Piszkosul jól fogy a Pokémon Sword & Shield

Több mint húsz év után sem lehet ráunni a Pokémonra. Ezt bizonyítja az is, hogy több mint 6 millió példányban kelt el a megjelenés hetében a Sword & Shield. Ezzel az új Pokémon-játék lett a Nintendo Switch leggyorsabban fogyó címe.

Erős utolsó hónapokkal zárják az évet a Switch exkluzívjai. Néhány hete jelentettük, hogy a Luigi's Mansion 3 a 2019-es év legerősebb rajtját produkálta a Nintendo konzolján, ekkor pedig felhívtuk a figyelmet arra is, hogy ezt a rekordot már legfeljebb csak az új Pokémon-játék döntheti meg. Az e heti brit toplista első és harmadik helyét egyből el is orozta a párosan megjelenő program, a hetedik helyre pedig befúrta magát a Dual Edition, itt azonban nem ért véget a sikertörténet.

A The Pokémon Company ugyanis ma bejelentette, hogy a Sword és Shield fizikai és digitális változatai összesen több mint 6 millió példányban keltek el az első héten (ebből 2 milliót Japánban adtak el), ezzel megszerezve minden idők leggyorsabban fogyó Switch-játékának címét. Bizony, nem csupán a Luigi's Mansion 2019-es rekordját csaklizta el az új Pokémon, de sikeresen beelőzte a Super Smash Bros. Ultimate-et is, amelyből 5 millió példány fogyott az első héten.

Habár a Sword és Shield párosa kétség kívül gyönyörű hetet zárt, mégsem ez volt a széria történelmének legerősebb nyitóhete. Ez a rekord a 2016-os Sun és Moon párosát illeti, melyek 7,2 milliós példányszámban találtak gazdára a premier hetében. A hibridkonzolon eddig csupán a Let's Go Pikachu és Eevee szállhatott versenybe, ezekből azonban "csak" 3 millió kelt el a nyitóhéten.

8 komment - szólj hozzá!