Felvásárolta a Codemasters a Project CARS alkotóit

Már-már azt hittük, hogy a hálaadás miatt nem igazán lesznek hírek ma, de a Codemasters kellemesen meglepett bennünket: a versenyjátékokra szakosodott kiadó-fejlesztőcég bejelentette, hogy felvásárolta a Slightly Mad Studiost.

Újabb stúdióval gazdagodott a Codemasters, ezúttal a szintén versenyjátékokban utazó Slightly Mad Studiost vásárolta fel. A 150 fős fejlesztőcég viszonylag fiatalnak mondható, elvégre 2009-ben alapították a Blimey! Games egykori munkatársai, azóta viszont több ismert címet is sikerült letenniük az asztalra: a Need for Speed: Shiftet és a Project CARS-t valószínűleg senkinek sem kell bemutatni.

Az üzlet értelmében a Codemasters 30 millió dollárt fizet ki előre a csapat tulajdonosainak, ebből 25 millió dollárt készpénzben, 5 milliót pedig részvényekben. A végleges felvásárlási ár azonban magasabb lehet, a cég ugyanis bónuszt fizet majd a Slightly Mad következő három évének EBITDA-ja (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye) alapján. Ez legfeljebb 166 millió dollárt jelenthet, de az elemzők inkább 67,9 millió dollárt valószínűsítenek.

A felvásárlásról szóló közleményben megjegyzik, hogy a Slightly Mad három játékon dolgozik jelenleg: egyrészt készül a tavaly bejelentett és mobilokra szánt Project CARS GO, jön egy olyan játék tőlük, "amely egy népszerű hollywoodi blockbusteren alapul" (ez a pletykák szerint egy Halálos iramban-játék lesz), és persze gőzerővel szorgoskodnak a Project CARS harmadik részén is.

11 komment - szólj hozzá!