Megszűnik a nyomtatott PC Guru

Egy korszak ér véget a magyar videojátékos sajtó történetében: a PC Guru főszerkesztője ma bejelentette, hogy a decemberi lapszámmal a nyomtatott magazin befejezi a pályafutását. A szerkesztőség online folytatja a munkát.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#41
Sajnos az utóbbi években sokat esett a színvonal,a régi szerkesztők, cikkírók elmentek, teljesen új gárda lett. Azt a régi minőséget nem tudták hozni már. A másik nagy probléma a hozzácsapott játékok voltak.Színvonaltalan, gagyi játékok tömkelege volt hozzáadva az újsághoz. Persze hogy nem fogyott a lap, és csökkentek az eladások.A hozzászólásoknál meg csak az öntömjénező, dicsérő, fényező kommenteket tűrik meg. Ha valaki őszintén leírja a véleményét azt törlik.Szánalmas a moderátorok hozzá állása ahhoz ha valaki építő kritikát ír azt gyalulják. A Guru online-on biztatnak hogy szóljál hozzá a cikkhez, te mit gondolsz róla, de ha nem pozitív, dicsérő akkor törlik amit írtál.Ha azt írod hogy szerinted jobb játékot adnak a GS mellé mint a Guruhoz, szintén törlés. Jobb is így hogy megszűnik a PC Guru mert ez a mentalitás méltatlan a laphoz.
#40
#26: A lényegről ? Azért a totál agyament "pletykákat" amik terjednek a neten én pl. ki tudnám hagyni. ( Pl. heti 3 hír arról hogy aznap épp milyen "gyanús" jel mutat arra hogy jön az RDR2 PC-re )
#39
Azért is történhetett ez mivel manapság már olyan jó játékok se érkeznek mint anno. Semmi új színfoltja nincs a játékpiacnak, sorra jönnek a reduxolt, rebootolt újrakiadások, meg az istenf*sza tudja hanyadik része egy egy címnek, tiszta Barátok Közt az egész. Tíz-tizenöt évvel ezelőtt még volt miről olvasni.
#38
RIP, szerettem a zenéjét
#37
#35: Hahaha, ez mekkora egy tajparszt, "felnőttes" hozzászólás volt, grat. Ha a profilképeden szereplő gyermek a tied, akkor sajnálom, hogy ilyen apja van, ha az értelmi szinted hivatott tükrözni, akkor viszont pacsi, igazán találó;)
#34
#33: Ennyi. De ez a sírás, ami megy a bejelentés óta, az már szánalmas. Nyilván azért szűnik meg, mert senki sem vette már meg. Na ehhez képest, minden komment szekció azzal van tele, hogy "én minden hónapban megvettem" stb.. Hagyjuk már ezt... Valóban a 90-es évek, de még talán a 2000-es évek elején is nagyon népszerű volt. De a világ változik, el kell fogadni. Anno tényleg én is alig vártam minden hónapban, hogy megjelenjen, jöttek a demók, meg utána már a teljes játékok. De kb tizenéve nem vettem egyet sem, mert minek! Egyébként anno jó volt a guru, már ez az elmúlt években nem mondható el sajnos. Mármint a weboldaluk tartalmára gondolok. Megszűnik, ez van.
#33
A 90-es években élték fénykorukat a számítástechnikai újságok, rengeteg volt, az ezredfordulóra pedig szép lassan kímúltak vagy egyesültek mással, vagy épp megváltozott a szerkesztőbrigád és a fanok nem vették többé, felnőtt egy új generáció. Már nem lehet azt az életérzést visszahozni amikor a cd melléklet még nagy szám volt, az internet nem volt elterjedve, nem volt minden infó két kattintással elérhető. Már csak azon vagyok meglepődve hogy idáig sikerült kihúzni azért.
#32
SLi
#31: 1999-2006közötti gamestar nagyon más szint volt, sajnos megközelíteni se sikerült azóta se sehol
#31
#30: De jó banda is volt az. Bad Sector-ZeroCool-stb.
2000-es évek elejétől vásároltam a GS-t az akkori tagokkal nagyon szerettem, de az internet terjedésével valamint a törzstagot kiválásával elhagytam én is a vásárlását már.
Sajnálom, hogy azok az idők elmúltak.
#30
#29: Gyu idején én is nagyon szerettem a GameStart, vettük is rendszeresen. Gyu, Ender, Mazur, BZ, stb.. Iszonyú jófejek és emberközeliek voltak abban az időben.
A mostaniakról már azt sem tudom mifélék.
#29
Sajnálom, bár sosem vettem pc gurut, nekem valahogy kimaradt.
Anno 576kbyte-tal kezdtem, kedvenceim voltak CovBoy, Martin. Aztán mikor megszűntek átnyargaltam GameStarra, ott Gyu volt az abszolút kedvencem csak ő sajnos meghalt.
Azóta már nem veszek újságot, csak pörgetek 3 weboldalt: Gamekapocs, GameStar, Gamer365.
#28
#27: lol
#27
Sajnos az ÖKM vagy CKM még korábban szűnt meg.
#25
Az a baj, hogy az online oldalakról teljesen elfogytak a kisebb érdekességek, kevésbé elterjedt dolgokról szóló hírek. Az utóbbi 10 évben az újságok is ilyenek voltak. Régen tele volt apró cikkekkel egy oldal. Mindenki kiválaszthatta ami érdekli.

Most ugyan azt a hírt lehozza az összes oldal, semmi egyediség. Ha kevés a trendi hír, inkább lehoznak egy filmes valamit, csak egyedit ne kelljen lehozni...
#24
SLi
#20: szerintem meg jól ráéreztek hogy itt Gk-n gyakorlatilag csak a kommentelés tartja életben az oldalt, más vonzereje nem igazán van, ezért engedik viszonylag jobban szabadjára a dolgokat, (szerintem helyesen amúgy ) ez már csak abból is egyértelmű szerintem hogy a tesztek akár heteket is késnek még akár nagyobb címek esetében is.
#23
SLi
#1: Kivétel talán a presztízs magazinok Natgeo, Forbes stb.
#22
#18: Az ign tesztjei tetszenek nekem (legalábbis ami engem érint pl. fel merték vállani, hogy a PES jobb mint a fifa), a komment rendszerük jó, csak tele van agyatlan 10 évesekkel.