Teljesen átalakíthatják az Anthemet

  • Írta: fojesz
  • 2019. november 15.
  • Pletyka
Link másolása
A mindig jól értesült Kotaku arról cikkezett, hogy a BioWare az Anthem teljes átalakítására készül, hogy kiküszöbölje a játék fiaskóját. A cégnél Anthem 2.0-ként, illetve Anthem Nextként hivatkoznak a projektre.

Olyan nagy csend volt mostanában a botrányosan sikerült Anthem körül, hogy sokan azt hitték, a BioWare lényegében lemondott a játékról - erről árulkodott az is, hogy a projekt több kulcsembere is elhagyta a fejlesztőcsapatot. Pedig a valóság nem is állhatna ettől távolabb, a Kotaku három forrásból is úgy értesült, hogy a fejlesztők, illetve az Electronic Arts az Anthem teljes átalakítására készül, hogy kiküszöbölje a csorbát.

A cégnél sokan Anthem 2.0-ként, illetve Anthem Nextként hivatkoznak a projektre, jóllehet egyelőre nagyon sok részlet lebeg még a megvalósítást illetően. Egyelőre azt sem sikerült eldönteni, hogyan terjesszék majd a változtatásokat: a No Man's Skyhoz hasonlóan folyamatosan adagolt javításokkal rakják rendbe a játékot, vagy a Destiny The Taken King kiegészítőjéhez hasonlóan egyben dobják majd ki őket?

Annyi biztos, hogy a készítők az Anthem összes fontosabb rendszeréhez hozzá szeretnének nyúlni, megváltozhat a küldetésstruktúra, a lootrendszer, a fejlődési rendszer, a nehézség, sőt maga a játékvilág is - állítólag tervben van, hogy a fejlesztést megkönnyítendő több nagyobb régióra bontják az összefüggő világot, így azokat egyenként is lehetne bütykölni. Az is szóba jött, hogy az Anthem Next egy vadonatúj játék is lehetne - aggodalomra azonban semmi ok, valószínűtlen, hogy az Anthem vásárlóival újra kifizettetnék egy teljes játék árát a fejlesztők. Arra sem kell számítani, hogy az Anthem lényege túlzottan megváltozna, a javelines koncepció marad a régi.

A Kotaku szerint több tucat (ha nem több száz) fejlesztő dolgozik a játék átalakításán, a készítők tehát komoly erőforrásokat fordítanak a projektre. Az elmúlt hónapok azzal teltek, hogy kielemezték az Anthem hibáit, a források szerint most újabb pár hónapot vesz igénybe, míg rendbe raknak mindent. Az EA természetesen nem kommentálta a híreket, de a tervekről árulkodik az is, hogy a készítők korábban már elkaszálták az eredeti frissítési ütemtervet.

További érdekesség, hogy a BioWare emellett nemcsak a Dragon Age 4-et kalapálja, az edmontoni irodában már előkészítés alatt áll az új Mass Effect-játék is, aminek a direktora Mike Gamble. A Mass Effect-sorozatot az Andromeda után tette parkolópályára az EA.

6.
6.
hedzsooo
Biztosan jó sokat buktak vele, próbálnak majd még megfejni vele pár játékost, akit csak lehet..
4.
4.
kryszisz
#3: Engem a béta ijesztett el anno, mert PS4-en volt vagy 20 fps, és még szépnek sem volt nevezhető. De ha valóban rendberakják, és pozitív visszajelzéseket hallok majd róla, akkor lehet ránézek újra, mert a repedés meg a gunplay amúgy nem volt rossz:)
1.
1.
Obi Wan Kenobi
A nevén okozott csorbát szerintem már egy fantasztikus átdolgozás se tudja visszaadni, annyira rossz volt a premier, de mindenképp szép dolog, hogy mennek a no man's sky útján ha igazak a pletykák.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...