Kémfotó a PlayStation 5 dev kitjéről

Megérkezett az első jó minőségű fotó a PlayStation 5 fejlesztőknek szánt kiadásáról. Persze a kép inkább csak érdekesség, elvégre a boltokba kerülő végleges változat egyáltalán nem így fog kinézni.

A Twitteren tették közzé az első fotót a PlayStation 5 dev kitjéről. A szivárogtató egy fejlesztőtől kapta a képet, amelyen két darabot is láthatunk az új konzol fejlesztőknek szánt kiadásáról. A dizájn ismerős lehet, hiszen korábban a Sony szabadalmai között is felbukkant ez a kialakítás, ezek (és a különböző beszámolók) alapján pedig 3D-s renderek is készültek a masináról.

Később The Verge újságírója, Tom Warren is megerősítette, hogy a fotók valóban a PlayStation 5 dev kitjét ábrázolják: állítása szerint a Sony azért döntött a furcsa, V-alakú dizájn mellett, mert így a fejlesztők egymásra pakolhatnak több gépet is, a szellőzéssel nem lesz probléma. A bolti változat persze egészen másképp fest majd: a háttérben például a PS4 és a PS4 Pro dev kitje látható, és azok sem emlékeztetnek a játékosoknak szánt konzolokra.

Sajnos ennél több részletet nem sikerült megtudnunk a kép segítségével, a felbontása miatt a gépek elején megjelenő feliratok csak nehezen olvashatóak, és az sem derül ki egyértelműen, hogy a konzolokra kötött kontrollerek a nemrég szabadalmaztatott dizájn alapján készültek-e.

A PlayStation 5 egyébként a jövő év végén kerül boltokba, a legutóbbi pletykák szerint 500 dolláros nyitóáron.

52 komment - szólj hozzá!