Modern Warfare - a Sony törölte Oroszországban

Napokon belül világszerte megjelenik a Call of Duty: Modern Warfare, a Sony azonban az utolsó pillanatban tett egy különös lépést: törölték a játék digitális változatát az orosz PS Store-ból, és visszavonták az előrendeléseket is.

Nem érkezett egyelőre hivatalos közlemény arról, hogy a Sony miért vonta vissza a nagy csinnadrattával érkező shooter digitális forgalmazását Oroszországban, de a játékot kiadó Activision az Eurogamer kérdésére választ adva megerősítette, hogy a japán vállalat hozta meg a váratlan döntést, így a játék továbbra is elérhető marad PC-n és Xbox One-on.

A Call of Duty: Modern Warfare dobozos változata minden bizonyára már raktáron vár az orosz üzletekben, így az ott élő játékosok némi kényelmetlenséggel ugyan, de PS4-en is hozzáférhetnek majd a játékhoz.

 A Sony válasza előtt még csak találgathatunk arról, hogy mi okozta a visszalépést, de többen a Modern Warfare szókimondó, politikai szempontból kissé rizikós történetében látják a kiváltó okot. Ahogy azt az Activision blogján is olvashatjuk, a játék egyik főszereplője egy, Farah nevű szabadságharcos lesz, aki a családját és otthonát is elveszítette a fiktív Urzikstan orosz megszállása során.

Nem ez az első alkalom persze, hogy a széria történetében, hogy orosz ellenfelekkel találkozhatunk, de ha valóban ez áll a Sony visszakozásának hátterében, akkor elképzelhető, hogy ezúttal tényleg túl közel ütött a valósághoz az Infinity Ward csapata.

A Call of Duty: Modern Warfare október 25-én érkezik PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

8 komment - szólj hozzá!