A Diablo IV sem ússza meg mikrotranzakciók nélkül

  • Írta: fojesz
  • 2019. november 10.
  • Hír
Link másolása
Habár a Blizzard szerint még korai erről beszélni, nagyon úgy néz ki, hogy kozmetikai elemeket vásárolhatunk majd a játékban egy mikrotranzakciós rendszer keretei között, és valamilyen aukciós megoldásban is gondolkodik a stúdió.

Annak idején hatalmas botrányt kavart a rajongók körében a Diablo III aukciós háza, ahol valódi pénzért is vásárolhattunk, nem véletlen, hogy a Blizzard két évvel a játék megjelenését követően egyszerűen kikapcsolta ezt a funkciót, amiért az rombolja a játékélményt. Kritikus kérdés volt hát, hogy milyen sors vár ezen a téren a Diablo IV-re, hogyan próbálja monetizálni a Blizzard a várva-várt folytatást?

Erre kérdezett rá egy Quin69 néven futó streamer is a cégnél, és bár Joe Shely vezető dizájner szerint még korai erről beszélni, azért mégis elárult ezt-azt a terveikről: "A Diablo IV alapjátékként lesz elérhető, és lesznek kiegészítőink. Ezenkívül vásárolhattok majd kozmetikai kiegészítőket a játékon belül" - mondta, vagyis megerősítette, hogy valamiféle mikrotranzakciós rendszer biztosan lesz a folytatásban, ez alapvetően azonban csak a játékmenetet nem befolyásoló kiegészítőkre terjed majd ki. Shely továbbá azt is megerősítette, hogy valamilyen aukciós megoldásban is gondolkodnak.

36.
36.
Back2U
#35: Igazából ezt magyarázzák. A gyerekeket érdekli és kurvára megveszik és ez a gond
35.
35.
Hofi3
Érdekes, én speciel egy fillért nem költöttem soha mikrotranzakcióra. Bőven elég az amit a játék ad. Az e-pénisz méregetés nem érdekelt sose, hogy a játékban ki néz ki jobban!
33.
33.
DarkLord
#31: Egyébként én a saját generációmra vagyok emiatt "dühös", mert mindig hangoztatom azt is, hogy sajnos ezek az elbszott gyerekek az én kortársaim gyerekei, ami szégyen, hogy ilyen elbaszott generációt tudtak létrehozni és nem figyelni rájuk. Talán a mostani szülők és akiknek mostanság van gyereke már próbálja okosabban csinálni a dolgot. Az az igazság, hogy hatalmas szakadék van ugye az én generációm az utánam lévő, de még ugye az azután lévőben (ezek a mi gyerkeink kategória) nekik az internet elterjedésével szinte azonnal egy más dimenzióba születve óvodásként többet tudnak mindenről, mint mi anno általános iskolásként stb. és érettségben nincsenek ott. A tv a net a youtube és társait nézve annyira lebutult nagy %-uk ezeknek a gyerekeknek, hogy csak a pózerség a vagányság a menő, aki tanulni szeretne kiközösítik, mert te nem vagy menő stb. Tanár barátom középsuliban tanít, ami az én időmben egy elit iskolának számított nos évek óta szinte nincs olyan osztály, ahol valakit valamiből ne húznának meg. Órán csak alszanak, ne figyelnek, igazából le se szarják, hogy buknak vagy sem , ha a többség bukott, akkor akit nem húztak semmiből kiközösíti a csürhe, hogy pubi, puncsos stb. elkezdi a gyerek feszülten érezni magát és azt érzi, hogy ha kellenek neki barátok meg bulik meg csajok, mert ugye a csajok meg ezekre az arcokra buknak, akkor vagy beáll vagy felvállalja, hogy megverik, megalázzák naponta ez a csürhe. És így azért 4-5 évet lehúzni középsuliban nagyon kártékony egy gyereknek. Na kicsit eltértünk a témától azt hiszem a kozmetikai cuccoktól :D
32.
32.
#31: Sajnos több féle szülő létezik. Az egyik azt mondja a gyereknek, hogy tartsd oda a másik orcád is, okosabb vagy.Sima kisebbségi komplexusa lesz a gyereknek :D .A következő azt mondja üss vissza, mégegyszer nem fog szemtelenkedni veled, ha neki is fájt.És van az a szülő aki még bátorítja is a gyereket az erőszakra. Ha meg véletlenül megvédik magukat a gyerekek tőle, fel van háborodva.Az erőseket is kiközösítik ha hülyén használja fel adottságait.De soha nem a gyerek a hibás semmiben hanem a szülő.Ezt nem fogják fel sokan.
31.
31.
Yonkou
#29: Hát az régen rossz, ha egy szülő első sorban azért tesz meg valamit mert a másik szülő véleményére ad.
Mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja (civilizált, felelősségteljes kereteken belül persze), mások nevelési módszerei nem kéne hogy hatással legyenek, csak ha követendő példának érzi az ember, de az elkényeztetés semmiképpen sem az.
A gyerek pedig csak akkor sérül, ha nincs megtanítva neki, hogy nem szabad hagyni magát. Az erőseket sosem közösítik ki...
30.
30.
#29: Nekem is tört el a fejemen tanári pálca :D .Persze otthon szüleim reakciója az volt, hogy biztos megérdemeltem.Igazuk volt :D. Sajnos látok olyan gyerekeket akik dobálják a laptopot és ordítanak , ha kikapnak LOL-ban. Na ott nem a gyerek a hibás hanem a szülő.Szerencsére itt a picik tudják hol a határ és 1-1 ajándékért is meg "kell" dolgozni.Ha magától jön , hogy apa olvassunk, vagy matekozzunk, természetes, hogy még a leggagyibb marhaságot is megkapja ha szeretné :).
29.
29.
DarkLord
#28: Nekem mondhatod mi volt régen, hisz már elég öreg motoros vagyok a 41 évemmel szerintem :D Még a tiszti öv is előkerült nálunk 1-2-szer, amikor rossz voltam, mert ugye rossz gyerek voltam, de azt mondom az ember megtanult mindent értékelni és tisztelni a suliban ütöttek vertek a tanárok, tépték a hajat, ha csak megmozdultál stb. Mai gyerekekkel ezeket már nem tudod megcsinálni, mert ha megfenyíted szülőként vagy kinyirat bérgyilkossal vagy megöl saját maga.. a suliban a gyerekek verik a tanárokat stb.

