A japán Microsoftnak bejött a négynapos munkahét

A Microsoft az utóbbi időben a négynapos munkahetet tesztelte a japán irodáiban, a kísérletet pedig abszolút sikernek könyvelték el. A háromnapos hétvégére engedett alkalmazottak 40 százalékkal jobban teljesítettek.
  • Írta: szlav

Kommentek

#21
#4: Aki órabérben van,az kevesebbet kap.Sőt melóztam egy cégnél,ahol az egyik kolléga mesélte,hogy volt 3 napos munkahét,mert nem tudtak melót adni a válság idején és másodállást kellett vállalnia.Pedig ott mindenki alapbérben volt.
Ebben az országban az ipari cégeknél ezt nem lehetne megcsinálni(vagy inkább csak nem akarnák a cégek megcsinálni).
Ismerek olyan helyet,ahol sokáig 4 műszakos munkarend ment.
#20
Akkor én szégyelljem magam, hogy szeretek bejönni és egész nap a Visual Studióval birkózni ? :) Nem-nem! Nem akarok 4 napos munkahetet, mit fogok csinálni amikor a gyerek 5 napot van iskolába, a nejem túlórázik ? Persze, majd nekiállok megint hobbiból játékokat írni ? :)
#19
Itt a gyárakban ez kivitelezhetetlen. És nem a 4 napos munkahét hanem a sima szabadhétvégék is.. Az ünnep is vajon mi... De szó se róla csengetnek is szépen
#17
SLi
#14: nagyon nem ugyanaz a kettő egyrészt másrészt meg egész más a "fitiyisz" szavahihetősége meg Corbyné, ha nem tartja be majd leváltják ennyi.
#16
Hát persze, hogy bejött, nekem is bejönne. Hát de ők sem fogják azt üzenni a főnöknek, hogy figyelj, szar a 4 napos meló, inkább 5-öt akarunk :)

Ha egy japán iroda lennék, én is pont ezt tettem volna.
#13
itthon is van ilyen pl. ikeánál, bár csak nyárra mentem dolgozni, nekem is jobban bejött, azt hogy jobban teljesítettem volna viszont nem tudom megmondani
#12
Ilyen nalunk azert nem johet letre, mert nekunk benn kell lennunk, ha a fonoknek nincs kedve dolgozni, akkor legyen kire atpasszolni a munkat... persze... majd melyik fonok csinal maganak azert plusz munkat hogy a hulye alkalmazott csak 4 napot dolgozhasson... ezek igy allnak hozza.
#11
#7: Japánoknál megszokott a köz érdekében végzett túlóra, így megoldható 4 nap alatt a 40 óra munka.
#10
SLi
#9
#8: :) :) :)
#8
Milyen maradiak ezek a Japánok!
Én már 2 éve 4 napot dolgozok egy héten..........Igaz 48 órát xD
#7
#6: Én ennek csak örülnék itt is de szerintem az itthoni gondolkodás a munkáltatók részéről még nem érett meg erre. (biztos vannak kivételek de nem sok)
#6
#4: Itthon sem kapsz kevesebb pénzt ilyen esetben, mint ahogy ott sem. Csak hatékonyabban végzik el a változatlan mennyiségű feladatot :)
"Összességében az egy héten elvégzendő feladatok mennyisége nem csökkent, tehát intenzívebb munka várt a Microsoft dolgozóira"
#5
#4: Igen, sajnos itthon ez a mentalitás. A mennyiség a lényeg nem a minőség.
#3
Ha ugyan azt a munkát elvégzik 4 nap alatt miért kapnának kevesebbet?