HWSW: A Disney+ lehet a közeljövő nagy nyertese

Egy friss előrejelzés szerint a Disney ma indult SVOD-platformja, a Disney+ lehet a legnagyobb nyertese a következő öt év streamingháborújának - írja cikkében nagytestvérünk, a HWSW.

Új szereplők és újabb régiók erősödéséről szólhat a következő ötéves időszak az előfizetéses videostreaming-szolgáltatások (SVOD) piacán. A Digital TV Research friss felmérése szerint 2019 és 2025 között az öt legnagyobb streamingplatformhoz 257 millió új előfizető csatlakozhat majd, így a teljes SVOD-ügyfélbázis mérete öt év múlva elérheti az 530 milliót. Az öt legnagyobb piaci szereplő sorrendben a Netflix, az Amazon, a Disney+, az Apple TV és az HBO Max (az HBO új, 2020-ban induló, a jelenlegieknél bővebb kínálatot felvonultató platformja) lesz.

A kutatócég felmérése alapján a következő évek legnagyobb nyertese a streamingháborúban minden bizonnyal a Disney most induló platformja, a Disney+ lesz, aligha véletlenül: a cég számos, a filmtörténelem legerősebb franchise-aiba tartozó mozifilm jogaival rendelkezik, melyet így saját ernyő alá vonva attraktív kínálatot nyújthat előfizetőinek. Ráadásul mindez azt is jelenti, hogy ugyanezek a filmek a rivális platformokon értelemszerűen nem lesznek ott, vagyis a Disney ezzel két legyet üt egy csapásra.

Az Apple TV és az HBO Max nem számolhat ilyen fényes jövővel - további részletek a HWSW-n!

11 komment - szólj hozzá!