Bemutatkozott az Overwatch 2

Az idei BlizzCon nyitóceremóniájának zárásaként mutatták be a sokat pletykált Overwatch-folytatást, ami vadonatúj hősöket, új PvP-játékmódot, kooperatív küldetéseket és helyszíneket is felvonultat majd.

A Diablo IV mellett az Overwatch 2 is a legrosszabbul őrzött Blizzard-titkok közé tartozott, így nem ért senkit meglepetésként, hogy az idei BlizzCon nyitóceremóniájának zárásaként bemutatták a folytatást.

A színpadon Jeff Kaplan konferálta fel a második részt, ami a szóbeszédeknek megfelelően tényleg kínálni fog sztoriküldetéseket. A PvE-játékmód mellett kapunk úgynevezett hősküldetéseket is, amelyek alapvetően újra játszható kooperatív kihívásoknak ígérkeznek. Emellett érkeznek új helyszínek, mint például a bemutatott kanadai pálya, aminek Toronto ad otthont. Lesznek új hősök is, akik közül egyelőre Sojourn mutatkozott be, de természetesen visszatérnek a régi kedvencek is - viszont mindenki új külsőt kap.

Kaplan azt is megerősítette, hogy lehetőségünk lesz személyre szabni a hőseink képességeit, ez lesz az úgynevezett talentrendszer, amiben a különböző képességeket szintlépésekkel oldhatjuk majd fel.

Akik már most is nyúzzák az Overwatchot, nem kell aggódniuk, mert Kaplan megerősítette, hogy senkit sem hagynak hátra. Ez azt jelenti, hogy kapunk egy megosztott multiplayer környezetet, amiben minden játékos eléri majd az Overwatch 2 hőseit, pályáit, vagyis emiatt nem kell megvenni a folytatást. A PvE-tartalom kapcsán viszont már nem biztos, hogy ez lesz a helyzet, de a Blizzard biztosan tisztázza, mi az elképzelése.

Végezetül pedig bemutatkozott egy új PvP-játékmód is, a Push.

 

19 komment - szólj hozzá!