Minecraft-szervert nyitott a Vatikán

A katolikus papok is otthon lehetnek a tech- és gamervilágban. Robert Ballecer atya Twitteren kérdezte meg a 23 ezer követőjét arról, hogy milyen játékhoz indítson saját szervert, a szavazatok alapján pedig a Minecraft került ki győztesként.
  • Írta: szlav

Kommentek

#133
#132: Szerintem nagyon leegyszerűsíted a dolgot. Nem éppen, az ösztönre épül minden, mivel mi tudunk választani hogy melyik ösztönünket követjük. Döntési szabadságunk van ez pedig tulmutat az ösztonösségen.
#131
#128: Hmm érdekes. Igazából ha csak belegondolok hogy mi a végtelen beleőrül az ember. Tán az a baj hogy a létezést mi időhöz és térhez kötjük. De mi van akkor ha maga a lét lényege, túlmutat téren és időn? Ha létezésünk alapja ezeken kívül keresendő? Igazából az idő, a végtelen fogalmát mi találtuk ki, de valójában mit tapasztalunk? A napok múlását, világosságot és sötétséget, azt hogy változunk, öregszünk, meghalunk. Tapasztaljuk az évszakokat, ősz, tél, tavasz nyár. Télen elhal a mag hogy tavasszal kicsirázon. Ha nem halna meg nem is tudna szárba szökkenni. A halál nem az élet ellentétje hanem része az életnek. Nincs olyan hogy semmi meg valami. Csak valami van. Amikor meghal egy szerettünk döbbenünk rá hogy az ilyen elvont fogalmak, mint végtelen, meg tér és idő stb nem jelent semmit mert csak egy dolgot tudunk. Azt hogy bár meghat akit szerettünk és bár megrendítő erővel jár át a hiánya, szeretetünk iránta mélyebb mint valaha. Ez az a kapcsolat ami túlmutat a halálon. A szeretet. Ekkor értjük meg hogy ez nem csak egy érzelem hanem a legnagyobb titok, létünk és az egész mindenség mozgatórugója. Jézus legnagyobb csodája nem az volt hogy a vizen járt vagy hogy feltámasztotta Lázárt hanem az hogy a kereszten, az emberé lett Isten halt meg értünk.
#130
#122: Akkor sem, ha fizetnél érte.
Lehet hogy itt még tudsz hülyíteni néhány naivabb fórumtársat, de nekem nem ez az első rodeóm veled.
#128
#127: Ha viszont arra gondolunk, hogy az idő végtelen, valamint térben az univerzum is végtelen, valójában nulla az esélye annak, hogy valamikor ne álljon össze valahol annyi véletlen, ami végül az élet spontán kialakulásához vezet. Sőt, az univerzum végtelenségébe belegondolva csak és kizárólag annak van esélye, hogy más olyan bolygók is léteznek, ahol kialakul élet. Ezen bolygók száma pontosan végtelen kell, hogy legyen.
Ezt megcáfolandó viszont ha az idő végtelen, tehát a megjelenésünk előtt is végtelen idő állt rendelkezésre ahhoz, hogy véletlenül élet jöjjön létre, hogyan lehetséges, hogy még nem nyüzsög az univerzum lényektől, és mi is csak néhány ezer éves írott múltra tudunk visszatekinteni?
:)
#127
#126: Ok de mi a létezés? Mi a lét? Honnan jött , miből jött létre az anyag amiből a robbanás lett? Miért van egyáltalán valami a semmi helyett? Az meg már főleg magas nekem hogy a tudat, az hogy tudatos, énképpel rendelkező lények vagyunk akik reflektálnak saját létükre az hogy lett? Csak úgy kialakult, véletlenül az evulúció hatására? Ennek az esélye, matematikailag nulla. A valóság jóval összetettebb annál hogy leegyszerűsítsük az evúlucióra az egészet. Része az evulúció de nem az egész, tervezetség is van a világban, tudatosság, rend. Szóval sok a kérdés de izgalmas téma az tuti!
#124
#77: Én ezt a zuhanó repülő analógiájára szoktam használni de a lövészárkos hasonlat is üt. Érdekes hogy az ember pont ebben a tehetetlenségében tapasztalja meg létének legmélyebb értelmét.
#122
#120: Ez a komment azt ugye tudod hogy nem rólam állít ki bizonyítványt. Értelmesnek tünsz ezért azt javaslom hogy most fejezd be. Nem fest túl jó képet rólad. Inkább jelőlj be Te is és megbeszéljük. Mit szólsz hozzá Admin?
#121
#119: Á! Te vagy akkor Kornél. Visszajelöltelek, közeli barátként.Igy le tudsz monitorozni facen ha akarod. :D De örülök hogy bejelöltél. Tegnap Nyarlakoval tök jót dumáltunk este. Jó lenne ha több gk tagal dumálni így együtt. Már csak godach visszajelzéséte várok.
#120
#116: Wow!
#119
#118: Téged is bejelöltelek. Úgy találtam amúgy meg, hogy megnéztem a te barátlistádat. :D
#118
#117: Napszemüveges az avatárja. :)
#117
Godach, alig találtalak meg PSN-en. Nem mondtad, hogy egy szám is van a neved után. :)
Mert ha annyit ütök be, hogy godach, 82 nevet dob ki. :)
#116
#111: "azt hogy summákoló lennék még senki nem mondta a személyes környezetemben"
Na igen, ebben teljesen biztos voltam, mert ha olyan emberekkel lennél körülvéve akik megmondják, akkor nem te lennél a végeredmény.

"velem született lazaság és vagányság a jellememben"
Nem, én biztos nem ezekre a jelzőkre gondoltam, inkább az "alakoskodó", "hitvány" és "kétszínű" kifejezések mentén mozognék.
#114
#113: Az adatlapja szerint Duken 26 éves. 10 évig volt szerzetes, viszont néhány éve tanár. Tegyük fel, hogy két éve tanár. Tehát akkor 14 éves korában lett szerzetes, és 24 évesen lett tanár. A szerzetesség előtt azonban luxushajókon dolgozott, tehát még 14 éves kora előtt. Hogy itt valamelyik adat sántít, az teljesen biztos.

A témától kicsit elrugaszkodva egyébként én is voltam pék, kőműves segédmunkás, postás, szerszámüzletben eladó, telepvezető tüzéptelepen, újságíró, közben létrehoztam Magyarország legsikeresebb építőipari honlapját, voltam és vagyok grafikus, oktatok grafikát, voltam a Cinema 4D első magyar hivatalos szakértője, és dolgoztam szinkronstúdióban is. Mondjuk én 42 éves vagyok, és ezek közül egy csomó dolog párhuzamosan történt.