Red Dead II - december 5-től Steamen is

Eddig is tudtuk, hogy hamarosan Steamen is tiszteletét teszi a Rockstar Games nagy sikerű westernjátéka, a pontos dátumot azonban csak most tudhattuk meg. December 5-től már itt is beszerezhetjük a Red Dead Redemption II-t.
  • Írta: szlav

Kommentek

#41
#38: Minden fejlesztőnek meg van a saját stílusa és ott hagyja a kéznyomát az adott terméken, aminek a megítélése egyéni ízlés kérdése. Ezért veszem a FarCry, Assassins, Division sorozatokat és nem csalódtam egyikben sem mert szeretem azt a stílust. Ezért vettem meg a Witcher 1 után a 2, 3-at és ezért vagyok szomorú a Cyberpink :) miatt, mert baromira nem jön be a világ, stílus, hangulat, karakterek, pedig nagyon akarnám szeretni... :( Ahogy elszomorított, hogy a szinte tökéletes Mafia 1 vagy Risen 1 után mi a szar volt a folytatás... Mass Effect 1-2 (-3) után az Androméda? Dragon Age? ...stb.

Nem tetszik? Nem! Számomra egy olyan hibás játék design / mechanika elfogadhatatlan ahol nincs szinkronban az engem ért és általam képviselt viselkedési forma a környezetre. Ez súlyos játék-tervezési hiba, ez már önmagában elég, hogy ne legyen az év játéka... és ne legyen kedvem játszani vele. :) Ugyanilyen amikor a COD-ban vagy TombRaiderben, cső pályák majd rail-shooterré változva és QTE eventek egész sora teszi még '''élvezetesebbé''' a játékot. ( hrrr... tssch! :) Ez elfogadhatatlan egy Kaland TPS, vagy egy Háborús FPS-ben!

Ugyanilyen megfontolás alapján nem az a DS-sem, hiába a generáció legjobb történet mesélése és hangulat teremtése, ha maga a játék egy bundle androidos játék színvonalát és összetettségét sem éri el... :(
#38
#32: Azért ez nem ugyanaz. (amúgy mellé mind)
Azért egy komplett franchise-t leírni, a készítőivel együtt, mint ahogy egyesek kritizálták itt, eléggé magas, főleg olyan apróságokon, ami egyéni ízlés és kényelem szintjét sérti max, tehát nem lehet beszélni pl egy komplett játékos közösséget érintő hibákról, eleve nonszensz, főleg amit a metakritiken levágnak hisztit, nevetséges. Hálistennek a rockstar meg tudja az ilyeneket kezelni és meredeken leszarja.
#36
#34: Lehet csak én vagyok így vele, de nálam a játszhatóság és a minőség egy kalap alá tartozik, így ha valami csak 5/10 játszhatóság terén, az semmiképpen sem lehet 10/10 a minőséget tekintve. De persze embere válogatja, engem Isten igazából csak a bounty rendszer zavart, de az nagyon. Véletlenül nekimegyek lóval egy gyalogosnak, azonnal leakar vadászni az egész város, de ha valaki nekem támad és/vagy kiakar rabolni, azt leszarja mindenki. :-D A gunplay se a legjobb ezt elismerem, de az autó AIM nagyon sokat dob rajta. PC-n már más lesz a helyzet, ott tuti, hogy kikapcsolom majd.
#35
#34: Valahol kicsit furcsállom az értékelésed: azt mondod a realisztikusság 10 pont, de közben nehezményezed, hogy nem lőhetsz mindenkit halomra... :) Adott esetben nem az a realisztikus, ha egy összecsapásból 50% eséllyel jössz ki pozitívan és meg kell, hogy gondold, hogy belekezdesz-e egyáltalán? Meg aztán mégiscsak megöltél ( virtuálisan ) egy embert...

