Még több 3DS-cím költözhet át a Nintendo Switchre

  • Írta: fojesz
  • 2019. november 4.
  • Hír
Link másolása
Habár a Nintendo sokáig ígérgette, hogy nem hagyja magára a 3DS-t, az elapadó játékkínálat és a hibridkonzolból kézikonzollá alakított Switch Lite érkezése azt bizonyítja, a kiotóiak készen állnak továbblépni.

A sikeresen vizsgázott Nintendo Switch Lite nem pusztán a Switch olcsóbb kiadása, elvégre funkcionálisan is egészen más célközönségre lő: azokra, akik elsősorban kézikonzolt keresnek, és hajlandóak lemondani arról, hogy hazaérve a dokkolóba dobják a masinájukat, és a tévén folytassák a játékot. Ebben a formában a 3DS-nek már nincs jövője, ugyanakkor sok értékes sorozat ragadt meg a platformon, amiket most a Switchre költöztetne a Nintendo.

Erről Takashi Mochizuki, a Wall Street Journal újságírója tweetelt először, aki szerint Shuntaro Furukawa, a Nintendo elnöke azt mondta a befektetőknek tartott pénzügyi helyzetjelentésekor, hogy "még több 3DS-franchise-t tennének elérhetővé a Switchen". Ennek a folyamatnak a részeként érkezik januárban az új Brain Training-játék, de idevehetjük a Pokémon Sword & Shield megjelenését is, ami a sorozat kézikonzolokon megszokott játékmenetét viszi tovább.

A pletykák szerint a Nintendo törölt 3DS-es projekteket is átmentene a Switchre, erről már Imran Khan mesélt, aki korábban a Game Informer csapatát erősítette, most pedig a Kinda Funny Gamesnél dolgozik. Az ő infói szerint a kiotóiak több 3DS-es játék fejlesztését is leállították, amikor az Európában idén januárban megjelent Mario & Luigi: Bowser's Inside Story + Bowser Jr.'s Journey fejlesztője, az AlphaDream csődöt jelentett, miután mindössze 11 ezer darabot adtak el a játékából a megjelenés hónapjában.

Úgy tudni, a tervek között szerepelt egy új Style Savvy-játék és egy Fire Emblem-remake is, ezek pedig szintén visszaköszönhetnek majd a Switchen.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...