X019: Intenzíven terjeszkedik a Project xCloud

  • Írta: fojesz
  • 2019. november 15.
  • Hardver
Link másolása
Számos bejelentés érkezett a Microsoft felhőalapú szolgáltatása, a Project xCloud kapcsán. A rendszer lényegében minden dimenzióban terjeszkedik: bővült a játékkínálat, új eszközöket támogat majd, és további országokban lesz elérhető.

A Microsoft több bejelentéssel is szolgált az egyelőre tesztelés alatt álló felhőalapú játékszolgáltatása, a Project xCloud kapcsán. A legfontosabb hír a jelenlegi játékosoknak talán az, hogy az eddigi szerény kínálatot hamarosan több mint 50 újabb címmel bővítik, ezek között szerepelnek Microsoft-címek és külsős fejlesztések is.

Jelenleg olyan anyagokat találunk a felhozatalban, mint például a Crackdown 3, a Forza Horizon 4, a Gears of War: Ultimate Edition, a Halo Wars 2, a Hellblade: Senua's Sacrifice, a Killer Instinct, az Ori and the Blind Forest, Recore, a Brothers: A Tale of Two Sons, a Yoku's Island, a Devil May Cry 5, a Hitman, a Shadow of the Tomb Raider és a Borderlands: The Handsome Collection. Fontos részlet, hogy a Microsoft a jövőben az Xbox Game Pass részévé teszi az xCloudot.

További jó hír, hogy bár jelenleg csak az androidos eszközöket támogatja a szolgáltatás, jövőre a Windows 10-es PC-en is elérhető lesz, később pedig más eszközök is szóba jöhetnek. Szintén fontos bejelentés, hogy az xCloud nem csak az Xbox-kontrollereket fogja támogatni, hanem más Bluetooth-kiegészítőket is, így például a PlayStation DualShock 4 is használható lesz hozzá.

A szolgáltatást eddig az USA-ban, az Egyesült Királyságban és a Dél-Koreában élők tesztelhették, jövőre azonban Kanada, India, Japán és Nyugat-Európa is csatlakozik a próbakörhöz.

A Microsoft óvatossága nem véletlen, az Xbox-csapatot vezető Phil Spencer szerint évekbe telik majd, míg egy ehhez hasonló szolgáltatást tökéletesre csiszolnak - ezzel finoman odaszúrt a jövő héten rajtoló Stadiának, ami számos alapvető funkciót nem támogat majd kezdetben.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...