Project Scarlett - sűrűn jöhetnek a first-party játékok

Az Xbox Game Studios bővülése remélhetőleg meghozza majd a gyümölcsét. A Microsoft következő konzolja a tervek szerint akár negyedévente kaphat új, belső fejlesztésű címeket.

A Microsoft nem szeretné elkövetni ugyanazt a hibát kétszer - a következő konzolgenerációban kiemelt hangsúlyt kapnak az Xbox Game Studios belső fejlesztésű játékai. Erre pedig láthatóan komolyan fel is készültek, hiszen immáron 15 fejlesztőcsapat dolgozik a 2020-tól érkező Project Scarlettes és a PC-s címeken, beleértve a 343 Industries csapatát, a The Coalitiont, a Rare-t és a Playground Gamest.

Matt Booty a GamesRadar interjújában elárulta azt is, hogy nagyjából milyen tempóban várhatunk ezekre a fejlesztésekre. Az Xbox Game Studos feje nagyon pozitívan áll hozzá már a 2020-as felhozatalhoz is, a kezdeti lendület pedig várhatóan nem áll meg az ezt követő években sem. Booty szerint a vállalat célja az, hogy 3-4 havonta új first-party játékok kerüljenek a konzolra.

Ez a tempó valóban jól hangzik, főleg az Xbox One exkluzívjaihoz és belső fejlesztésű címeihez képest. A generáció vége felé közeledve kijelenthetjük, hogy a Microsoft képtelen volt tartani a tempót a Sony saját játékaival, amelyek ráadásul rendre nagyszerű fogadtatásban részesültek. Reménykedjünk benne, hogy a jövő évi karácsonyi szezonban megjelenő konzolnak lesz mire büszkének lennie! 

38 komment - szólj hozzá!