Brit toplista: tarolt a Modern Warfare

A Call of Duty: Modern Warfare-nek sikerült az, amire csak kevés játék képes; lenyomta az eladási toplistákon a FIFA 20-at. A hét többi új címe is remekül kapta el a rajtot, alaposan felrázták a sorrendet az élbolyban.

Az Activision joggal dörzsölheti a markát, ugyanis nem csak a lista első helyét érték el, hanem még a battle royale-játékmóddal felvértezett Black Ops 4 dobozos eladásain is túltettek 39 százalékkal, szóval tényleg hatalmas az érdeklődés az idei Call of Duty és Captain Price legújabb bevetése iránt.

Eddig a franchise kötelékén belül egyedül a 2017-es WWII ért el jobb eredményeket fizikai értékesítésben, de azóta nyilván nagyobb mértékben tolódott el a vásárlási kedv a digitális példányok irányába. Érdemes megemlíteni, hogy a konzolos eladások 62 százaléka PlayStation 4-ről érkezett, amire feltehetően rásegített az egyelőre PS4-exkluzív Spec Ops Survival játékmód is.

A FIFA 20 a lista második helyére csúszott vissza, amit aztán szorosan követett a harmadik helyen a WWE 2K20. A pankrációs játék fejlesztői azonban közel sem dőlhetnek elégedetten hátra; az alkotás jelenleg hemzseg a hibáktól, és a tavalyi elődhöz képest 31 százalékkal csökkentek az eladási mutatói.

A negyedik helyet csípte meg az Obsidian Fallout-kihívója, vagyis a The Outer Worlds, melynek ugyan nem jósoltak előzetesen túlságosan impozáns rajtot, ám még így is bekerült a top 5-be, ráadásul az Xbox Game Passnek és a hamarosan kezdődő karácsonyi időszaknak hála még egészen komoly sikerek is várhatnak rá.

Végül pedig meg kell emlékezni a MediEvil megjelenéséről, a PlayStation 4-exkluzív felújított játéknak ugyanis sikerült elérnie az ötödik helyet, ami a kategóriáján belül egészen remek eredménynek számít.

  1. Call of Duty: Modern Warfare
  2. FIFA 20
  3. WWE 2K20
  4. The Outer Worlds
  5. MediEvil
  6. Mario Kart 8 Deluxe
  7. Ring Fit Adventure
  8. Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint
  9. Plants vs Zombies: Battle for Neighborville
  10. Minecraft (Switch Edition)
18 komment - szólj hozzá!