41 millió eladott példánynál jár a Nintendo Switch

  • Írta: Shifty
  • 2019. október 31.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo is megtartotta aktuális pénzügyi negyedévének beszámolóját. Ebből kiderült, hogy jó hónapokat zárt a kiotói vállalat, amiben vastagon szerepe volt a nemrég megjelent Switch Lite-nak is.

A Nintendo jelentése szerint a szeptemberrel zárult legutóbbi negyedévük egészen sikeres volt, hiszen a tavalyi évhez képest 14,2 százalékkal növekedett a nettó árbevételük, ami ezúttal 4,1 milliárd dollárra rúgott. Az üzemi eredmény 53,4 százalékkal emelkedett (869,1 millió dollár), míg a nettó nyereség 32,1 százalékkal növekedett (847,8 millió dollár).

Ami a hardverek eladási számait illeti, ott sincs oka panaszra a Nintendónak, hiszen az üzleti év első felében 6,93 millió egységet adtak el, ami a tavalyi eredményhez képest 36,7 százalékos emelkedés. A Nintendo Switch ebből 4,98 millió darabbal vette ki a maga részét, míg a Switch Lite a megjelenését követő 11 nap alatt 1,95 millió példányt tett még ehhez hozzá. A Nintendo Switch így már 41,67 millió eladott darabnál jár, miközben 246,01 millió játékot adtak el eddig rá.

A Nintendo saját játékai közül háromnak is sikerült külön-külön kétmillió egység fölé kúsznia. A Super Mario Maker folytatásából 3,93 millió egységet értékesítettek, de a Link's Awakening sem jár messze a maga 3,13 millió darabjával. Egészen impresszív számok ezek, főleg annak fényében, hogy az egyik júniusban, a másik pedig szeptemberben jelent meg. Jól teljesített a Fire Emblem: Three Houses is, amiből 2,29 milliót kapkodtak eddig el, míg az örökzöld Mario Kart 8 Deluxe 2,32 millióval járult hozzá az összadatokhoz.

A digitális eladásokból származó bevételek 83 százalékkal ugrottak meg tavalyhoz képest, így most 660,6 millió dollárt termelt a Nintendónak ez a szegmens. Vagyis úgy tűnik, a digitális játékok eladása és a Nintendo Switch Online előfizetéses rendszere is kifizetődik.

A mobilos részlegnek sem lehet oka a panaszra, mert az elmúlt hat hónap alatt 183,6 millió dolláros bevételt generáltak a mobilos tartalmak, ami 6,4 százalékos emelkedés a tavalyi évhez képest. Az viszont nem tisztázott, hogy ez hogy oszlik meg a korábbi játékok és a nemrég megjelent Mario Kart Tour, valamint a Dr. Mario World között.

A számadatokból az is világossá vált, hogy a Switch Lite szépen lassan átveszi a helyét a 3DS-nek. A hordozható kézikonzol eladásai ugyanis 62,9 százalékkal estek vissza az előző évhez viszonyítva, ami azt jelenti, hogy alig 370 ezer egységet adtak el belőle. A játékok terén sem muzsikált jól a gép, 2,6 millió játékot adtak el rá ezen időszak alatt, ami 58,5 százalékos esés. Ha a teljes életciklust nézzük, akkor már 75,45 millió egységnél jár a gép, és 380,71 millió játékot adtak el eddig a 3DS-re.

A Nintendo szerint az előrejelzések is biztatóak, és nem áll meg a növekedés. Az üzleti év végére a nettó árbevételt 11,5 milliárd dollárra lőtték be, míg az üzemi eredmény várhatóan 2,4 milliárd dollár lesz, ami közel 4,1 százalékos növekedés lenne a tavalyi évhez képest.

41.
41.
Ooorky
Ha valaki Lite-ot szeretne most csapjon le rá (mobile app-ból rendelkezve 68k):
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_nintendo-switch-lite-t%C3%BCrkiz-1302897.html
40.
40.
user101
Én még mindig vacillálok, elvégre 'hivatalosan' a gyereké lesz. De valahogy a kisebb kijelző és a dokkolás hiánya nagyon elriaszt. Basszus, a telefonja erősebb és nagyobb a kijelzője, mint a lite... :)
39.
39.
PaprikaJancsi
#37: Egyetértek, az egyik legjobb handheld konzol valami eszméletlen játékkínálattal. Nem tudom, hogy láttad-e testközelből a türkiz színűt, nekem az van, és csak ajánlani tudom, a valóságban szerintem szebb, mint képeken :)
37.
37.
Duken
Krva jó kis gép a lite! Imádom, most asszonynak is beszerzek egyet mert akkor ketten tudunk majd mario kartozni! :) A sima változat nem érdekel, tévére van kötve a pro meg a pécé, nintendozni nem tévén hanem handheld módban akarok és a lite tökéletes erre. Zsebrecseszem azt go! A kijelzője és a battery is jobb mint az eredetié. Nagyon élvezem mióta megvettem szürkébe! Asszonynak szerintem türkizbe veszek.:)
31.
31.
Ooorky
#30: mármint 2 szett joycon-om van :D
21.
21.
Ooorky
#20: Mert rossz játék.

