Minecraft-szervert nyitott a Vatikán

A katolikus papok is otthon lehetnek a tech- és gamervilágban. Robert Ballecer atya Twitteren kérdezte meg a 23 ezer követőjét arról, hogy milyen játékhoz indítson saját szervert, a szavazatok alapján pedig a Minecraft került ki győztesként.

Robert R. Ballecer több mint 23 ezer Twitter-követővel rendelkezik, korábban techblogot vezetett, gyakori házigazdája a This Week in Tech podcastnek, emellett pedig pap a Vatikánban. Bármennyire is különösnek hangzik, a két dolog nem zárja ki egymást. Ballecer atya úgy döntött, hogy összeköti a hobbiját az Istennek tett szolgálatával - így jöhetett létre a Vatikán saját Minecraft-szervere.

Ballecer egy olyan közösségi teret szeretett volna létrehozni, ahol a játékosok egy kevésbé toxikus, baráti környezetben élhetik ki a kreativitásukat. Ehhez Twitteren kért segítséget az őt követőktől: a pap a Minecraft, a Rust, az Ark és a Team Fortress 2 kvartettjét jelölte meg lehetséges opcióként, a szavazók túlnyomó többsége pedig a Minecraft mellett tette le a voksát.

133 komment - szólj hozzá!