41 millió eladott példánynál jár a Nintendo Switch

A Nintendo is megtartotta aktuális pénzügyi negyedévének beszámolóját. Ebből kiderült, hogy jó hónapokat zárt a kiotói vállalat, amiben vastagon szerepe volt a nemrég megjelent Switch Lite-nak is.

A Nintendo jelentése szerint a szeptemberrel zárult legutóbbi negyedévük egészen sikeres volt, hiszen a tavalyi évhez képest 14,2 százalékkal növekedett a nettó árbevételük, ami ezúttal 4,1 milliárd dollárra rúgott. Az üzemi eredmény 53,4 százalékkal emelkedett (869,1 millió dollár), míg a nettó nyereség 32,1 százalékkal növekedett (847,8 millió dollár).

Ami a hardverek eladási számait illeti, ott sincs oka panaszra a Nintendónak, hiszen az üzleti év első felében 6,93 millió egységet adtak el, ami a tavalyi eredményhez képest 36,7 százalékos emelkedés. A Nintendo Switch ebből 4,98 millió darabbal vette ki a maga részét, míg a Switch Lite a megjelenését követő 11 nap alatt 1,95 millió példányt tett még ehhez hozzá. A Nintendo Switch így már 41,67 millió eladott darabnál jár, miközben 246,01 millió játékot adtak el eddig rá.

A Nintendo saját játékai közül háromnak is sikerült külön-külön kétmillió egység fölé kúsznia. A Super Mario Maker folytatásából 3,93 millió egységet értékesítettek, de a Link's Awakening sem jár messze a maga 3,13 millió darabjával. Egészen impresszív számok ezek, főleg annak fényében, hogy az egyik júniusban, a másik pedig szeptemberben jelent meg. Jól teljesített a Fire Emblem: Three Houses is, amiből 2,29 milliót kapkodtak eddig el, míg az örökzöld Mario Kart 8 Deluxe 2,32 millióval járult hozzá az összadatokhoz.

A digitális eladásokból származó bevételek 83 százalékkal ugrottak meg tavalyhoz képest, így most 660,6 millió dollárt termelt a Nintendónak ez a szegmens. Vagyis úgy tűnik, a digitális játékok eladása és a Nintendo Switch Online előfizetéses rendszere is kifizetődik.

A mobilos részlegnek sem lehet oka a panaszra, mert az elmúlt hat hónap alatt 183,6 millió dolláros bevételt generáltak a mobilos tartalmak, ami 6,4 százalékos emelkedés a tavalyi évhez képest. Az viszont nem tisztázott, hogy ez hogy oszlik meg a korábbi játékok és a nemrég megjelent Mario Kart Tour, valamint a Dr. Mario World között.

A számadatokból az is világossá vált, hogy a Switch Lite szépen lassan átveszi a helyét a 3DS-nek. A hordozható kézikonzol eladásai ugyanis 62,9 százalékkal estek vissza az előző évhez viszonyítva, ami azt jelenti, hogy alig 370 ezer egységet adtak el belőle. A játékok terén sem muzsikált jól a gép, 2,6 millió játékot adtak el rá ezen időszak alatt, ami 58,5 százalékos esés. Ha a teljes életciklust nézzük, akkor már 75,45 millió egységnél jár a gép, és 380,71 millió játékot adtak el eddig a 3DS-re.

A Nintendo szerint az előrejelzések is biztatóak, és nem áll meg a növekedés. Az üzleti év végére a nettó árbevételt 11,5 milliárd dollárra lőtték be, míg az üzemi eredmény várhatóan 2,4 milliárd dollár lesz, ami közel 4,1 százalékos növekedés lenne a tavalyi évhez képest.

41 komment - szólj hozzá!