Amerikai toplista: tarolt az NBA 2K20

  • Írta: fojesz
  • 2019. október 18.
  • Toplista
Link másolása
A közelgő generációváltás miatt továbbra is visszaesőben az amerikai játékpiac teljesítménye - derül ki az NPD Group legfrissebb jelentéséből. A szeptemberi hónap legnagyobb sikerét az NBA 2K20 könyvelhette el.

Az NPD jelentése szerint 1,3 milliárd dollárra rúgott az amerikai játékpiac szeptemberi forgalma, ez 8 százalékos csökkenést jelent éves szinten.

Mindegyik szegmens visszaesést mutatott, a leglátványosabb visszaesés azonban a hardvereknél (22 százalékkal 240 millió dollárra) és a kiegészítőknél (7 százalékkal 306 millió dollárra) volt a leglátványosabb, ami a közelgő generációváltással magyarázható. A legjobban továbbra is a Switch szerepel, a Nintendo konzoljának eladásai még nőttek is, és mára átlépték a 15 milliós mérföldkövet az Egyesült Államokban.

A játékok 4 százalékos volt a csökkenés, a forgalom számlálója pedig 732 millió dollárnál állt meg. Itt a PS4-es eladások visszaesése nyomta rá a bélyegét a számokra a leginkább, miután tavaly a Pókember hatalmasat ment az amerikaiaknál. A Switch- és az Xbox One-játékok eladásai nőttek a tavalyi évhez képest.

A hónap legjobban teljesítő címe az NBA 2K20 volt, amely egyúttal az év legkeresettebb játékává vált, és ezzel maga mögé utasította a Mortal Kombat 11-et. Érdekesség, hogy az NBA 2K-sorozat az amerikai játékpiac történetének a hatodik legnépszerűbb címe, a 2K Sports fejlesztése a Guitar Herót nyomta le ezzel.

A hónap természetesen több újoncot is tartogatott, lássuk a teljes eladási listát:

  1. NBA 2K20
  2. Borderlands 3
  3. FIFA 20
  4. The Legend of Zelda: Link's Awakening*
  5. Madden NFL 20
  6. Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint
  7. Gears 5^
  8. Code Vein
  9. NHL 20
  10. Mario Kart 8*
  11. Minecraft#
  12. Grand Theft Auto V
  13. Super Smash Bros. Ultimate*
  14. Spyro Reignited Trilogy
  15. Red Dead Redemption II
  16. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
  17. Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville
  18. Marvel's Spider-Man
  19. Catherine
  20. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*


* A digitális eladásokat nem tartalmazza az összesítés
^ A PC-s digitális eladások adatai hiányoznak
# A dobozos eladások mellett a PS4-es és az Xbox One-os verzió digitális adatait tartalmazza csak az összesítés

1.
1.
DarkLord
Mondjuk Amerikában csoda is lett volna, ha nem az NBA viszi a szeptembert... amilyen trágya lett vagyis nem így írnám, hanem amennyire nulla fejlesztést tettek a játékba viszont elég szégyen, hogy ennyien megvették ez volt az első, amit nem vettem meg, mert tényleg semmit nem hozott a 19-hez képest. Bár minden évben elmondtam nem veszem meg nem veszem meg, mindig megvettem az új részt itt tartottam magam a szavamhoz :D Szóval elég tré, hogy egy ilyen játék rekordokat döntöget, amibe szinte "nulla" energiát fektettek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...