A Modern Warfare nem tűri a gyerekgyilkosokat

  • Írta: szlav
  • 2019. október 26.
  • Érdekesség
Link másolása
A minap megjelent Call of Duty: Modern Warfare nem finomkodik - rengeteg megrázó képsorral találkozhatunk a története során. Az Infinity Ward csapata azonban egy ponton mégis meghúzza a vonalat... egy easter egg segítségével.

Az Infinity Ward hű lett az ígéreteihez - a Modern Warfare kampánya során olyan sokkoló képsorokat láthatunk, amelyek mellett még a Modern Warfare 2 No Russian című missziója is elbújhat. Az élmény pedig sokszor azért ennyire megrázó, mert a történet és az előadás kellő komolysággal, a valósághoz nagyon közeli párhuzamban kerül a képernyőre.

Enyhe spoilerek következnek!

Van azonban egy pont, amit a fejlesztőcsapat mégsem volt hajlandó átlépni, mégpedig nagyon jó okkal. A játék egyik legemlékezetesebb küldetése során egy kommandós csapat tagjaként a feladatunk az, hogy kipucoljunk egy emeletes házat. Ebben a házban azonban rengeteg civil él. Fegyvertelenek, ártatlanok, nők és gyerekek. A helyzet azonban borzasztóan feszült, a játékost pedig semmi nem gátolja meg abban, hogy egy óvatlan mozdulattal meggyilkolja az ártatlanokat, köztük egy pánikoló, fegyvertelen anyukát.

Erre az anyukára pedig egy síró csecsemő társaságában találunk, s mivel a játék szándékosan nem köti meg a kezünket, elképzelhető az elképzelhetetlen is. Az Infinity Ward azonban számolt azzal, hogy néhány igazán gonosz (vagy csak kísérletező) játékos az ártatlan csecsemő életére törhet. Ebben az esetben az első néhány alkalommal csupán visszadobja őket az előző checkpointhoz, ha viszont egymás után többször, szándékosan lövik le a csecsemőt (amelyből szerencsére nem láthatunk semmit), akkor megmutatja magát ez a furcsa easter egg. "Ezt most tényleg komolyan gondolod?" - kérdezi meg tőlünk elítélően a játék, majd azon nyomban kivág minket az egész küldetésről. Valljuk be, aki így jár, az ezt meg is érdemli.

A Call of Duty: Modern Warfare PC-n,PlayStation 4-en és Xbox One-on jelent meg.

65.
65.
kryszisz
#63: Hát, nem tudom ezt az üzemeltetők most bóknak veszik e:P nincs baj a feszkólevezetéssel, azzal annál inkább, mikor napokon keresztül megy az adok-kapok pár ember között, feleslegesen, ráadásul egymás agyát húzzák, amitől nemhogy nyugodtabbak, de inkább csak idegesebbek lesznek. Btw, egy szóval nem mondtam, hogy vedd bele magad az 5-6 emberbe, akikről a mondandóm szól;)
64.
64.
frankdelgado
#63: Igy van! Nem irígylem azokat, akik 0-24 ben itt lógnak, kemèny èletük lehet...
63.
63.
Ooorky
#60: Ebből ez jött le: derpy derp derp.

Ez az oldal egy pöcegödör ahova a napi frusztrációt levezetjük, aki ebből bármit levon az nem járt még az interneten.
62.
62.
frankdelgado
Làm jönnek sorban a trollok, akiknek màs a vèlemènye...:)
60.
60.
kryszisz
#58: Hát, ha annak az 5-6 embernek az az élete, hogy itt GK-n essenek egymás torkának minden szarért (na meg persze az anonimitás lágy köpönyege miatt sokszor elég tahó hangnemben), legtöbbször olyan dolgok miatt, amikben egyáltalán nem involváltak (mert nézheted te a wikipédiát meg a tudósításokat egész álló nap, attól még nem leszel katona, csak hogy a cikk témájánál maradjak;)), ahhoz csak gratulálni tudok mindnek. Kollégánk nem nagyképű, vagy troll, pusztán nem nolife, és nem vitatkozik olyan dolgokról, amikhez nem ért. Én is már inkább csak röhögni járok fel ide, mintsem informálódni, a kedvenc sitcomjaimnak már vége, de az a kabaré ami itt megy sokszor bőven kárpótol:D
59.
59.
frankdelgado
#58: Ja ès mèg valami: ;)
58.
58.
frankdelgado
#56: Szerintem veled lehet a baj. Vannak itt többen, akik elèg szèles spektrumban tapasztaltàk meg a vilàg dolgait. Te meg xaràs közben ellentmondasz nekik? Azt is vedd tudomàsul, h ami neked egy nehezebb szèkelès közben unaloműzès, az itt annak az 5-6 embernek az êlete. Ga bekedumàksz, minimum az, h nagykèpű vagy, de legalàbbis troll.
57.
57.
frankdelgado
#51: Az egèsznek a lènyege, h balhè legyen, meg felhajtàs, meg beszèljenek róla...mert az figyelmet ès eladàst generàl. Nincs itt semmifèle moràlis indìttatàs kèrem...
56.
56.
Diabolis83
#52: Még jó, hogy én nem mondtam, hogy jobb vagyok. De én nem is okfejtek egy háború birzalmairól. Lehet, hogy velem van a baj? :D
53.
53.
Neo1989
#47: Én olyan esetről is olvastam hogy francia katonák kiskorú lányokat erőszakoltak meg.
(Kb 3-4 évvel ezelőtt. Valamelyik közel keleti országban.) De biztos szenté kéne őket avatni mivel katonák, sőt ezt pedofil papokkal kéne kivitelezni úgy ez még jobb is lenne. Kéz kezet mos.

