A Diablo IV sem ússza meg mikrotranzakciók nélkül

Habár a Blizzard szerint még korai erről beszélni, nagyon úgy néz ki, hogy kozmetikai elemeket vásárolhatunk majd a játékban egy mikrotranzakciós rendszer keretei között, és valamilyen aukciós megoldásban is gondolkodik a stúdió.

Annak idején hatalmas botrányt kavart a rajongók körében a Diablo III aukciós háza, ahol valódi pénzért is vásárolhattunk, nem véletlen, hogy a Blizzard két évvel a játék megjelenését követően egyszerűen kikapcsolta ezt a funkciót, amiért az rombolja a játékélményt. Kritikus kérdés volt hát, hogy milyen sors vár ezen a téren a Diablo IV-re, hogyan próbálja monetizálni a Blizzard a várva-várt folytatást?

Erre kérdezett rá egy Quin69 néven futó streamer is a cégnél, és bár Joe Shely vezető dizájner szerint még korai erről beszélni, azért mégis elárult ezt-azt a terveikről: "A Diablo IV alapjátékként lesz elérhető, és lesznek kiegészítőink. Ezenkívül vásárolhattok majd kozmetikai kiegészítőket a játékon belül" - mondta, vagyis megerősítette, hogy valamiféle mikrotranzakciós rendszer biztosan lesz a folytatásban, ez alapvetően azonban csak a játékmenetet nem befolyásoló kiegészítőkre terjed majd ki. Shely továbbá azt is megerősítette, hogy valamilyen aukciós megoldásban is gondolkodnak.

36 komment - szólj hozzá!