Project Scarlett - sűrűn jöhetnek a first-party játékok

Az Xbox Game Studios bővülése remélhetőleg meghozza majd a gyümölcsét. A Microsoft következő konzolja a tervek szerint akár negyedévente kaphat új, belső fejlesztésű címeket.
  • Írta: szlav

Kommentek

#37
#34: "Senki nem mondta, hogy csak a sony ad ki játékot..."
Konkrétan be is másoltad a hozzászólásodba 2 bekezdéssel feljebb,hogy "LINEÁRIS, STORY BASED cuccokat SZINTE csak a sonytól láthattunk".
Neked kellene elolvasnod,hogy mit írsz,mert konkrétan egy hozzászóláson belül sikerült megcáfolnod magadat!
#36
#33: Igen, érdemes azt is látni, hogy az MS az elmúlt évben kihozta Switchre is az Ori-t, Cupheadet és a Super Lucky's Tales-t.
#35
#34: Engem is a folytatások csábítanak és az új címek amik készülnek még.
Persze azért a multis címeket is szeretem,ott is vannak kedvencek.
Az meg,hogy melyik lesz az erősebb gép,nem nagyon érdekel,nálam nem ez dönt a választásnál.Csak is a játékok,mert egy konzol erre való.
#33
#25: A Micro máshogy szerez pénzt és valahogy, de megy nekik. A Sony nyilván nagyot kaszál az exek-ből, de azokat gyártani is költséges. Ha bármilyen minőséget tartani szeretnének, akkor egy ilyen játék, mint Last of Us 2 nem csak sok pénzbe, hanem évekbe is kerül. És ha pl olyan lesz (nem), mint a Life of the Black Tiger , akkor nem is nyernek rajta pénzt. Ez meghatározza majd a Sony következő generációját pénzügyileg.

Itt a Micro, aki azzal nyit, hogy nem is csinál annyi ilyen hatalmas költégvetésű játékokat, amitől marad pénze és ideje. De láthatjuk, hogy inkább kiadja PC-re is a cuccát, mi több, mindent szór ki gamepass-be konzolra, pc-re egyaránt. De csak ennek a gamepass-nek köszönhetően még a Windows 10 eladásai is megnőttek, ami nem is a Spencer területe. A gamepass potenciális előfizetői köre egyaránt a PC-s és a Boxos tábor, ami együtt kitesz egy Sony vásárlókört - vagy többet.

Ezeknek az előfizetőknek a száma megállás nélkül növekszik és csak elenyésző százalékuk szórakozik azzal, hogy minden hónapban újít 1€-s lehetőségért, mert amúgy is csak 4€ a pass. És ez egy határ bevétel úgy is minden hónapban, hogy semmilyen játékot nem csináltak. Amit meg csinálnak, abból meg rekordot dönt az eladás úgy is, hogy pass-ben van. A MS így áll neki a generációnak, hogy dől a lé, a Sony meg úgy, hogy vagy kaszál egy költséges ex, vagy nem. Szóval azért elveszni nem fog egyik sem, és maradnak ketten, ami ugyan úgy harc, de nem úgy, ahogy te gondolod. Szerintem a MS előbb-utóbb a te pénzedet is szedni fogja, mert ha rajtuk múlik és amennyire az exkluzivitásban a marketing értéken túl pénz is van, jobban jár, ha kitolja a Halo-t meg a Gearst-is PS-re is gamepass-be. Meg minden mást is.

Játékosként megérheti Sony rajongónak is maradni az új generációban ugyan úgy, biztos vagyok, hogy semmi bajod nem lesz tőle. De még nem érdemes egyiket sem eltemetni, mert kvázi mindkettő cég másik zsebedből veszi ki a pénzt.

Ha meg a PC mellé választasz konzolt sem biztos, hogy a Sony jöhet csak szóba. Oké az exek miatt csakis és kizárólag Sony jó a PC mellé, de vannak ám ott is "nem ex" játékok, amik meg box-ra meg gépre vannak csak és ott folytatod az egyiken a végigjátszásodat, ahol tegnap a másikon abbahagytad. Mindezt ugyan azzal a gamepad-del. Ennek is megvan a szolgáltatás szerinti értéke és mellé ilyenek hullanak gépre, hogy Age of 4. Mondjuk ez más kérdés megint, de egy jövő generációs Xbox konzol only player sem fog unatkozni minden megjelenő cuccal a pass-ben fillérekért, meg egy nyakába szakadt halom X360 és One visszafele kompatibilis könyvtárral.
#32
Ha jól sejtem, ezek továbbra sem Xbox exkluzívok lesznek, hanem Windows 10 exkluzívok. Akkor az új generációban sem veszek Xboxot.
Viszont kíváncsian várom, mivel fognak előrukkolni, az komoly lenne, ha elkezdenének versengeni a Sonyval minőségben, és azért oda tudnának verni a mezőnynek egyszer-kétszer.
#31
#30: #20 helyett #29 bocs.....fránya szerkesztés gomb!!
#30
#27: Majd meglátjuk mi lesz,de a két játék amit írtál azoknál tudták,hogy el kell engedniük.
A húzó címek maradtak és lesznek újak is a jövőben.Ki tudja mit kotyvasztanak a háttérben.