Egyébként meg ahogy már mondták. Erre az ominózus részre be kellet volna rakni egy sima videót, esélyt sem hagyni az ilyenre és le van tudva az egész.
52.
52.
Ooorky
#47: Nekem a kedvenceim azok a fotelharcosok akik a többi fotelharcost beszélik ki, magukat jobbnak (be)képzelve.
51.
51.
delphijos
#30: Annyiban nem értek egyet, hogy ez egy játék. Szerintem az emberek sokszor kipróbálják egy játékban az összes lehetőséget, pusztán azért hogy mit enged a játék... Nem feltétlen azért meg betegek, és “végre itt lehet csecsemőt ölni, jaj de jó”. @Rezsidémon-nap igaza van, hogy jó ha a helytelen dolgokkal szembesít a játék. Ugyanakkor @Heldengeist-nek is igaza van, hogy ha már erre figyeltek ( és nem úgy oldották meg hogy lehetőség se legyen ilyet csinálni ) akkor már legyen a játékmenet szempontjából is következménye. Az hogy visszadob, de minden megy a régiben, szerintem se rendes következmény. Persze nem csecsemő, de pl. én anno a Just Cause-ban is hiányoltam , hogy a civilek gyilkolásának semmi következménye sincs. Még annyi se mint itt ennek.
50.
50.
Diabolis83
#49: Ja, én azon már meg sem lepődök, hogy minden egyenruhás pszichopata :D Sőt, a smasszer egy igazi beteg állat, aki imádja kínozni az embereket, sőt, komplexusai is vannak :D
Ezzel az erővel minden informatikus egy pattanásos nyomorék kocka, akit az első szellő felborít :D
49.
49.
Hanoi
#47: Jót mosolyogtam én is, öszegyűlt itt a mindent is tudó nerd közönség. :)
Kedvencem a "szakértői megállapítás", ki megy katonának. :D
48.
48.
kryszisz
#47: Bennem is ez fogalmazódott meg, csak féltem leírni, hátha kinyúlnak a képernyőből, és jól elvernek:D Ez már-már az a szint, mint mikor egy 24.hu-s cikk alatt elkezdenek vitatkozni egymással a jobboskák, meg a baloskák, csak az talán még egy kicsit ennél is viccesebb. De azért ez is fel tudja dobni az ember napját na:D
47.
47.
Diabolis83
Fotelharcosok vitáznak arról, hogy milyen az igazi háború, és minősítenek igazi katonákat, mert láttak pár videót :D
Gyerekek, mingyá' leesek a budiról, úgy röhögök :D
45.
45.
Rókalesőcipő
A majdnem kisbabákat bezzeg lehet halomra a valóságban is! Van olyan bezzegnyugati ország ahol a 7. hónapban is el lehet vetetni. És oda már kevés csehkatka momentumos botmixere! Ha valahol nyugaton lazítanak még egyet az abortusz törvényen akkor mindenki örül, lila, kék, zöld festett hajú idióta picsák lepik el az utcákat, és megy a hurrá! hurrá! Ugye ugye? Skyrim-ba például a gyerek npc-k tulajdonképpen halhatatlanok, ha megütöd őket a fullra ápgrédelt legjobb karddal akkor is csak egy mm-t megy le az életük és az is azonnal visszatölt. Megoldhatták volna itt is. Egy san fransisco-i abortusz klinikán dolgozó "orvos" számtalan majdnem kisbabát megöl.
44.
44.
kryszisz
#42: Te is hallottad?:O Huhh, akkor lehet nem csak pletyka:D
43.
43.
Hanoi
#42: Millió számra.
:D
42.
42.
frankdelgado
Azt hallottam az amerikai katonàkrol, h megeszik a gyerekeiket.
39.
39.
godach
#38: A kiadó és fejlesztő pedig moshatná kezeit...
38.
38.
mestermagyar
Én csak egy dologra tudok gondolni mindeközben: Ha lenne modolás akkor ezt a problémát 2 perc alatt megoldaná akinek szúrja a szemét.
37.
37.
godach
#36: Ez nem mérvadó.
Nézd meg az itteni Dukent. Szaros játék és platform miatt mit leművel.
Vagy akár magam is mondhatnám, crytek mennyire ki tud hozni a sodromból.
Persze könnyű arra fogni, hogy Amerika meg katonák.
31.
31.
logic5
Egyébként az MW2-ben meg ott volt a repteres jelenet... Na az volt nem kicsit beteg!
30.
30.
logic5
#29: Egyetértek veled, de az ilyen ember nem töpreng el... Mert beteg...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...