Amerikai toplista: tarolt az NBA 2K20

A közelgő generációváltás miatt továbbra is visszaesőben az amerikai játékpiac teljesítménye - derül ki az NPD Group legfrissebb jelentéséből. A szeptemberi hónap legnagyobb sikerét az NBA 2K20 könyvelhette el.

Az NPD jelentése szerint 1,3 milliárd dollárra rúgott az amerikai játékpiac szeptemberi forgalma, ez 8 százalékos csökkenést jelent éves szinten.

Mindegyik szegmens visszaesést mutatott, a leglátványosabb visszaesés azonban a hardvereknél (22 százalékkal 240 millió dollárra) és a kiegészítőknél (7 százalékkal 306 millió dollárra) volt a leglátványosabb, ami a közelgő generációváltással magyarázható. A legjobban továbbra is a Switch szerepel, a Nintendo konzoljának eladásai még nőttek is, és mára átlépték a 15 milliós mérföldkövet az Egyesült Államokban.

A játékok 4 százalékos volt a csökkenés, a forgalom számlálója pedig 732 millió dollárnál állt meg. Itt a PS4-es eladások visszaesése nyomta rá a bélyegét a számokra a leginkább, miután tavaly a Pókember hatalmasat ment az amerikaiaknál. A Switch- és az Xbox One-játékok eladásai nőttek a tavalyi évhez képest.

A hónap legjobban teljesítő címe az NBA 2K20 volt, amely egyúttal az év legkeresettebb játékává vált, és ezzel maga mögé utasította a Mortal Kombat 11-et. Érdekesség, hogy az NBA 2K-sorozat az amerikai játékpiac történetének a hatodik legnépszerűbb címe, a 2K Sports fejlesztése a Guitar Herót nyomta le ezzel.

A hónap természetesen több újoncot is tartogatott, lássuk a teljes eladási listát:

 1. NBA 2K20
 2. Borderlands 3
 3. FIFA 20
 4. The Legend of Zelda: Link's Awakening*
 5. Madden NFL 20
 6. Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint
 7. Gears 5^
 8. Code Vein
 9. NHL 20
 10. Mario Kart 8*
 11. Minecraft#
 12. Grand Theft Auto V
 13. Super Smash Bros. Ultimate*
 14. Spyro Reignited Trilogy
 15. Red Dead Redemption II
 16. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
 17. Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville
 18. Marvel's Spider-Man
 19. Catherine
 20. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*


* A digitális eladásokat nem tartalmazza az összesítés
^ A PC-s digitális eladások adatai hiányoznak
# A dobozos eladások mellett a PS4-es és az Xbox One-os verzió digitális adatait tartalmazza csak az összesítés

2 komment - szólj hozzá!