X019: A Microsoft adja ki a Dontnod új játékát

Újabb epizodikus kaland készül a Dontnodnál, ezúttal kifejezetten a Microsoft platformjaira. Érdekesség, hogy a Tell Me Why az első nagyobb kaliberű cím, amely transznemű főhőssel érkezik.

A Tell Me Why egy három epizódot felvonultató kalandjáték lesz, amely PC-re és Xbox One-ra érkezik - az anyag része lesz az Xbox Game Pass kínálatának, és a Steamen is kapható lesz. További jó hír, hogy a Dontnod nem követné el újra a Life is Strange 2 fiaskóját, a játék mindhárom része elérhetővé válik a jövő nyár folyamán.

A játék egy alaszkai kisvárosban játszódik, a főszereplője pedig egy egypetéjű ikerpár két tagja, Alyson és a transznemű Tyler Ronan lesz, akiknek "a rendkívüli kötődésüket kihasználva kell kibogozniuk a szeretetteljes, de problémás gyerekkorukat". A történet folyamán átélhetjük, hogy az ikrek ugyanazokra az eseményekre mennyire másképp emlékeznek, nekünk pedig azt kell eldöntenünk, hogy melyik verziót hisszük el - a csavar az, hogy ezzel a közöttük lévő kapcsolatot és így a jövőjüket is befolyásoljuk.

33 komment - szólj hozzá!