SwSh viszont az eddig látottak alapján szép nagy előrelépés lesz a 3DS részek után, végre egy open world pokemon-t kapunk.
20.
20.
PaprikaJancsi
#16: ... és kit érdekelt most ez? : D
Én nagyon élveztem, szórakoztató és aranyos játék volt, minek kell ez az oda nem illő negatívitás?
17.
17.
Ooorky
#15: Miután lelőtték a fejlesztését és ujrakezdték 0-ról, mert nem voltak elégedettek a minőségével... Biztos jó lesz, de nem az világom a konzol fps, úgyhogy passzolom.
16.
16.
Ooorky
#14: Pokemon LGPE a széria legrosszabb darabja, én is csak azután értettem meg ezt miután vettem egy 2DS-t és elkezdtem játszani a régebbi részekkel...
15.
15.
Duken
#13: Ez igaz! Metroid 4 meg remélem akkorát fog ütni mint a zbotw! A lite tényleg jó lett, hihetetlen jó érzés hogy vonaton vagy autóba ha asszony vezet csapatni vele de otthon is többet játszok rajta lefekvés után az ágyban kis családom mellett mint ps4- en. Korábban is fekszem így mert ágyikóba elálmosodok. :)
14.
14.
PaprikaJancsi
Én is becsatlakoztam ebbe a száma egy Switch Lite-al, és eddig nagyon megvagyok vele elégedve, szuper kis gép. Végigvittem a már jó ideje kinézett Marvel Ultimate Alliance 3-at, A Super Mario Odyssey-t és a Pokémon: Let's Go Eevee-t mint nagyobb címek, de emellett még pár olcsóbb eShop cím is befigyelt. Mindezt kb. egy hónap alatt. Király kis eszköz, és főleg a Lite a maga kis türkiz színében végtelenül aranyos.
13.
13.
Gykrizsi
#12: Nem mondom, hogy rosszak, csak alapvetően ezek is ugyan azok a címek. Persze, 40 év alatt fejlődtek, de a N is biztonságra játszik, eszébe sem jutt nem kiadni Mario, Zelda, Kart, Kirby stb. Lásd pl. Metroid 4, kiírták a címét, és mindenki megőrült, pedig egy képkockát nem lehetett látni, Bethesda is eljátszotta aztán az ESVI-val. Nem ítélem el a Nintendot, a játékokat sem szóltam le, de szerintem az N az a cég, ami a leginkább próbálja újracsomagolni szeretett karaktereit. Mindenesetre grat nekik, meg is érdemelnek egy szép sikert a WiiU után (amim mellesleg nekem speciel volt, és szerettem), a Light meg szerintem egy tök jó kis gép lett.
12.
12.
Duken
#11: Játszani kéne velük és nem mondanál ilyet. Ugyanazokat a címeket adják el de nem ugyanazokat a játékokat. Lehet a bothw zelda név alatt fut de megújította az ow játékokat. A Mario Odessy a legokosabb, legintelligensebb és legélvezetesebb platform, felfedezős és puzzle játék a piacon. Splatoon innovatív.
11.
11.
Gykrizsi
#7: Nincs különbség, Xboxon 7. Forza, 5. Gears, Switchen 16. Zelda, 47. Mario :) Persze csak szórakozok, mindkettőn vannak király játékok, de azért a Nintendo sem az innováció úttörője, csak ők éppenséggel 40 éve adják el ugyan azokat a címeket.
10.
10.
Duken
Szuper! Megérdemlik besegítettem én is megint egy switch lite vásárlással és nagyon nem bántam meg. Mario Odessy meg a Zelda BotW osa vissza veri a kegtöbb generációban megjelent játékot, most pedig a Fire Emblem Three Hause-nak és a Luigi Mansion 3-nak állok neki! :)
9.
9.
Obi Wan Kenobi
#8: Ember, vicc. Nyugi. Nincs semmi bajom az Xbox-szal, csak ugyanolyan mondvacsinált hülyeségekkel ekézem mint te a Switchet. Reméltem hogy észreveszed, de úgy látszik neked kéne inkább levenni a szemellenzőt.
8.
8.
frankdelgado
#7: Ha leveszed a szemellenzőt, akkor làthatod, h nem a boxot vèdem, hanem a switchet ekèzem èppen. Ahelyett h probàlnàl meggyőzni, h nincs igazam egèrkedsz itt..nevetsèges.
7.
7.
Obi Wan Kenobi
#6: Hát, talán egy fokkal jobb mint megvenni minden második évben gyakorlatilag ugyanazt a forzát, csak könnyítve.. ha persze nem csúszik éveket, mint a crackdown vagy a sea of thieves.
6.
6.
frankdelgado
#4: Gyerekeknek tènyleg jó vele màriozni, ha nem esik ki az analóg kar èppen....
4.
4.
Obi Wan Kenobi
#3: Csak erre az Xbox-szal ellentétben rengeteg exkluzív cím van (2 év alatt többet adtak ki mint az MS az elmúlt generációban) amik kurva jók, a gép is aranyos és jól működik. A Nintendo gépek pedig mindig is a first party vonalon mozogtak, csak külön extra hogy megveheted a korábbi játékokat is rá, de egy embert se láttam aki a wolfeinstein vagy a Doom miatt venne Switchet.

Igyekszel trollkodni de ez béna volt bocsi. :D
3.
3.
frankdelgado
#1: Mit kap a nyertes? Pènzt? Az sztem az ms nek van....ez a switch azèrt jo egyèbkènt, mert a többi platformon gombokèrt elèrhető több èves jàtèkokat ismèt teljes àron megveheted.....
2.
2.
Norbiii
Két és fél év alatt ez meseszép eladási szám!
1.
1.
FURY380
Lehagyja az Xbox One-t, ha nem már megtette. Mi van veled Microsoft?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...