Remek negyedévet zárt a Square Enix

  • Írta: Shifty
  • 2019. november 8.
  • Biznisz
Link másolása
A japán kiadó is megtartotta aktuális pénzügyi beszámolóját, amiből kiderült, hogy továbbra is átfogó növekedés jellemzi a Square Enix pénzügyeit. Tulajdonképpen minden szegmensben sikerült erősödniük.

A szeptember 30-cal záruló első hat hónap nettó árbevétele 1,11 milliárd dollár volt, ami az előző év hasonló időszakához képest 8,2 százalékos növekedést jelent. Az üzemi nyereség elérte a 145,65 millió dollárt, ami a tavalyi év összehasonlításában 62,9 százalékos ugrást takar. Ebből 110,5 millió dolláros profitot realizált a Square Enix, ez a tavalyi esztendőhöz képest 32 százalékos emelkedés. 

A kiadó Digital Entertainment részlege - ez magába foglalja a játékok, HD-játékok, okoskészülékekre fejlesztett címek, PC-s játékok és MMO-s alkotások összességét - továbbra is a kiadó bevételeinek legnagyobb hányadát teszik ki, így a többi részleghez képest négyszer több bevételt generált ez a divízió. Ez számadatokban úgy néz ki, hogy 782,1 millió dolláros nettó árbevételt könyveltek el, ami 3,5 százalékos ugrás a tavalyi évhez képest. Az üzemi nyeresége a részlegnek 152,03 millió dollár lett. Érdekesség, hogy amíg máshol nagyon pörögnek a remastered kiadások, addig a Square Enix arról számolt be, hogy a felújított címek bevételei csökkentek a tavalyi évhez képest.

Ezzel szemben az okoskészülékek piacán továbbra is növekedni tudtak, köszönhetően a Romancing SaGa Re:univerSe és Dragon Quest Walk játékoknak. Az MMO-szegmensben is tudtak erősödni, hála a Final Fantasy XIV kiegészítőjének, a Shadowbringersnek, amivel megnőtt az előfizetők száma is.

A kiadó közben nem módosította korábbi, egész évre vonatkozó előrejelzését, így még mindig 2,47 milliárd dolláros nettó árbevétellel számolnak a 2020 áprilisában lezáruló pénzügyi év végére. Ez 0,5 százalékos csökkenést jelentene. Szintén zuhanást várnak az üzemi nyereség terén. Nagyjából 2,6 százalékos zuhanásra számít a kiadó. Mindez kihat a profitra is, amitől 153,9 millió dollárt várnak, ami 13,3 százalékos csökkenés lenne.

2.
2.
Kezdhetik akkor a következő TR-t.
1.
1.
Biztos sokan utálják ezt a kiadót, de én általában szeretem a nagyobb játékaikat, Deus Ex is, Tomb Raider is bejön többek között. Nem bánom, ha jönnek még ilyenek, szerintem jó a Square Enyx ebből a szempontból.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...