A GRIS-ből lophatott egy önsegítő alkalmazás

  • Írta: sirdani
  • 2019. november 6.
  • Hír
Link másolása
A The Fabulous app egy olyan önsegítő alkalmazás, melynek célja, hogy felhasználóiban megszüntesse a káros szokások bevett gyakorlatát, és helyette hasznos rutinokat alakítson ki. Most úgy fest, hogy megirigyelték a GRIS designját.

Legalábbis a Devolver Digital által egy tweetben megosztott anyag arra utal, hogy az önsegítő applikációban elérhető videók pont olyan animációkat tartalmaztak, melyekkel korábban a népszerű platformer kalandjátékban is összefuthatunk.

A The Fabulous mögött álló stúdió vezetője, Ben Hassine szerint a hasonlóság nem volt szándékos, az applikáció látványvilágán négy munkatársa dolgozott, akik olyan játékokból merítettek ihletet, mint a Journey és a Monument Valley, de nem tartja kizártnak, hogy más olyan játék is hatással volt rájuk, melyet szerettek.

A GRIS mögött álló Devolver Digital viszont nem itt nem állt meg, közleményük szerint az eset kitűnően példázza azt, ahogyan a nagyobb vállalatok lelkiismeretfurdalás nélkül ellopják a kisebb stúdiók kreatív munkáját.

A GRIS egyébként a kézzel rajzolt egyedi 2D-s világával valóban rengeteg olyan pillanatot tartogat, mely a legnagyobb stúdióknak is a becsületére válna, nem is csoda, hogy 9 pontra értékeltük. A játék jelenleg PC-n, Nintendo Switchen, és iOS-en érhető el.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...