Amazon: kelleni fog a Nintendo engedélye

Az Amazon nemrég jelezte a third-party értékesítőknek, hogy a jövőben csak akkor árulhatják a Nintendo termékeit, ha előtte a kiotóiak is engedélyt adtak rá. Amíg ez nem történik meg, az áruház blokkolni fogja a termékek eladását.

A Nintendo mindig is híres volt arról, hogy foggal-körömmel védte termékeit, legyen szó a játékokról vagy a piacra dobott konzolokról.

Egyelőre nem világos, melyik fél hozta meg a döntést, de az Amazon nemrég kiküldött egy levelet, amiben arra kérik a third-party értékesítőket, ha a jövőben is szeretnék a Nintendo termékeit árulni, akkor előbb vegyék fel a kapcsolatot a kiotóiakkal, ugyanis október 31. után engedélyköteles a Nintendo-termékek eladása.

Amíg nem tesznek eleget ennek a feltételnek, addig az Amazon törölni fogja az érintett hirdetéseket, és blokkolni fogja az ilyen jellegű értékesítéseket. Az Amazon levele szerint a cél az, hogy a lehető legjobb ügyfélélményt biztosítsák, jelentsen ez bármit is.

Az Ars Technica közben kinyomozta, hogy a döntés csak a Nintendo first-party játékait és a gépeit érinti, vagyis más kiadók Nintendo Switch-játékai továbbra is értékesíthetőek az érintett viszonteladóknál. Természetesen az ügyeskedések is beindultak, a kereskedők az amúgy újként beszerzett termékeket simán megpróbálhatják úgy eladni, hogy használtként árulják őket. 

9 komment - szólj hozzá!