Amerikai toplista: tarolt a Call of Duty

Befutott az amerikai játékpiac teljesítményét összegző NPD Group legfrissebb jelentése. A hónap nagy győztese a Call of Duty: Modern Warfare volt, egy játék sem tudott labdába rúgni mellette.

A Call of Duty: Modern Warfare volt az októberi hónap legkeresettebb játéka az amerikai játékpiacon, és ami azt illeti, a teljes évet nézve is vezet az Infinity Ward fejlesztése. Nem annyira meglepő ez, ahogy arra az NPD is felhívja a figyelmet, a Call of Duty tizenkettedik (!) éve zsinórban húzza be azt a hónapot, amelyikben elrajtol, amióta pedig az elemzőcég méri a piac teljesítményét, egy franchise sem teljesített ilyen jól.

Pedig a hónapban akadtak más nagyágyúk is, a The Outer Worlds a második helyen, a Luigi's Mansion 3 pedig a harmadikon kezdett. Érdemes megjegyezni egyébként, hogy a Nintendo nem osztotta meg az NPD-vel a digitális eladásokkal kapcsolatos számait, pedig azokkal az új Switch-exkluzív valószínűleg előkelőbb helyet is megcsíphetett volna a listán. Az NPD szerint a harmadik rész rekordnyitányt hozott össze a sorozaton belül.

A hardverek között még mindig a Nintendo Switch a legkeresettebb, a közelgő generációváltás miatt ez sem túl sokkoló hír. Az amerikai játékpiac forgalma 1,03 milliárd dollár volt (szemben a tavalyi 1,57 milliárddal), a hardveres szegmens azonban 41 százalékkal, 182 millió dollárra zsugorodott, míg a játékeladások 37 százalékkal estek vissza. Az NPD szerint a látványos csökkenés azzal magyarázható, hogy most kevesebb volt a megjelenés, ráadásul a Call of Duty is viszonylag későn érkezett, az eladások egy jelentős része már novemberben történt meg.

Lássuk a teljes toplistát!

 1. Call of Duty: Modern Warfare
 2. The Outer Worlds
 3. Luigi's Mansion 3*
 4. Madden NFL 20
 5. NBA 2K20
 6. Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint
 7. WWE 2K20
 8. FIFA 20
 9. Borderlands 3
 10. Ring Fit Adventure
 11. The Legend of Zelda: Link's Awakening*
 12. Mario Kart 8*
 13. Minecraft#
 14. Grand Theft Auto V
 15. Mortal Kombat 11
 16. Overwatch
 17. Super Smash Bros. Ultimate*
 18. Code Vein
 19. Red Dead Redemption II
 20. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*


* A digitális eladásokat nem tartalmazza az összesítés
# A dobozos eladások mellett a PS4-es és az Xbox One-os verzió digitális adatait tartalmazza csak az összesítés

23 komment - szólj hozzá!