Modern Warfare - a Sony törölte Oroszországban

  • Írta: szlav
  • 2019. október 23.
  • Hír
Link másolása
Napokon belül világszerte megjelenik a Call of Duty: Modern Warfare, a Sony azonban az utolsó pillanatban tett egy különös lépést: törölték a játék digitális változatát az orosz PS Store-ból, és visszavonták az előrendeléseket is.

Nem érkezett egyelőre hivatalos közlemény arról, hogy a Sony miért vonta vissza a nagy csinnadrattával érkező shooter digitális forgalmazását Oroszországban, de a játékot kiadó Activision az Eurogamer kérdésére választ adva megerősítette, hogy a japán vállalat hozta meg a váratlan döntést, így a játék továbbra is elérhető marad PC-n és Xbox One-on.

A Call of Duty: Modern Warfare dobozos változata minden bizonyára már raktáron vár az orosz üzletekben, így az ott élő játékosok némi kényelmetlenséggel ugyan, de PS4-en is hozzáférhetnek majd a játékhoz.

 A Sony válasza előtt még csak találgathatunk arról, hogy mi okozta a visszalépést, de többen a Modern Warfare szókimondó, politikai szempontból kissé rizikós történetében látják a kiváltó okot. Ahogy azt az Activision blogján is olvashatjuk, a játék egyik főszereplője egy, Farah nevű szabadságharcos lesz, aki a családját és otthonát is elveszítette a fiktív Urzikstan orosz megszállása során.

Nem ez az első alkalom persze, hogy a széria történetében, hogy orosz ellenfelekkel találkozhatunk, de ha valóban ez áll a Sony visszakozásának hátterében, akkor elképzelhető, hogy ezúttal tényleg túl közel ütött a valósághoz az Infinity Ward csapata.

A Call of Duty: Modern Warfare október 25-én érkezik PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

7.
7.
crytek
Na már van walktrough video. Hozza a szokásos 4 órás cod single player gametime-ot
6.
6.
logic5
#5: Látom itt is megszakértetted a dolgokat :D Kemény figura lehetsz. VAGY PS, VAGY PC. AHHHA! Okécső!
5.
5.
user101
Hát világszinten jelen állás szerint, vagy PS4-es vagy PC-s vagy :) A maradék a 'bokszos'... :) Ami ügye fals, mert van egy őrült akinek annyi gamepass előfizetése van, hogy megborulsz és az nagyon rontja a statisztikát... :)

Apropó, ki nem szarja le, hogy az oroszoknak nem tetszik egy adott játék ? Majd betiltják saját maguk, elvégre dübörög a demokrácia náluk... is... :)
3.
3.
Ez egy jó reklám a játéknak arrafelé ezek szerint.
1.
1.
KopyAti
Rá rá Rász-Putyin! :-D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...