Star Wars: Skywalker kora - újabb adag látnivaló

Alacsonyan szállnak a Star Wars-kedvcsinálók mostanság, a Lucasfilm az elmúlt napokban is folyamatosan adagolta a tévéreklámokat és posztereket a hamarosan mozikba kerülő Skywalker korához.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#35
#34: Én a starwars meg a startrek miatt vagyok rá mérges. Ha ezeket a franchise-okat békén hagyta volna, akkor azt mondom hogy egy átlagos filmrendező, aki a nosztalgia faktor felhasználása miatt tud csak kítünni a tömegből. Talán.
#34
#32: Köszönöm a terjedelmes választ, jó látni, hogy vannak még (normális) érvekkel alátámasztott vélemények az oldalon:) igazából nekem ezek a dolgok 2 dolog miatt nem tűntek fel sosem: 1: tényleg elég jól és látványosan használ fel dolgokat (konfetti, ha úgy tetszik), 2: nem sok film van amit többször is újranézek, Abrams munkássága pedig nemigen van köztük, max az Ébredő Erőt láttam 2x, de ott első megtekintésre is világos volt, hogy az kvázi egy Új Remény remake, annak viszont elég szórakoztató. Hát a Lost meg ugye - ahogy te is mondod - sok ember, de leginkább Lindelof érdeme (vagy bűne, mert ő bonyolított szanaszét mindent a végére, mondjuk nekem személy szerint bejött), de a pilot rendezés ott is jó volt. Igazából elmondható, hogy objektíven nézve J.J. egy jó szakember, csak nem igazán egyedi. Konszenzus?:D
#33
#31: Okés. Egészségedre.
#32
#30: Nekem az a bajom abrams-el, hogy nála minden film csak arról szól, hogy a kedvenc filmjeit, kedvenc jeleneteit újra rendezi, lehetőleg nagyobban, erőteljesebben, monumentálisabban. Ezzel ad a filmjeinek egyfajta nosztalgikus lelket. Amivel csak az a gond, hogy mikor mondjuk így, a nosztalgia köd tovaszál, akkor bizony rájövünk hogy a moziai nem tudnak semmi újat mutatni. A super8 második megnézése után pl már unalmas volt. Mert az ember könnyen rájön hogy
1: Nincs is igazán története a filmnek. Hiszen J.J.-nél a rejtélyek a mistery box adja a történet lelkét, a magját. Vagyis egy megfoghatatlan valami, ami mögött se elképzelés, se izgalmas megoldások sincsenek.
2: Nincsenek nála igazán érdekes karakterek. Persze ezt nem a lost-ra értem. Hiszen egy sorozaton egy féltucat író, rendezők és producerek sokasága dolgozik, tehát azt elszúrni nehéz. Egyszerűen arra gondolok, hogy nála a karaktereinek nincsen igazán személyisége. Ha azt mondjuk Rey pl, képtelenek vagyunk leírni egy-két mondatban hogy milyen ember is ő! Hiszen a filmben csak sír ha nagyon kínozzák, ha egyedül van nagyon méretten néz a kamerába, és hosszasan elmélkedik. Lazán természetesen lealázz mindenkit, főleg a férfiakat. Ha harcol, nagyon erölködik, meg kiabáll, kiborul, keményen küzd stb. Mintha Abrams azt hinné, hogy a karakterei valami eseményt átélnek, és azt jól előadják a színészei, attól máris létrejön egy kakarter egy személyiség. Pedig nem igazán.
3: Az eredeti gondolatok hiánya. Igen Abrams csak egy fan és egy jó marketinges keveréke, aki mindent össze lop amit csak tud. És ezt úgy teszi, hogy nem egy új érdekes darab létrehozására használja, hanem sokszor a másolt darab egy gyengébb folytatásaként adja el.
És ez K...ul felháborító! Ez a legnagyobb bűne.
#30
#28: Köszönöm a (normális) választ. Igen, a Jurassic Park valóban visszaköszön a Lost 1-2 jelenetében, ahogy így belegondolva az E.T. is a Super8 esetében, de én úgy vagyok vele, hogy jótol lopni nem bűn, Abrams pedig egy elég biztos kezű rendező. De példának okáért Nolan konkrét beállításokat emelt át a Csillagok közöttbe a 2001: Űrodüsszeiából, ott mégis nagyjából mindenki tiszteletadásként hivatkozott rá, pedig, ha nevén nevezzük a gyereket az biza ugyanúgy lopás. Csak Abramset valahogy sikk szidni (mondjuk bizonyos körökben Nolant is), pedig, ha nem is túl eredeti, rossz filmet még nemigen csinált szerintem.
