Közös horrorjátékon dolgozik Swery és Suda 51

  • Írta: szlav
  • 2019. október 23.
  • Bejelentés
Link másolása
Hotel Barcelona. Ezen a néven fut jelenleg az a horrorjáték, amin együttes erővel dolgozik Goichi "Suda 51" Suda és Hidetaka "Swery65" Suehiro. A két nagy sikerű játéktervező a Devolvernél kalapol a projekt megvalósításához.

Nem most talál először egymásra a No More Heroes megálmodója és a Deadly Premonition atyja. Suda 51 és Swery65 korábban egy PlayStation VR-ra szánt játékon dolgozott együtt, ez a projekt azonban végül törlésre került. Tavaly azonban újra belekezdtek a közös munkába, ezúttal egy horrorjáték erejéig, amelyről most végre megtudhatunk egy-két részletet az IGN Japan legfrissebb livestreamje során.

Jelenleg Hotel Barcelona néven hivatkozhatunk arra a projektre, amivel a két játéktervező a Google Stadia és a Nintendo Switch közönségét szeretné megrémiszteni. Egyelőre azonban még az sem biztos, hogy végül Barcelonában játszódik-e a történet, arra viszont mérget vehetünk, hogy valamiféle szállodás kalandról lesz szó.

A tervek szerint a játékos egy újságíró szerepét öltheti fel, aki épp egy új hotel megnyitójának eseményeit tudósítja. A lakók és a személyzet között azonban van egy kakukktojás: egy gyilkos, egy szellem, vagy egy ehhez hasonló gonosztevő, aki a folyosókat járja - a pontos részletekről még nem döntöttek a fejlesztők. Szó esett arról is, hogy ezt a rosszakarót mi is irányítás alá vehetnénk, de kénytelenek lennénk olyan dolgokat elkövetni a karakter személyében, amit mi magunk ellenzünk, a gonosz karakter mégis rákényszerít minket. Ha kissé ködösnek tartjátok ezt a leírást, akkor jól érzitek a dolgot - láthatóan még rengeteg részlet a levegőben lebeg...

Köztük az is, hogy miféle kiadó szállhatna be a projekt finanszírozásába. Az interjú során elárulták, hogy a Devolver Digital egymillió dollárt adott a játék elkészítésére, de ezt a cég Twitteren teljesen értetlenül reagálta le. A Devolver posztja alapján úgy tűnik, hogy a Suda 51 és Swery mégsem ajánlották be náluk a játékot, látszólag most hallottak róla először a texasiak. Na, most akkor kinek lehet hinni?

Bárhogy is legyen, egyelőre úgy tűnik, hogy nagyon messze áll még a Hotel Barcelona attól, hogy késznek nevezhessük azt. Ennek ellenére érdemes lehet rajta tartani a szemünket.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...