A Codemastersnél maradnak az F1-jogok

A versenyjátékairól híres brit stúdió és kiadó, a Codemasters hivatalosan is megerősítette, hogy sikerült megállapodniuk a Forma 1 jogtulajdonosával, és 2025-ig ők készíthetik a hivatalos játékokat.

A Codemasters még 2008-ban kezdte meg a közös együttműködést a sportággal, aminek eredményeként 2009-ben mutatkozott be első játékuk. A brit stúdió és kiadó ráadásul a mobilokon is szerencsét próbált, így 2018-ban bemutatták az F1 Mobile Racinget, ami a mai napig az egyik legnépszerűbb mobilos versenyjáték, köszönhetően annak, hogy közel 12 millióan telepítették készülékeikre.

Emellett komoly eSportot is felhúztak a sorozat köré, jelenleg harmadik szezonjánál jár a New Balance F1 Esports Pro, aminek második szezonját közel 5,5 millió néző követte. A liga jövőbeli tervei között szerepel, hogy Kína felé is nyitni szeretnének.

Ezek után nem meglepő, hogy a Codemasters és az F1 jogait birtokló Liberty Media meghosszabbította korábbi megállapodásukat, aminek értelmében 2025-ig a brit kiadó és stúdió rendelkezik a játékjogokkal. Ráadásul a csapatnak van egy két évre szóló opciós joga is, vagyis 2025 után a 2026-os és 2027-es szezonra is elsőként csaphatnak le.

33 komment - szólj hozzá!