Egy mai gyerek addig jó, míg nem kerül be a közösségbe óvoda vagy iskola és ott megrontja a többi gyerek. Ezért írtam mit tudsz csinálni szülőként? Megveszed neki és kész, mert ha a társainak van és neki nincs akkor nem csak a gyereked sérül emiatt a suliban, hanem a szülők téged is megbélyegeznek, hogy te még ennyit se engedhetsz meg a gyerkednek, hogy megadd neki. Jó itt kcsit túlmutat ez már a játékokon , amit most írtam, de itt is megállja a helyét amúgy.
28.
28.
Yonkou
#23: "...vedd meg neki azt a szart, úgyse tudsz mit csinálni."
Dehogynem, elveszed a telefont/konzolt, jelszavazod a gépet és bezavarod a szobába. Az ilyen ostoba hozzáállás miatt akkora csicska a mai gyerekek zöme, mert mindent megkapnak korlátozás nélkül. Bezzeg régen, rinyalas esetén fater elkialtotta magát aztán már tudtam is hogy kussolni kell vagy repül az atyai...
27.
27.
#25: Az jó volt amúgy, én vettem diablo 3-nál valami 1000 Ft-ért vaterán több tíz milla aranyat, aztán olyan fasza cuccokat vettem AH-ban, hogy csak na :DD az más kérdés, hogy röhejes volt, hogy szinte sose dobott witch doctor cumót, akármit csináltam, a fasz kivolt azzal a drop rendszerrel :D
26.
26.
delphijos
#25: Tény hogy nem konkrétan ehhez a címhez kapcsolódik , de millió ilyen játék van mobilon is...ennyire azért elvonatkoztathanál.
25.
25.
batnor
#22: 18+ osztálynak szánt játéknál milyen gyerekekről beszélünk :D ott már csak a szülőket és a boltot lehet elővenni, hogy engedik :)
AH nem volt rossz dolog, mert ott nem a Blizzard árulta a tárgyakat hanem élő játékosok/botok, tehát azt nem lehet mikrotranzakciónak nevezni sztem.
23.
23.
DarkLord
Amúgy csak az olyan kozmetikai cuccoknak van értelme, amit kemény játékkal szereztél meg és az adott eredményedért adja a játék. Azt büszkén viselheted, mert tudják, hogy a játéktól kaptad egy adott eredmény elérése után. Az meg, hogy valaki vesz egy szárnyat azt villog vele ez tényleg csak a kisgyerekeknél lehet kérdés és presztízs és nem egy felnőtt játékosnál. Mondjuk a kisgyerek addig nyúzza a szűlőt, míg ki nem sírja azt a szárnyat pl. szóval a gyerek által kelepcébe van húzva ezáltal olyan ember is aki soha nem fizetne ilyen baromságért. (szóval mi jön ebből le? Ne csinálj gyereket :D Na jó ez csak vicc , de komolyan? Ne engedd játék közelébe :d Na jó ez is vicc vedd meg neki azt a szart, ha kéri úgyse tudsz mit csinálni :D).
22.
22.
delphijos
#20: Ez nagy igazság. Felnőttként “könnyen” mondja az ember hogy leszarja a kozmetikai cuccokat, és sose költene erre, de a gyerekeknél nagyon úgy van ahogy mondod.
21.
21.
#17: Az kb ugyanaz mint a diabló példa.Skill nélkül nem sok mindent érsz vele.Bétától nyomom kisebb nagyobb megszakításokkal, a reggeli kávéhoz.Mindig a legjobb paklim van, hiszen a betöröm a wild-ba menő lapokat. Mégsem tudok rank 5 alá menni.Oda már idő és skill is kell, nem csak pakli.
20.
20.
PapaYeti
#19: Az az 5 természetesen nem fizetős legalábbis merem remélni :) a kozmetika pedig azért gáz mert én ekár egy ágyékötőben végig nyomom ha jó a játék . Igaz szerintem sokat ad a hangulathoz a jó kinézet. De van egy fiam ahol ez megint előhozza a barátok között a vagyoni különbbségeket ha valakinek nem telllik akkor még a game ben is csórónak érezheti magát mert ott sem vehet 'adidast' és ez igy nem annyira korrekt a kis gyerekekkel. Ök nem hülyék csak pont abban a korban vannak ahol ez kiemelt fontossággal bír és szerintem ők a célközönsége ennek a rendszernek. Persze 2 - 3 év és az lesz a ciki nálluk ha valaki ezen fennakad, de most még nem.
