Call of Duty: Mobile - játszhatjuk még kontrollerrel

A Call of Duty: Mobile sok más mobilos címhez hasonlóan kontrollertámogatással rajtolt el, a fejlesztők azonban a premiert követően nem sokkal kivették ezt a funkciót a játékból. Most megígérték, hogy hamarosan visszakapjuk.

Ma már minden korábbinál kényelmesebb mobilon játszani, elvégre mindegy, hogy iOS-es vagy androidos eszközt használunk, könnyedén hozzácsaphatjuk az eszközünkhöz az Xbox One vagy a DualShock 4 kontrollerét. A legtöbb játék támogatja is ezeknek a kiegészítőknek a használatát, meglepő módon azonban épp a Call of Duty: Mobile hiányzik közülük.

Pedig az Activision lövöldéje is kontrollertámogatással rajtolt el, csak épp nem sokkal a premiert követően kivették ezt a funkciót a játékból, mert a fejlesztők attól tartottak, hogy felborul a játékegyensúly, ha a kontrolleresek és az érintőképernyőn játszók szembetalálják magukat egymással. (Az más kérdés, hogy nemhivatalos úton így is megoldható volt a kontrolleres játék.)

A srácok persze már akkor sem zárták ki, hogy kissé átalakítva, de a fícsör később visszatérhet, a minap pedig a Redditen megerősítették, hogy erre "hamarosan" valóban sor kerül, jelenleg a végső simításokat végzik. Konkrétumokat nem árultak el most sem, a jelek szerint azonban a perifériaalapú matchmaking jól bevált eszközéhez nyúlnak majd ők is.

A Call of Duty: Mobile egyébként óriási érdeklődést generált, a Sensor Tower becslései szerint az első hónapban több mint 148 millió letöltést és 53,9 millió dollár bevételt hozott össze a játék. Kontextus: ennél jobb letöltési számot csak a Pokémon Go ért el eddig a megjelenését követő első hónapban.

5 komment - szólj hozzá!