#29
#27: Jól van kisfiam folytasd tovább. Remélem élvezed. Láthatóan te vagy az igazi troll. Másokkal való szívózás, mert beszóltak a filmecskédnek. Szegénykém, remélem anyuci letörli a könnycseppjeidet.
Te nem fogod fel, hogy demokrácia van. Nem te mondod meg hogy ki mit kommentelhet. És az hogy hosszú oldalakon keresztül beszólsz személyeskedsz csak mert negatív kommentet írt valaki, na ez ami nem normális.
Én leírom hogy xar a film(még egy:)) te meg hosszú mondatokon keresztül engem sz...ol. Gratulálok.
Ja és igen, akkor felejtsük el azt, hogy az erő ébredése minden történeti eleme, essménye csak az új remény másolata. De hogy még a jelenetek, a kompozíció, a zene, az űrhajók a díszletek a jelmezek is másolatok! Na az már vérlázító.

https://youtu.be/_BX18Icf6fQ
#28
#24: Lost-nak csak a pilotját rendezte. Még kb az első pár rész írásában vett részt. De ezenkívül.
Lost: Twin peaks, Jurassic park(csomó jelenet visszaköszön)
Super8: E.T. a földönkívüli. The Goonies. Itt effektíve még a gyerekek kinézte, arc felépítése, és ruhája is olyan, mint ebben a két filmben.
#25
#24: Mármint az azokban látható jeleneteket, mert gondolom a fényképezésre/színészvezetésre érted a lopást.
#24
#23: Hm...a Lost első részét vagy a Super8-at honnan lopta, ha szabad kérdeznem? (bármi kötekedés nélkül, tényleg érdekel, mert lehet, hogy én vagyok tájékozatlan.)
#23
Egyébként megnézve a tv-spot-okat egy két jelenetben látható, egy kevés fantázia. Ami furcsa, hiszen a copy mester készíti. Márpedig tőle ilyet még nem láttunk. Vagyis olyan jelenetet amit nem fullra ellopott máshonnan. Fejlődik. Ez is valami:)
#21
#20: És látod folytatod a köpködést. Megint morcos vagy, mert negatívat írtam. Megint xar a troll a másik. Ebből is látszik hogy csak egy kisfiú vagy. Aki nem tud mit kezdeni a helyzettel, ezért hisztizik:).
Egyébként meg fullra kiveséztük, hogy miért nem tetszik a film. Az ilyen beszélgetésekben senki sem küldte a másikat, a vérbe. Vagyis
csak néha a film védelmezői kb. Ebből is látszik hogy nincsenek védhető állításaitok.
Egyébként meg a baljós árnyak 1999-es film. Vagyis 20 éves. Érdekes módon, azt bárki bármikor xarozhatja, de egy pár éves utolsó jediket, már nem. Az már idegesítő. Az már csak egy troll élvezkedése igaz?
#18
#14: Szegényke erre nem tud válaszolni. Nála csak az érzés maradt meg. Vagyis hogy tetszett neki, szép emlékek fűzik a filmekhez. Márpedig egy pozitív érzelmet, érzést nem lehet megmagyarázni(mondjuk ez csak egy film, de láthatóan az ő agyában több annál:)). Ezért aztán bárki beszól, vagy leírja a szerelmei hibáit, vagy csak azt hogy nem jött be nekik, máris a könnyebb utat választja, és támadja az illetőt. És hogy ne kelljen érveket felsorakoztatnia, csak szimplán letrollozza a másikat. Mint az oviban:)
#17
#15: Nagyon ritkán kommentelek,de ahogy elovastalak...Én is nagyon hasonlóan vagyok.Barátnőm,anyós,após a 7-8. részt együtt néztük moziban.Nagyon jó volt nekik,együtt voltunk,megnéztük az új Star Warst,hazafelé sétálva vidám beszélgetés,jó volt,volt benne cukiság,kaland,látvány,önfeláldozás,minden ami kell.És azt sem bánják,hogy igazából nem is gondolkoznak rajta,hogy miről szólt a film.Közösségi érzés,Starwars és ennyi elég is.Én meg nem tudok mit mondani,hogy milyen volt a film mikor hazafelé megkérdezik.Mert a szép estét még sem rontanám el.Megnéztem az eredetit vagy 50szer a 2. trilógiát vagy 20szor,van vagy 40 SW könyvem,a lakásban mindenfelé régi SW relikviák.Legutóbb a Darth Bane trilógiát olvastam,most akkor erre a két filmre mit mondjak?Inkább meg sem szólalok.És már szólt b.nőm,hogy akkor ugye decemberben SW együtt a moziban!?És mivel csak a SW-ra megyek moziba,most hogy legyek ünneprontó,hogy még erre sem megyek el velük?Inkább dolgoznék pedig...:)
#16
#14: +1Ugyanígy gondolom.