19.
19.
markoci555
a kozmetikus cuccokat mint minden normális ember, én lesz***, a kérdés az, hogy mennyire fogják pénzzé tenni a karaktereket, kiegészítőket. Normális kampánykiegészítő megszokható, mint előző diablo játékoknál, ezért nem akadnék ki, de nálam a necro-val kihúzták egy kicsit a gyufát 3-asban, nem is vettem meg, és itt sem szándékozom plusz 2-3 karaktert vásárolni... az az 5 karakter gondolom ingyen alap lesz, csak 2-t még nem lőttek le, de vajon lesz-e még, és pénzért?
18.
18.
PapaYeti
Nem hogy a jaték menetet javítanák... a barbáros bemutatóban is halál unalmasnak tünik a mini boss megjelenik megnyomod az 1 gombot amég cd ik megnyomod a többit és ha nem döglött meg potion és újra... a dio 3 al amikor megjelent a necro indulaskor felkellett vinnem a megengedett legnehezebb szintre és ott is csak végig kellett sétálnom a pályákon a statok közül meg csak sebzést kellett néznem és egy kétkezes kalapáccsal kellet rohangálnom. Ha jött egy elit akkor meg körözni még a mobok bedarálják... itt meg most ugyan az a 20 éves játékmenet ??? Még a super mario is rohamosabban fejlődött a dio nál !
17.
17.
delphijos
#14: A Hearthstone példát azért ignoráltad. Ott igenis van haszna ha pénzért veszel paklit, amit más mondjuk vért izzadva “játszott össze”....
14.
14.
#12: Diablo 3 AH-val mit nyertél? Nem volt PvP , max nagyobb szinten tudtad nyomni.De hiába volt geared ha skilled 0. Szóval miről beszélsz?Eladok beked neked egy full settet, de biztos vagyok vagyok benne az első percben meghalnál benne.. Pedig a st az első 100-ban van. Szóval nem értem a hozzászólásod.
13.
13.
zimonyini
#11: A Hearthstone sajnos a legjobb példa. :( Egykori hatalmas megszállottjaként a játéknak mondom ezt :(
12.
12.
Ooorky
#9: Diablo 3 piactér akkor mi volt?
11.
11.
delphijos
#9: Hát azért a Hearthstone elég necces ebből a szempontból....

Viszont a sokak által utált Fortnite meg szerintem a jó iskolapélda. Egy vagyont keresnek vele, játékmenet szempontjából meg tényleg semmi haszna a vásárolt cuccoknak.
10.
10.
#9: Javítom magam, nincs szerkesztés gomb. Zavar ha lehet kapni full settet és felhasználhatják ellenem :). Vagyis PvP. Az baromira nem érdekel ha megveszed a PVE setted, hisz semmi kárt nem okozol, és a játékélményemet sem rombolod. Az AH megszüntetése nem is értem miért történt. Kinek fájt ?
9.
9.
#6: A Blizz soha nem tette egyetlen játékát sem PWT-é. Hogy hogy nézzen ki a karaktered, te döntöd el.Fizess ha akarsz, mást nem zavar.Az már zavarna , ha meg lehetne venni egy full settet. De erről szó sincs.
8.
8.
Nando
A mikró tranzakciós rendszerrel csak egy baj van: már nagyon régóta makró tranzakció. Ez joggal vívja ki sok ember (szervezet) haragját még akkor is, ha nem vevő erre az üzletre. Azért ez picit bonyolultabb szerintem annál, hogy mindenki lehet annyira hülye, amennyire akar a saját felelősségére.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...