Így fest a PlayStation 5 kontrollere?

  • Írta: szlav
  • 2019. november 19.
  • Hardver
Link másolása
A Sony Interactive Entertainment egy új kontrollerdizájnt szabadalmaztatott Japánban, melynek tervrajzait mi is megtekinthetjük. A koncepció nagyban hasonlít a DualShock 4 kialakítására.

Úgy tűnik, hogy a Sony maradt annál az elvénél, miszerint ami nem rossz, azt felesleges megjavítani. Erre enged következtetni legalábbis az a dizájnterv, amit a SIE nemrégiben beregisztrált a Japán Szabadalmi Hivatalban. Első ránézésre szinte egyformának tűnhet a bal oldalon látható új vezérlő és a jobb félen található DualShock 4, de mégis észrevehetünk pár fontos különbséget, melyek felett nem érdemes elsiklani.

A touchpad íves dizájnja lelaposodott, így továbbra is elképzelhető, hogy a korábbi szivárgásoknak megfelelően ezúttal a fekete felületet egy hagyományos érintőképernyő válthatja fel. Ezzel együtt eltűnt az a vastag fénycsík is, amelyet néhány játék a mozgásérzékeléshez használt a PlayStation Camera segítségével. Megváltozott az USB-port elhelyezése és látszólag ezúttal két audio jack kimenetet kapunk, így a DualShock 5 (már ha valóban ez lesz a neve) valószínűleg átalakító nélkül támogatja majd a szeparált jackes mikrofonos fejhallgatókat.

Minimálisan változtak az analóg karok és a ravaszok arányai, valamint megváltozott a kontroller egy részét borító csúszásgátló felület is. Az ide vonatkozó újítások azonban majd csak játék közben lesznek igazán tetten érhetők, hiszen a Wired korábbi beszámolója alapján megtudhattuk, hogy az új vezérlő a hagyományos rezgőmotort haptikus visszajelzésre cseréli, a ravaszok ellenállása pedig dinamikusan változik majd a képernyőn történő eseményektől függően.

11.
11.
cyberstaker
#6: Így is felesleges kötekedés, de így legalább már formailag helytálló :D
9.
9.
Na én meg azt hittem, ilyen lesz már:

https://www.wish.com/search/playstation%20mug/product/593fd81298e1ac6e6fbb728f?&source=search&position=0

Ha hányni tudnál a grafikától, akkor van hely! Vagy inni belőle. Vagy mindkettőt!
5.
5.
cyberstaker
#1: De nem szeretem az ilyen mindenbe belekötő megmondókapitányokat. Igazából a te szövegértelmezési készségeiddel vannak problémák, hiszen a kérdőjelet figyelmen kívül hagytad a főcím után. Segítek. A jövőben ha bárhol ilyet látsz a jövőben, az azt jelenti, hogy a cikkben elhangzott információk nem 100% ban tekinthetőek megerősítettnek, vagy hiteles tényeknek. Ehhez képest a szabadalmaztatás miatt, ez még egészen reálisnak is tűnik.
4.
4.
Slik
en az uj rezgesre stb leszek kivancsi
az eleg mas elmenyt nyujthat a ps1 ota vegre
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...