Így fest a PlayStation 5 kontrollere?

A Sony Interactive Entertainment egy új kontrollerdizájnt szabadalmaztatott Japánban, melynek tervrajzait mi is megtekinthetjük. A koncepció nagyban hasonlít a DualShock 4 kialakítására.

Úgy tűnik, hogy a Sony maradt annál az elvénél, miszerint ami nem rossz, azt felesleges megjavítani. Erre enged következtetni legalábbis az a dizájnterv, amit a SIE nemrégiben beregisztrált a Japán Szabadalmi Hivatalban. Első ránézésre szinte egyformának tűnhet a bal oldalon látható új vezérlő és a jobb félen található DualShock 4, de mégis észrevehetünk pár fontos különbséget, melyek felett nem érdemes elsiklani.

A touchpad íves dizájnja lelaposodott, így továbbra is elképzelhető, hogy a korábbi szivárgásoknak megfelelően ezúttal a fekete felületet egy hagyományos érintőképernyő válthatja fel. Ezzel együtt eltűnt az a vastag fénycsík is, amelyet néhány játék a mozgásérzékeléshez használt a PlayStation Camera segítségével. Megváltozott az USB-port elhelyezése és látszólag ezúttal két audio jack kimenetet kapunk, így a DualShock 5 (már ha valóban ez lesz a neve) valószínűleg átalakító nélkül támogatja majd a szeparált jackes mikrofonos fejhallgatókat.

Minimálisan változtak az analóg karok és a ravaszok arányai, valamint megváltozott a kontroller egy részét borító csúszásgátló felület is. Az ide vonatkozó újítások azonban majd csak játék közben lesznek igazán tetten érhetők, hiszen a Wired korábbi beszámolója alapján megtudhattuk, hogy az új vezérlő a hagyományos rezgőmotort haptikus visszajelzésre cseréli, a ravaszok ellenállása pedig dinamikusan változik majd a képernyőn történő eseményektől függően.

11 komment - szólj hozzá!