Brit toplista: labdába sem tudott rúgni a Shenmue III

Visszaszerezte az első helyet a Call of Duty a brit játékeladási toplistán, miközben mögötte sorban állnak a Switch-címek. Az új megjelenések nem teljesítettek jól, igaz, erre elég jó magyarázatunk van.

Visszaszerezte az első helyet a brit játékeladási toplistán a Call of Duty: Modern Warfare. A múlt heti aranyérmesünk, a Pokémon Sword lecsúszott a harmadik helyre, az ezüstérmet pedig ezúttal is a Star Wars Jedi: Fallen Order vihette haza.

A Nintendónak azért így sincs oka panaszra, a Black Fridayt megelőző akcióáradatban csak úgy kapkodták a britek a Switch-játékokat, ennek megfelelően a Pokémon Shield lett az ötödik, a Luigi's Mansion 3 a hatodik, a Mario Kart 8 Deluxe a hetedik, a Minecraft Switch-verziója a nyolcadik, míg a Mario & Sonic at the Tokyo Olympic Games 2020 a kilencedik. A negyven legkeresettebb játék listáján további nyolc Switch-exkluzívot találunk.

Az újoncok már nem arattak túlzottan fényes sikert, igaz, ennek jó oka van. A Shenmue III csak a tizenhetedik helyen kezdett, és mindössze feleannyi példányt vittek belőle haza, mint a Shenmue első két részének remasteréből. Tény, hogy a Shenmue rétegjátéknak számít manapság, de a gyenge eredményt valószínűleg az is magyarázza, hogy a rajongók egy jelentős része a Kickstarteren támogatta a játék fejlesztését, így ők digitális kulcsot kaptak.

Márpedig a brit toplista továbbra is csak a dobozos eladásokat számlálja, ezzel magyarázható a Football Manager 2020 tizennyolcadik helyezése is. A fociőrült britek valószínűleg alaposan rákattantak a menedzsmentjátékra, csakhogy az országban jellemzően digitális formában vásárolják már a PC-s játékokat - sok PC-s cím vagy átirat meg sem jelenik ezért dobozosan.

További érdekesség, hogy a Death Stranding már kiesett a legjobb tíz közül, és csak a tizenharmadik lett, míg a Just Dance 2020 úgy csípte meg a tizenkettedik helyet, hogy jobb eladásokat tudhatott maga mögött, mint a megjelenésének hetén.

  1. Call of Duty: Modern Warfare
  2. Star Wars Jedi: Fallen Order
  3. Pokémon Sword
  4. FIFA 20
  5. Pokémon Shield
  6. Luigi's Mansion 3
  7. Mario Kart 8 Deluxe
  8. Minecraft (Switch)
  9. Mario & Sonic at the Tokyo Olympic Games 2020
  10. Fortnite: Darkfire Bundle
4 komment - szólj hozzá!