Így kezdődik a Terminator: Resistance

Két új kedvcsinálót tett közzé a Reef Entertainment, így tehát már most eldönthetjük, hogy érdemes-e befizetni a november közepén érkező Terminator-játékra. A spoilerekre immúnisak lecsekkolhatják a történet első 10 percét is.
  • Írta: szlav

Kommentek

#39
#15: Az már alapból hülyeség, hogy az agyad 10%-át használod. Ilyen nincs, Van mikor ennyit van mikor többet, ha alszol akkor alig van aktív terület.
#38
Egyébként, az elején a területválasztásnál símán meg lehetne oldani egy játéknál, hogy az emberek beüzemelnek valami kütyüt ami egy sugáron belül hatástalanítja a kommunikációt, de folyamatos üzenetet küld, hogy minden rendben van. Így lényegében láthatatlanul mozoghatnánk egy-egy küldetés alatt, úgy hogy csak a sugáron belüli gépek tudnak kommunikálni egymással.
De csak egy ötlet, nem én fogok T játékot csinálni. :D
#37
No az utolsó kommentem után autóba ültem és utaztam, nem rég értünk haza. De öröm volt olvasni a kommenteket. 36 kommentből csak 2 trash. Ez azt jelenti, hogy pontosan 94,44444444444445% -ban igaz, hogy aki a jövőbeli gyilkos, piros szemű, gonosz fémet szereti, az rossz ember nem lehet :)
#36
#21: Köszi, hogy ilyen bátran lehülyéztél. Tudnék 10 ellenpéldát mondani hirtelen, de egy ilyen ökörrel nincs kedvem tovább kommunikálni.
#35
#15: Azta, ez tök jó elmélet!
#34
#32: Korábbi munkatársam egyszer felvetette, hogy micsoda hülyeség a terminatorban, hogy ilyen ember szerű gépek cikáznak a felszínen. Erre csak annyit mondtam, hogy összességében ez lehet a legideálisabb felépítés, az emberek sem véletlenül vannak úgy "összerakva" ahogy. Ezen ő is elgondolkodott. Viszont volt a skynettől a történet szerint többféle egység és próbálkozás, pl a könyvben az ezüsthernyók, egy elég speciális behatolóegység, pontosan a föld alatti lehetetlen járatok felkutatására és a benne talált emberek likvidálásra. Alapvetően mindennek megvan a maga helye.
#33
#30: Nekem nagyon bejön az efféle tudományosabb megközelítés, csak filmekben ezt nehezebb magyarázni. Ha minden logikusan zajlana a későbbi filmekben azt a nézők még annyira sem értenék :D
#32
#31: "tényleg jó a kinézet és a mozgások is."

Nekem az autók mellett elhaladó T800-asok és a megszokott terminator hangefektus meghallásánál azért úgy rendesen felállt a szőr a hátamon :D
#31
Azt azért hozzátenném, hogy a játékban a 28-as hozzászólásomban felvázolt logikátlanságok még megbocsájthatóak, különben játszhatatlan lenne az egész. Nem ezen fog megbukni a játék ha megbukik. Amúgy faszán kivannak dolgozva a gépek, tényleg jó a kinézet és a mozgások is.
#30
#29: Olvastam, persze hogy olvastam ezeket.
Ha jól emlékszem, mert már elég régen volt, akkor a villanó vagy fénygránát volt a leghatásosabb a harcban, de ez is csak annyi időre, hogy épp tudtak lőni egyet vagy helyet változtatni, mert a pillanatnyi zavar után már ugye a gép ki is számította a súly, gyorsaság, gravitáció és egyéb tényezők mellett a röppályát és pár másodperc múlva, már ment is oda a lövés.

Jó példa erre a Salvationba a motoros jelenet, amikor a mototerminator figyelembe veszi a töredékeket és úgy végzi a cselekménysort. Persze, aki nem olvasta a könyveket az valószínű hogy pl erre és még sok más apróságra, nem is figyelt oda :D

