Márciusban jön a VR-os Half-Life-játék?

  • Írta: Shifty
  • 2019. november 18.
  • Pletyka
Link másolása
Nem először csiripelik azt a madarak, hogy VR-játékként térhet vissza a Half-Life-sorozat, de most úgy tűnik, a Valve tényleg dolgozik valamin. A Half-Life: Alyx állítólag márciusban jelenik majd meg.

Egy évvel ezelőtt épp arról írtunk, hogy a Valve valamilyen vadonatúj VR-szemüvegen dolgozik. Az akkori pletykák végül igaznak bizonyultak, hiszen időközben megjelent a Valve Index. Akkor arról is szó volt, hogy a csapatnál egy új Half-Life-játék is készül, amit egy VR-os előzménynek szántak, és ami a szemüveggel egyszerre jelent volna meg.

Ez végül nem valósult meg, de úgy néz ki, a játék tényleg létezik, ugyanis most megint felröppent egy, de már sokkal konkrétabb szóbeszéd. Ráadásul ezt ugyanaz a szivárogtató tette közzé, aki korábban a DOTA Underlords első részleteit is idő előtt hintette el.

A szivárogtató ezúttal Geoff Keighley és két Valve-alkalmazott interjújának leiratát tette közzé, ebből pedig kiderül, hogy Half-Life: Alyx címen fut majd az új Half-Life-játék, ami a tervek szerint 2020 márciusában jelenik meg és jó eséllyel a decemberi The Game Awardson jelentik be. A játék egyfajta felfedezős cím lenne, és ha a játékosoknak is bejön az új koncepció, akkor nem kizárt, hogy a jövőben újabb Half-Life-címeket is kapunk.

Ami rossz hír, hogy a kiszivárgott interjú szerint a Valve nem tervez hagyományos PC-s folytatást.

5.
5.
Macifasz
#2: Én is úgy érzem, hogy volt egy közepes koncepciójuk, amiről tudják, hogy nem fognak sokat eladni, és ekkor jött az ötlet, hogy HOPPALÁ! Hát rakjuk rá a Half Life nevet és már is tarolunk! És 100%-ig biztos vagyok benne, hogy 1-2 év múlva jön egy only VR Portal játék is.
4.
4.
user101
Alapvetően ha belegondoltok a Valve játékainak és boltjának népszerűsége és piaci értéke nagyon gyorsan túlnőtt saját magán. Már önmagában a HL2 megjelenése körüli problémák, csúszások tekintetében is megértem, hogy ezt az utat választották... Egyszerűen nem voltak felkészülve és piacilag bár helyesen, a Steam támogatására fordították az energiájukat, ez egyenes út volt oda, ahol most tartunk... :(
2.
2.
Brenor
Azért kiadhattak volna egy hl2 ep3-t vagy hl3-t és utána kellett volna ezzel a vr-os dologgal foglalkozni. Nagyon pipa vagyok a valvera, hogy a sok pénz miatt ennyire eltávolodtak önmaguktól és magasról tojnak a half-life rajongók fejére. Annyira vártam a hl2 ep2 folytatását, hogy bejárom boralust és megtapasztalom milyen a combine advisorok elleni harc erre a rengeteg pénz, amit steam miatt folyt be annyi, mennyire elferdítette a személyiségüket. Emiatt lehet, hogy nem is lesz olyan jó a vr-os half life, sőt szerintem középszerű lesz. Ezek miatt kéne jól megadóztatni a nagyvállalatokat, mivel már a valve is közéjük tartozik.
1.
1.
Perseus84
Legalabb valami. Lehet ezzel kezdodik a marketing hullam az uj resszel kapcsolatban csak lenne igazam
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...