Legitim fejlesztői eszközzé válhat a Dreams

  • Írta: szlav
  • 2019. október 27.
  • Hír
Link másolása
A Dreams felhasználói bebizonyították, hogy amit megálmodhatunk, az valósággá is válhat. Némi odafigyeléssel és kellő kitartással teljes értékű játékokat készíthetünk a Media Molecule programján belül, ezeket pedig egy napon ki is adhatjuk.

Különös egy játék a Dreams. Önmagában alig több egy eszköztárnál, ahol szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, vagy kipróbálhatjuk az előre megkreált, egyszerűbb játékokat, de mégis olyan mélysége van, hogy könnyen tekinthetünk rá önálló fejlesztői készletként is. Nem csupán egyszerű platformerekkel, vagy árkádjátékokkal, de gyönyörű háromdimenziós, valósághű kreálmányokkal is találkozhatunk a felhasználók projektjei között.

Ezt pedig a játékot fejlesztő Media Molecule is tudomásul vette, így a GamesIndustry.biz interjújában elárulták, hogy jelenleg is folyik a kereskedelmi licenc beszerzése, amely lehetővé tenné azt, hogy a Dreamsben készült játékokat a készítők kiadhassák, így profitálva a munkájukból.

Ezzel a Dreams gyakorlatilag egy hivatalos fejlesztői készletté válna, melynek a következő lépése a multiplatformos támogatás lenne. Jelenlegi állapotában ugyanis kizárólag PlayStation 4-en érhetjük el a játék korai változatát, a Media Molecule képviselője azonban - némi hezitálással ugyan -, de elárulta, hogy ha sikeres lesz a hivatalos launch, és népszerűnek bizonyul a Dreams, akkor a jövőben a fejlesztői készlet (akár egy Pro-változatban) akár PC-re vagy Macre is ellátogathat majd, hiszen itt aktív igazán a kreatív fejlesztői közösség.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...