Ez kicsit olyan, mintha azt sérelmeznéd egy Formula-1 játéknál, hogy amikor kimész a boxba kereket cserélni, az ellenfelek elmennek melletted, mert ők jobban kímélték a gumikat. :) Nem ?
#34
Kawada! 33#
Nagyon jòl leìrtad a lènyeget, egyetèrtek! Hibàkat, furcsa megoldàsokat tartalmaz a jàtèk, mègis a kedvencem lett! Ez annak tudhatò be a rèszemről, hogy hihetetlen jò minősègben, ès rèszletessègben kèszült a jàtèk, fergeteges èlmèny a bolyongàs benne. Viszont aki jàtszani akart volna vele az nem kicsit csalòdhatott utòlag szerintem. A gunplay nehèzsège szinte leìrhatatlan, ha harcot kezdemènyezek, akkor garantàltan elvèrzik az ember, ha nem, akkor pedig a minden egyes lelőtt fejvadàszok utàn szinte kifizethetetlen büntetèsi tèteleket varr az ember nyakàba a jàtèk. Szóval őrült kettőssèg jellemzi a gamet-t! Jàtszhatòsàg: 5/10
Minősèg, realisztikussàg, fizika, grafika: 10/10
Törtènet: 7/10
Nàlam... :)
#33
#29: Személy szerint nem is csalódásnak nevezném, inkább olykor következetlennek érzem... Abból a szempontból open world, hogy van egy hatalmas, változatos pálya, komplex élővilággal, egészen élő városokkal, random npc-k adta lehetőségekkel, jópofa, változatos mellékküldikkel, csomó achivadászat szerű feladattal stb. Mégis küldetések közben eszméletlenül bezárul néha és nem ad lehetőséget, hogy elkalandozzak az ösvényről, és néha azt éreztem, hogy egy olyan lineáris játékba megy át, aminél kibaszott sokáig kell néznem egy szépen megkomponált töltőképernyőt (nyihaha...). És nem nagyon van alternatív megoldási lehetőség feladatokra. Csomó open world szarságot rám erőltet, amihez nem lenne kedvem egyébként, mert szeretnék a történetre koncentrálni, viszont amikor kedvem lenne, sokszor nem adja meg az open world érzést. Mintha egy kocsma becsalogatna azzal a kiírással, hogy 100 féle csaport sör van a világ minden tájáról, fency is a hely, jófej a pultos csaj is, jól is néz ki, de amikor odakerülök, hogy rendelnék, csak csapot Arany Ászok van mert "épp minden elfogyott" (vagy eddig se volt? merül fel a kérdés...) ... Mintha az én igényeimhez mérten direkt ki akarna velem cseszni a játék... Bizonyos szempontból rettenetesen körülményes tud lenni, máskor pedig a méretei ellenére is iszonyatosan zárt és némi túlzással egy call of duty szerű csőjátékban érzem magam. Ezért nem alkalmas rövidebb nekiülésekre. Mert akkor könnyen beleszalad az ember egy-egy idegesítő "etapba". Ha rá tudja szánni az időt az ember, akkor viszont kiegyensúlyozottabb az élmény. A GTA5 ebből a szempontból jobb volt szerintem. Kevésbé volt rámenős, és erőltette rá az emberre a saját akaratát... talán az első 1-1,5 óra volt rohadt lineáris.
#32
#30: Szereted a COD-ot ? és a PUBG-t ? Hát a FarCry-t ? Death Stranding ? Age of Empire ?

Csak találtam legalább egyet, amit nem kedvelsz ?! :)
Van akinek a RockStar stílusa nem jön be és inkább játszik például Mafia-val... Azért ez még nem bűn... :)
#31
#27: Ultimate, hagyd. Ok itt a verpistekek, akik a helyett, hogy a nekik tetszo jatekokkal jatszananak es arrol olvasnanak, irnanak, idejonnek minden RDR2 hir ala fikazodni. Biztos nem sivar az eletuk. :D
#30
Most mi ez az új divat, hogy mindenki ennyire hipszter akar lenni? Van egy pár vevője ennek a játéknak, az online-ra se lehet mondani hogy pang, szóval annyira szar nem lehet... :D
#29
A Rockstar játékoknak pont az a 'hibája' és ezért sem vagyok képes egyet sem huzamosabb ideig ( értsd: 10 percig :) játszani, mert túl sok mindent akarnak lefogni. Aki szereti az egy játékon belüli változatosságot annak nagyon bejön, de aki csak mint nyílt világú autós ( / pacis :), vagy lövöldözős, vagy történet alapú játékként tekint rá az csalódni fog...
#28
#24: Kontrollerrel kifejezetten szar volt játszani nekem. Auto-aim nélkül kurva nehéz volt és már az elején agyvérzést kaptam amikor a farkasok megtámadtak a hegyekben, auto aimmel meg nagyon könnyű. Nem igen sikerült beskálázni szerintem. Billentyű+egérrel viszont legalább elért egy "OK" szintre. Nem szar, de nagyon sok más eleménél (autentikus párbeszédek, jópofa mellékküldik, átvezetők minősége és színészi játék) lényegesen gyengébb a harc (szia, Uncharted).
#26
#21: Hát persze...
#25
#22: +1
#24
#19: Ennyi ótvar elbaltázott gameplay elem és megvalósítás, rossz harcrendszer és satöbbi mellett egy más játék egy 40-es metakritikkel villogna.
Da mivel "részletgazdag" a világ, és rockstar csak 90+-t kaphat.
#23
Nekem ez a játék a top 3 listámba bekerult a Witcher 3 és a skyrim mellé.
#22
#14: Én személy szerint bármikor aláírom, hogy a generáció egyik leginkább túlértékelt cucca, és ha nem Rockstar lenne, egy 10 ponttal kevesebb lenne a metacritic átlaga. Ettől még egy nagyon jó, hangulatos, élő világot teremtettek, nagyon jó karakterekkel, egy aránylag klisés, de ettől még szórakoztató történettel és történetvezetéssel. És egyébként a legfpbb technikai hiábk jelentős része max 1 hét alatt ki volt patchelve. PC-n egyébként számomra fényévekkel jobb játék mint PS4 Pro-n volt, és nem a látvány miatt, mert azon is kurva jól nézett ki. Elbaszott sok időt igényel a játék, és sztori szempontból egy rohadt nagy kamu az open world is. Engem legalábbis az ideg szétbasz, amikor végre a sztori miatt el kell menjek egy fél térképnyit, és annyira se képes a játék, hogy megengedje nekem azt, hogy egy útba eső házat kilootoljak 3 perc alatt, mert a pofámba kapom a mission failed feliratot, mert lemaradtam a cimbitől a 10 km-es lovaglás közben... Mindezt az "open world királyainak" játékától... Hát köszi... Ettől még ez egy nagyon jó játék.