http://images6.fanpop.com/image/photos/35500000/terminator-gif-terminator-35546726-320-180.gif
#29
#27: Nem tudom olvastad e a magyar szerzőtől(aki különböző álnéven adja ki a könyveit) a jövőben játszódó terminator könyveket, lehetett őket kapni bármelyik könyvesboltban. Nos ő eléggé logikusan közelítette meg, hogyan is nézne ki a gépek elleni harc. Nos a jövőben játszódó filmek és a mostani játékok hozzá képest köszönő viszonyban sincsenek. Kedvenc bugyutaságom amúgy a skynet központi "magja"(a terminator mozis 3d-nél is fogtam a fejem) ilyen nincs felejtsük el, ez egy hálózat, nincs központi gép. A skynet mindenhol jelen van minden gépen erőforráson amit a hálózaton keresztül elér, és nincs sterilre kitakarított és fényárban úszó központ sem hatalmas kijelzőkkel. Ilyenekre nincs szükség :D Írod a vegyi fegyvereket, azt mondjuk nem árt tudni, hogy az emberi faj valójában nagyon nehezen lenne kiírtható hasonlóan a patkányokhoz vagy a csótányokhoz. rendkívül alkalmazkodó faj a miénk. Vegyi fegyverek nyilván lennének, de az is limites lenne valahol egyéb okokból, ahogy az atom is ugye. Alap kiindulás az, hogy az emberek rejtve a föld alatti csatorna rendszerekben húzodnának meg mint a patkányok, amiket vastagon fednek a romok és a törmelékek, bőven leárnyékolva mindent a gépek szeme elől, és ugye adnak még az álcázásra is. Na innentől már elég nehéz a történet a gépek szempontjából is. Mi sem tudjuk kiírtani a patkányokat, lehetne drasztikusabb módszereket is használni, de azzal magunkat is veszélyeztetnénk hosszú távon:D Amúgy a Cameron szerint az emberek patkányhúson éltek ugye.
#28
Ami leginkább engem zavar a mostani Terminator próbálkozásban, hogy totál logikátlan jelenetekkel teszik tele a filmeket. Ez a játék videó is hemzseg ezektől. Soha nem értem miért tenne olyat egy gép, hogy oda megy az ellenfeléhez és egyszerűen csak elhajítja(hogy aztán újra oda kelljen menni), minimális sérülést okozva ezzel ahhoz képest ha rögtön a legelején megragadná és kiszorítaná belőle a szuszt, vagy egyszerűen csak kitépne belőle valamit és így végezné ki :D Ha gép lennék én ezt tenném, nem dobálnám semerre a humanoidot mert minek :D A másik, hogy ott bujkálnak a járőröző gépektől pár méterre a kocsik mögött, most komolyan szerintetek nem vennék észre a gépek őket? Már most ezerszer fejlettebb szenzorok léteznek mint amivel egy ember biológiailag rendelkezik. Alap lenne ezekbe a gépekbe a hőlátás, és a legkisebb rezdülést hangot levegővételt amit az ember nem is hall vagy érzékel rögtön kiszúrnák. Haramadik, hogy egy szemtől szembeni lövöldözős harc egy ilyen géppel egyszerűen lehetetlen. A reakcióideje messze az emberi reakció idő felett van, úgy lőne szitává az első mozdulatnál hogy öröm lenne nézni. A gerilla harcmodor működhetne csak, de ilyen közel nem lenne érdemes magukhoz engedni a gépeket mert az instant halál.
#27
#26: Konkrétan nem gondoltam semmire, inkább rengeteg lehetőségre amit nem használ ki. Vegyi fegyverek, élelemellátás elpusztítása blablablabla.. :)
#26
#8: Most arra gondolsz, hogy miért nem szóra a skynet addig az atomot amíg az élet utolsó darabkáját is ki nem írtja? Nos ez a valóságban nem lenne lehetséges, ugyanis a nagy sugárzás tönkre teszi az elektronikai rendszereket is. Nem szórhatja ész nélkül az atomot. Nyilván a háború kezdetén ez a legjobb módszer az emberek tömeges irtására, de valahol gátat kellene szabnia a skynetnek is.
#25
#24: Ezért is beszéltük itt lentebb, hogy valami ilyesmi Terminatoros játék kellene. Azt úgy még el is tudnám képzelni, bár eddig az Isolation sajnos kimaradt az életemből. :)
#24
#19: Egyetertek teljes mertekben, valojaban ugyanigy ereztem mindig az Alien jatekokban, hogy halomra lovom az idegeneket, holott szerintem 10 mp alatt elhalaloznek, mert egy a nyakamba ugrana rogvest. Egyedul talan az Alien Isolationben van valami valosaghuseg.
#23
#22: Ja és 1:35-től láthatjuk az egyetlen egy olyan (ellefél el)dobást egy terminátortól, aminek van értelme és jogosultsága. Just sayin'
#22
#19: Bizony így van ez. De nyilván nem mindenki akkora fan, nem ásta bele magát annyira, mint mi ketten és egyes mások, tehát ezek a fájdalmas lore hibák nekik nem okoznak gondot. Viszont ha egy alap FPS rajongót nézünk, aki fiatalabb, nem ismeri a hátteret, annak még jó lehetne egy ilyen játék, de annak meg szerintem pont az lesz a baja, túl tehetetlen ezek ellen a gépek ellen és nyilván minden egyéb minőségi problémák.

Tehát amíg nekünk esetleg az a bajunk, hogy túl sokáig, vagy egyáltalán életben maradunk, ha meglátott egy ilyen gőzgép roncs, szerintem az egység osztókörű FPS játékosnak pont az lesz a gáz, hogy túl hamar lelövik.

Érdekesség, hogy a Sarah Connor Chronicles-ben (ami hatalmas mentolos bukta lett és elkaszálták fél oldalnyi nem részletezett ok miatt), ez a lore dolog jól működött. Először is ugye Cromartie-vel is mindenki durván megette a kukit, kábé, mint a Terminator 1-ben, másrészt ugye ott több robot is feltűnt, pont olyan váratlanul, ahogy kell nekik. Talán a második évad utolsó (vagy valamelyik utolsó) részében ment szépen a sztori, ment a Derek Reese szépen a házban, mire váratlanul belépett az ajtón egy T-800 és ahogy annak lennie kell, 1 darab másodpercen belül szó és mindeféle dráma meg vágások nélkül golyó volt a Reese homlokának a közepén. Utána persze a gép teljesen casual módon sétált tovább, semmi dramaturgia. Nos, ennek így kell mennie, de ez a jelenet is mélyen rossz érzést hagyott az emberben, hiszen így, minden előjel nélkül le lett nullázva egy hős. Na ja, hiszen ment a házban és jött szembe egy terminátor. De ez akkor is így van.

1 perc 7-től látható (többieknek is mesélem), 1:09-nél még él és megy a fickó, 1:10-nél már halott és 1:11-nél ér földet.
https://www.youtube.com/watch?v=U0iNpSpW21Y
#20
Esetleg egy stratégiai játék is lehetett volna belőle...