Minecraft-szervert nyitott a Vatikán

  • Írta: szlav
  • 2019. december 2.
  • Érdekesség
Link másolása
A katolikus papok is otthon lehetnek a tech- és gamervilágban. Robert Ballecer atya Twitteren kérdezte meg a 23 ezer követőjét arról, hogy milyen játékhoz indítson saját szervert, a szavazatok alapján pedig a Minecraft került ki győztesként.

Robert R. Ballecer több mint 23 ezer Twitter-követővel rendelkezik, korábban techblogot vezetett, gyakori házigazdája a This Week in Tech podcastnek, emellett pedig pap a Vatikánban. Bármennyire is különösnek hangzik, a két dolog nem zárja ki egymást. Ballecer atya úgy döntött, hogy összeköti a hobbiját az Istennek tett szolgálatával - így jöhetett létre a Vatikán saját Minecraft-szervere.

Ballecer egy olyan közösségi teret szeretett volna létrehozni, ahol a játékosok egy kevésbé toxikus, baráti környezetben élhetik ki a kreativitásukat. Ehhez Twitteren kért segítséget az őt követőktől: a pap a Minecraft, a Rust, az Ark és a Team Fortress 2 kvartettjét jelölte meg lehetséges opcióként, a szavazók túlnyomó többsége pedig a Minecraft mellett tette le a voksát.

131.
131.
Duken
#128: Hmm érdekes. Igazából ha csak belegondolok hogy mi a végtelen beleőrül az ember. Tán az a baj hogy a létezést mi időhöz és térhez kötjük. De mi van akkor ha maga a lét lényege, túlmutat téren és időn? Ha létezésünk alapja ezeken kívül keresendő? Igazából az idő, a végtelen fogalmát mi találtuk ki, de valójában mit tapasztalunk? A napok múlását, világosságot és sötétséget, azt hogy változunk, öregszünk, meghalunk. Tapasztaljuk az évszakokat, ősz, tél, tavasz nyár. Télen elhal a mag hogy tavasszal kicsirázon. Ha nem halna meg nem is tudna szárba szökkenni. A halál nem az élet ellentétje hanem része az életnek. Nincs olyan hogy semmi meg valami. Csak valami van. Amikor meghal egy szerettünk döbbenünk rá hogy az ilyen elvont fogalmak, mint végtelen, meg tér és idő stb nem jelent semmit mert csak egy dolgot tudunk. Azt hogy bár meghat akit szerettünk és bár megrendítő erővel jár át a hiánya, szeretetünk iránta mélyebb mint valaha. Ez az a kapcsolat ami túlmutat a halálon. A szeretet. Ekkor értjük meg hogy ez nem csak egy érzelem hanem a legnagyobb titok, létünk és az egész mindenség mozgatórugója. Jézus legnagyobb csodája nem az volt hogy a vizen járt vagy hogy feltámasztotta Lázárt hanem az hogy a kereszten, az emberé lett Isten halt meg értünk.
130.
130.
ADMlN
#122: Akkor sem, ha fizetnél érte.
Lehet hogy itt még tudsz hülyíteni néhány naivabb fórumtársat, de nekem nem ez az első rodeóm veled.
128.
128.
DeKor
#127: Ha viszont arra gondolunk, hogy az idő végtelen, valamint térben az univerzum is végtelen, valójában nulla az esélye annak, hogy valamikor ne álljon össze valahol annyi véletlen, ami végül az élet spontán kialakulásához vezet. Sőt, az univerzum végtelenségébe belegondolva csak és kizárólag annak van esélye, hogy más olyan bolygók is léteznek, ahol kialakul élet. Ezen bolygók száma pontosan végtelen kell, hogy legyen.
Ezt megcáfolandó viszont ha az idő végtelen, tehát a megjelenésünk előtt is végtelen idő állt rendelkezésre ahhoz, hogy véletlenül élet jöjjön létre, hogyan lehetséges, hogy még nem nyüzsög az univerzum lényektől, és mi is csak néhány ezer éves írott múltra tudunk visszatekinteni?
:)
124.
124.
Duken
#77: Én ezt a zuhanó repülő analógiájára szoktam használni de a lövészárkos hasonlat is üt. Érdekes hogy az ember pont ebben a tehetetlenségében tapasztalja meg létének legmélyebb értelmét.
122.
122.
Duken
#120: Ez a komment azt ugye tudod hogy nem rólam állít ki bizonyítványt. Értelmesnek tünsz ezért azt javaslom hogy most fejezd be. Nem fest túl jó képet rólad. Inkább jelőlj be Te is és megbeszéljük. Mit szólsz hozzá Admin?
121.
121.
Duken
#119: Á! Te vagy akkor Kornél. Visszajelöltelek, közeli barátként.Igy le tudsz monitorozni facen ha akarod. :D De örülök hogy bejelöltél. Tegnap Nyarlakoval tök jót dumáltunk este. Jó lenne ha több gk tagal dumálni így együtt. Már csak godach visszajelzéséte várok.
119.
119.
DeKor
#118: Téged is bejelöltelek. Úgy találtam amúgy meg, hogy megnéztem a te barátlistádat. :D
118.
118.
Duken
#117: Napszemüveges az avatárja. :)
117.
117.
DeKor
Godach, alig találtalak meg PSN-en. Nem mondtad, hogy egy szám is van a neved után. :)
Mert ha annyit ütök be, hogy godach, 82 nevet dob ki. :)
116.
116.
ADMlN
#111: "azt hogy summákoló lennék még senki nem mondta a személyes környezetemben"
Na igen, ebben teljesen biztos voltam, mert ha olyan emberekkel lennél körülvéve akik megmondják, akkor nem te lennél a végeredmény.