#20 Jogos,az autós játékaikat tényleg háttérbe szorították sőt az FPS lövöldéket is!
#29
#20: "Tucat más autós játék van a piacon. Ellenben lineáris, story based cuccokat szinte csak a sonytól láthattunk (azon a szinten ami meg is tudja mutatni ennek a generációnak az erejét. "
Persze,a Sony évi 2 single játékán kívül a piacon senki nem adott ki semmit.Azért ezt te se hiszed el,vagy csak szimplán barlangban laksz.
Ott volt idén a DMC V,a Tomb Raider,Resident Evil 2,AC Odyssey,Control,Sekiro,Star wars Jedi:FO,Gears 5,RDR2.Szóval azt nem mondanám,hogy a Sony-nak köszönhető bármi is.
Ellenben autós játék csak a Need for speed és a Crew van,ami a Forza mellett próbál megmaradni.Project Cars folytatás már nem lesz az Asetto Corsa meg inkább a PC-re ment rá.Szóval
A Sony lépítette a GT sorozatot és a Driveclub-ot is.
#27
#25: Az az igazság,hogy a következő generációban szerintem mind a két cég a PC táborért fog versengeni.A Sony elérhetővé tette a Ps Now szolgáltatást pc-re,a Death stranding se lett valódi exkluzív,ahogy a Quantic Dream játékok is elvesztették az exkluzivitásukat.
De abban igazad van,hogy a Microsoft a rosszabbnál rosszabb döntéseket pakolta egymásra.Az elején a gyengébb hardvert adták drágábban a Kinect kötelezővé tétele miatt,amivel a Kinectet ki is nyírták.
A Crackdown 3 egy katasztrófa lett,a Scalebound-ot elkaszálták,a Fable szériát is elvitték a ratyi multi irányába,PGR már nincs,a Remedy-t elengedték,lehetne még sorolni.
Az egyetlen dolog amiben bízom,hogy ezzel a temérdek stúdióval majd tudnak kezdeni valamit és nem valami idiótát raknak az élükre.
#25
#19: De legalább bele húztak,és összességében nem zárják rosszúl ezt a generációt.
A Micro meg megásta ebben a 6-7 évben a sírját a következő generációjának,azzal,hogy hanyagolta a saját fejlesztésű játékokat.
Meg,hogy a játékaikat már PC-n is lehet nyomni.
Ez jó látható is lesz nyitáskor,mikor jönnek majd a számok az értékesített konzolok darabszámairól.Csinálhatnak ők kétszer erősebb vasat is,sokan elpártoltak tőlük a japókhoz meg pc/ps5 kombók lesznek!A kissebbség úgy is az lesz aki nem vesz ps-t nincs pénze komolyabb pc-re és vesz egy boxot a multis címeknek.

Én örülnék ha össze szednék magukat a köv.genre,és lenne egy jó versengés,jót tenne a játékoknak és nekünk is,de nem látok sok esélyt rá.
Ezt a generációt elbaszták és a következő issza meg a levét,a konzol eladások terén!
Nekem ez a véleményem!
#24
#20: Ha csak a kaptafa karakterdráma apa-fia- apa-lánya Sony single játékok lennének, akkor már én is csak multy only lennék. Ráadásul tévedés, hogy a Sony hozza a legjobbakat, amikor még a konzol konkurencia Microsoft is ilyeneket tol, mint Age of Empires, Gears, Flight Simulator, az összes többi nem Sony, vagy MS játék jobb, mint a mindig ugyan olyan receptre készülő Sony exek.
#23
#17: Nem volt a Dad of War semmi csoda, csak ezeknél a PS exeknél a fél évnél is jóval több, kb 1 év kell, amire az emberek elmondják, hogy nem nagy eresztés egyik sem.
#22
#2: +1
#21
Hiszem majd, ha látom...