Nem Banjo-Kazooie-játékon dolgozik a Playtonic

A napokban felröppent a pletyka, miszerint a Microsoft folytatja nagybevásárlását, és állítólag a Yooka-Laylee fejlesztőcsapata, a Playtonic a következő kiszemelt csapat. A stúdió végül egy közleményben jelezte, továbbra is függetlenek maradnak.

Az elmúlt egy évben komoly bevásárlásba kezdett a Microsoft, akik többek között olyan független stúdiókat szereztek meg, mint a Double Fine, az inXile Entertainment vagy az Obsidian Entertainment.

Az elmúlt napokban a ResetErán felbukkant egy pletyka, miszerint a redmondiak játékrészlege ezúttal a Yooka-Laylee-t fejlesztő Playtonic Gamesre vetett szemet. A rajongók annyira belelovalták magukat a dologba, hogy a csapathoz nemrég csatlakozott korábbi Rare-fejlesztő, Ed Bryan Microsoft-logós táskájáról megjelent Twitter-bejegyzést is bizonyítéknak hitték.

A Playtonic végül megelégelte a dolgot, és egy hivatalos közleményben bejelentették, hogy szeretnének véget vetni a spekulációknak. Ebben egyértelműen leírják, hogy nem csatlakoznak a Microsofthoz, továbbra is független stúdióként fognak játékokat készíteni. Emellett azt is világossá tette a csapat, hogy nem dolgoznak új Banjo-Kazooie-játékon.

2 komment - szólj hozzá!