"velem született lazaság és vagányság a jellememben"
Nem, én biztos nem ezekre a jelzőkre gondoltam, inkább az "alakoskodó", "hitvány" és "kétszínű" kifejezések mentén mozognék.
114.
114.
DeKor
#113: Az adatlapja szerint Duken 26 éves. 10 évig volt szerzetes, viszont néhány éve tanár. Tegyük fel, hogy két éve tanár. Tehát akkor 14 éves korában lett szerzetes, és 24 évesen lett tanár. A szerzetesség előtt azonban luxushajókon dolgozott, tehát még 14 éves kora előtt. Hogy itt valamelyik adat sántít, az teljesen biztos.

A témától kicsit elrugaszkodva egyébként én is voltam pék, kőműves segédmunkás, postás, szerszámüzletben eladó, telepvezető tüzéptelepen, újságíró, közben létrehoztam Magyarország legsikeresebb építőipari honlapját, voltam és vagyok grafikus, oktatok grafikát, voltam a Cinema 4D első magyar hivatalos szakértője, és dolgoztam szinkronstúdióban is. Mondjuk én 42 éves vagyok, és ezek közül egy csomó dolog párhuzamosan történt.
113.
113.
Fata Morgana
#61: Mi a gond??
Nincs itt vádaskodás, csak emlékszem 1-2 éve még azt állította hogy tanár most meg szerzetes, bakker én már nem nyalok be ilyen álszent dumát.
A témához meg annyit, "a hit adományát még nem kaptam meg" habár nyitott vagyok sok mindenre. Az "egy isten" hit szerintem sántít valahol bár katolikus vagyok-voltam (első áldozó, bérmálkozó eljártam ministránsként a vasárnapi misékre, temetésekre) de kiábrándultam és csalódtam.Majd elkezdtem kutatni a témában egy évtizedig, úgy döntöttem nem érdekel a biboldók által megírt és 100-nál is többször átírt "fantasy bibliája".
Mikor lejár az időnk eme planétán csak akkor lebben fel a fátyol a nagy titokról addig csak szájtépés minden egyes mondat ami a témával kapcsolatos.
112.
112.
kamgecam
#111: +1 Abszolút egyetértek veled Ákos,ööö, azaz Duken. Mindegy, oszd be magunknak.Olyan kincsek vannak köztetek hogy csak na és ezt nem magunkra értem! :-)
111.
111.
Duken
#110: Vannak hibáim, ember vagyok de azt hogy summákoló lennék még senki nem mondta a személyes környezetemben. Van egy természetes velem született lazaság és vagányság a jellememben ez igaz de ezen nem is akarok változtatni. 3 dolgot nem vehetnek el tőlem az emberek: a hitemet, hazaszeretetemet és a humorérzékemet. Az utóbbiból neked se ártana. Kis önirónia jót tesz, mielőtt a másik szeméből ki akarod venni a szálkát...
110.
110.
ADMlN
#63: Ennyi “művelődés” és “szellemi táplálék” mellett azért szomorú, hogy csak egy ilyen sumákoló jellemre futotta...
108.
108.
godach
#107: Mindenütt GoDach vagyok. Face, psn, live, steam, Origin, uplay, minden
107.
107.
DeKor
#97: Téged amúgy milyen néven keresselek majd? Ugyanezen?
106.
106.
Duken
#103: Bocsi félrenéztem de küldtem invitot. Nyarlako már nyomjuk! :)
105.
105.
DeKor
Közben egyébként az van - ha valakinek nem tűnt volna fel - hogy valahol egy pap elhatározta, hogy játék útján is tartja a kapcsolatot a fiatalokkal, aminek hatására elkezdtünk vallásról és hitről beszélni, aminek az eredménye egy össznépi egymás nyakába borulás lett. Szóval ha valaki még kételkedik abban, hogy a vallásnak pozitív hatása van az emberekre, az most kapjon észbe. :D :D :D
104.
104.
DeKor
#103: Én is néztem, hogy miért ő válaszolt. :D
De megnyugtatlak, én az elvek embere vagyok, hamarabb állnék a saját köpésem alá, mint hogy két accounttal - vagy bármilyen egyéb módon - megtévesszek embereket, még ha ismeretlenek is.
103.
103.
godach
#101: na most akkor nem értem.
96-ra írtam (DeKor) hogy invitelj erre 101 (duken) írt vissza.
Segíts nekem mester. Egy ember vagytok vagy nem? xD
101.
101.
Duken
99.
99.
godach
#98: Mert mindig keverlek ezzel a hülye Duken-al aki meg az xD
98.
98.
DeKor
#95: Rólam meg valamiért azt hiszed néha, hogy PS fanboy vagyok. :) Máskor meg valamiért nem. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...