Szivárognak a részletek a Half-Life: Alyxről

  • Írta: fojesz
  • 2019. november 20.
  • Pletyka
Link másolása
A Valve tegnap hivatalosan is megerősítette a világ leghihetetlenebbnek tűnő pletykáját: VR-játékként tér vissza a Half-Life. A Half-Life: Alyxből hamarosan többet is láthatunk, néhány részlet azonban már most kiszivárgott róla.

A Valve tegnap hivatalosan is bejelentette a Half-Life: Alyxet, amely a pletykáknak megfelelően egy VR-játék lesz. A spin-off formális bemutatására magyar idő szerint csütörtökön, 19 órakor kerül sor, az Ars Technica jóvoltából azonban már most kiszivárgott néhány érdekesebb részlet a projektről.

A lap forrásai szerint a Half-Life: Alyx egy előzményjáték lesz, a történet a két számozott epizód között játszódik majd, a főszereplője pedig nem túl meglepő módon a Half-Life 2-ben bemutatkozott Alyx Vance lesz. Alyx mellett a Gravity Gun mechanikája is visszatér a címben: a jól ismert fegyvert ugyan nélkülöznünk kell, de a VR-szemüvegek kontrollereihez jobban passzoló Grabbity Gloves (gravitációs kesztyűk) segítségével ugyanúgy magunkhoz ránthatjuk és eldobálhatjuk a tereptárgyakat, mint annak idején.

Ez alapján igaznak tűnhetnek a korábbi szóbeszédek, miszerint a második generációs Source Engine-re épülő Half-Life: Alyx koncepciója inkább a felfedezés köré épül majd: a Valve állítólag komoly energiát fektetett abba, hogy majdnem minden játékbeli objektum mozgatható legyen, és realisztikusan viselkedjen a matatásunk hatására. 

Rossz hír viszont, hogy az ikonikus feszítővas kimarad a játékból, jóllehet a fejlesztők kísérleteztek vele egy darabig.

4.
4.
Gykrizsi
Mivel elvileg senki nem használ steam vr-t, ezt sem veszi meg senki, majd újabb évekre fiók aljára kerül a HL, persze ne legyen igazam. Mondjuk ha már dolgoznak, lehetne valami értelme is.
3.
3.
Rakottkrumpli
Szóval a tűzoltó palack méretű gravity gun prototipusa egy könnyű, kényelmesebb kesztyű lesz? Ésszerűen hangzik :D
2.
2.
user101
Nem akarnak semmit, nem képesek értelmezni a hármas számot... Ez köztudott tény...
1.
1.
Formula1fanatic
Szerintem nem hihetetlen, eléggé logikus lépés lenne. Van saját vr eszközük, ahhoz hogy többet adjanak el belőle egy felélesztett Half Life tökéletes lehet. Rengeteg rajongója volt/van a Hal Life-nak. Sokan megfogják venni a vr-t és a játékot. Ami érdekes inkább, hogy a két epizód közé lövik be időben a játékot és nem az ep2 folytatásaként. Szerintem valamit akarnak az elmaradt ep3-al is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...