Brit toplista: élre tört a Pokémon

  • Írta: Shifty
  • 2019. november 18.
  • Toplista
Link másolása
Eddig tartott a Call of Duty: Modern Warfare uralkodása. A múlt héten több új megjelenés is volt, így az Activision shootere ezúttal érem nélkül maradt. A dobogóra két Pokémon-játék és az új Star Wars-kaland állhatott fel.

Erős nyitánnyal mutatkozott be a Pokémon Sword és a Pokémon Shield, így mindkét játék dobogóra került a britek játékeladási toplistáján. A Sword szerezte meg az első helyet, köszönhetően annak is, hogy az exkluzív címek közül ez a játék produkálta a legerősebb első hetet idén, illetve a többi megjelenés közül is csak a FIFA 20 és a Call of Duty: Modern Warfare tudott jobb eredményt produkálni.

A Pokémon Shield a bronzérmet szerezte meg, míg az egybecsomagolt Pokémon Sword and Shield: Dual Edition a hetedik helyen nyitott. Ha kombináljuk a három különálló kiszerelés eredményeit, akkor az Egyesült Királyságban a második legnagyobb Pokémon-rajtot tudhatja magának az új megjelenés. A Pokémon Sun és Moon játékokat nem sikerült lenyomnia, azoknál 39 százalékkal teljesített rosszabbul.

A két Pokémon-játék közé befurakodott a Star Wars Jedi: Fallen Order, ami így a dobogó második helyét szerezte meg. Méghozzá kiváló eredménnyel, hiszen az év negyedik legjobb dobozos játékának rajtját tudhatja maga mögött. Ez az eredmény azonban még így is 33 százalékkal elmaradt a Battlefront II 2017 novemberi teljesítményétől. A platformok szerinti elosztás szerint az eladott példányok 66 százaléka PlayStation 4-es volt, míg a maradék 34 százalékot Xbox One-ra adták el.

Akad a listán még egy vadonatúj megjelenés. A Terminator Resistance a 38. helyen kezdett.

A múlt héten még ezüstérmes Death Stranding eladásai nagyon bezuhantak, 71 százalékkal estek vissza, így már csak a nyolcadik helyen található Kojima új játéka. A múlt héten még ötödik új Need for Speed, a Heat eladásai 38 százalékkal estek vissza, így már csak 11. helyet csípte el a játék. Érdekesség, hogy a Mario & Sonic at the Tokyo Olympic Games 2020 eredményei viszont 12 százalékos ugrást mutattak, mégis a nyolcadikról a tizedik helyre csúszott vissza a sportjáték.

1. Pokémon Sword
2. Star Wars Jedi: Fallen Order
3. Pokémon Shield
4. Call of Duty: Modern Warfare
5. FIFA 20
6. Luigi's Mansion 3
7. Pokémon Sword & Shield: Dual Edition
8. Death Stranding
9. Mario Kart 8 Deluxe
10. Mario & Sonic at the Tokyo Olympic Games 2020

2.
2.
Ooorky
#1: 35 millió játékot adtak el Switch-re idén, csak Európában.

Mondjuk érdekes, hogy a Switch megjelenéséig a sor végén kullogott a kontinens, most meg 2. legnagyobb eladásokat hozza USA után.
1.
1.
delphijos
Azért az első 10-ből 6 Switch game, azért nem semmi.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...