Márciusban jön a VR-os Half-Life-játék?

Nem először csiripelik azt a madarak, hogy VR-játékként térhet vissza a Half-Life-sorozat, de most úgy tűnik, a Valve tényleg dolgozik valamin. A Half-Life: Alyx állítólag márciusban jelenik majd meg.

Egy évvel ezelőtt épp arról írtunk, hogy a Valve valamilyen vadonatúj VR-szemüvegen dolgozik. Az akkori pletykák végül igaznak bizonyultak, hiszen időközben megjelent a Valve Index. Akkor arról is szó volt, hogy a csapatnál egy új Half-Life-játék is készül, amit egy VR-os előzménynek szántak, és ami a szemüveggel egyszerre jelent volna meg.

Ez végül nem valósult meg, de úgy néz ki, a játék tényleg létezik, ugyanis most megint felröppent egy, de már sokkal konkrétabb szóbeszéd. Ráadásul ezt ugyanaz a szivárogtató tette közzé, aki korábban a DOTA Underlords első részleteit is idő előtt hintette el.

A szivárogtató ezúttal Geoff Keighley és két Valve-alkalmazott interjújának leiratát tette közzé, ebből pedig kiderül, hogy Half-Life: Alyx címen fut majd az új Half-Life-játék, ami a tervek szerint 2020 márciusában jelenik meg és jó eséllyel a decemberi The Game Awardson jelentik be. A játék egyfajta felfedezős cím lenne, és ha a játékosoknak is bejön az új koncepció, akkor nem kizárt, hogy a jövőben újabb Half-Life-címeket is kapunk.

Ami rossz hír, hogy a kiszivárgott interjú szerint a Valve nem tervez hagyományos PC-s folytatást.

5 komment - szólj hozzá!