Cory Barlog PC-re hozná a God of Wart

A 2018-as év játékát kizárólag PlayStation 4-en élvezhettük, a God of War tervezője azonban szívesen látná a munkáját a PC-s játékosok képernyőin is. Kár, hogy ez a döntés nem az ő kezében van.

Az egyre népszerűbbé váló crossplay-funkciók és a ritkuló exkluzív címek mellett úgy tűnik, hogy bomladoznak a platformok közötti falak, de vannak olyan határok, amelyekből a Sony egyszerűen nem hajlandó engedni. Üzleti szempontból mindez érthető, hiszen a jelenlegi konzolgeneráció nyertese nem utolsó sorban a fantasztikus exkluzívjainak köszönheti a sikereit, ezzel azonban egy mesterségesen fenntartott kerítést állít, amellyel rengeteg potenciális vásárlótól fosztja meg a fejlesztőstúdiókat.

Cory Barlog, a 2018-as God of War atyja beismerte, hogy ő személy szerint nagyon szívesen elhozná PC-re is a többszörösen díjnyertes játékát, ez azonban egy olyan lépés, ami messze meghaladja az ő hatáskörét. "Ahogy az napról napra bebizonyosodik, én nem Kojima vagyok" - ezzel a mondattal zárta a tweetjét, reagálva a hírekre, miszerint a kifejezetten PS4-re szánt Death Stranding PC-re is megjelenik majd 2020 nyarán.

Nem érdemes egyelőre tehát a God of War PC-s változatára várni, Barlog ugyanis egyelőre nem találta meg azt a szuperfegyvert, amivel Kojima mattot adott a Sony fejeseinek. Mi mindenesetre bízunk abban, hogy előbb-utóbb megváltozik a jelenlegi helyzet, addig is pedig a master race figyelmébe ajánljuk a Red Dead Redemption 2-t, amely holnap, azaz november 5-én végre PC-n is elérhetővé válik.

30 komment - szólj hozzá!