt azonban csak most jelentették be, hogy milyen üzleti modellre számíthatunk pontosan.

Nos, valószínűleg nem sok játékost lep meg, de a srácok a divatos Battle Pass-rendszer mellett tették le a voksukat, amely lehetővé teszi, hogy a játékbeli teljesítményünkért cserébe, szintről szintre haladva újabb és újabb tartalmakat oldjunk fel. Ahogy az lenni szokott, az élő eseményekhez időzített bérletekből lesz ingyenes és fizetős verzió is, a játékmenetet befolyásoló kiegészítőket (például fegyvereket) azonban csak az ingyenes bérlet dobálja majd, a fizetős bérlet kozmetikai holmikat rejt. Emellett a Battle Pass COD Pointokat is ad.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a Battle Pass-rendszer csak valamikor az év végén rajtol el. Egyrészt a készítők szeretnének még a rajtra fókuszálni, másrészt a játékosoknak is eltelik egy kis időbe, míg kisajtolják a játékból az alapjáraton is beépített tartalmakat. 

A Call of Duty: Modern Warfare PC-re, PS4-re és Xbox One-ra jelenik meg, méghozzá október 25-én. A multiplayer módot mi is kipróbáltuk a béta alatt, a tapasztalatainkról itt olvashattok bővebben.

2.
2.
Neo1989
Új trailer

https://www.youtube.com/watch?v=f7bryYlI95Y
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...