A Valve is besegít az Apple AR-szemüvegénél?

  • Írta: fojesz
  • 2019. november 4.
  • Pletyka
Link másolása
Korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple leépítette az AR-szemüvegére ráállított hardveres csapatot, ami alapján sokan azt hitték, hogy a projektnek befellegzett. Mint kiderült, másról van szó: a Valve vette át a munkálatokat.

Annak ellenére, hogy egyik projektje sem ért el átütő sikereket, a Valve rendkívül sokat kísérletezik hardveres fejlesztésekkel - nemrég például a saját VR-szemüvege is bemutatkozott a cégnek. Ezek után nem tűnik annyira elborultnak a pletyka, hogy az Apple éppen őket kéri fel az AR-szemüvege megtervezéséhez.

A legfrissebb hírek szerint ugyanis ez a helyzet, a Digitimes jelentése alapján az Apple a régóta húzódó AR-szemüvegét a Valve közreműködésével valósítja meg: úgy tudni, a Valve felel a hardverért, míg az Apple a szoftverért és a felhasználói kezelőfelületért, míg a gyártást egy külön cégre bízzák. 

A Valve Index - egy hardveres fejlesztés a sok közül

Az AR-szemüveg leghamarabb a jövő év második felében mutatkozhat be, és egy iPhone-kiegészítőt kell elképzelnünk, amely a telefonok erejét használja majd ki. Az Apple egyébként mindig is az AR-ra fogadott a VR-ral szemben, mondván a technológiát úgy lehet integrálni a hétköznapjainkba, hogy közben nem kell kizárnunk a külvilágot sem.

Azt már a cikket felfedező Mac Rumours jegyezte meg, hogy az Apple még májusban eresztette szélnek az AR-szemüvegén dolgozó hardveres csapatot. Habár ez alapján úgy tűnhetett, hogy a projektnek annyi, a fentiek tanúsága szerint mindössze egy kényszerszünet következett, amíg kiszervezték valakinek a melót.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...