Star Citizen - 250 millió dollárt adtak rá a rajongók

Erős hónapot zárt a Cloud Imperium Games a CitizenConnal, így a Star Citizen fejlesztésére szánt, a közösség sorai közül összekalapozott összeg átlépte a 250 millió dolláros határt.

Csak nagyon kevés AAA-játék örülhet 250 millió dolláros fedezetnek, a Star Citizen mégis átlépte ezt az óriási határt, ráadásul kizárólag a közösség adományai által. A játék már lassan nyolc éve készül, a rajongói lelkesedés azonban még most sem hagyott alább - csak a novemberi CitizenCon találkozóján több mint 9 millió dollárt dobtak a kalapba a mélyűri kalandokra vágyó játékosok.

Nem csak az összegyűjtött összeg, de az ebben részt vevő adományozók száma is rekordmértékű - egy kisebb országnyi, majdnem 2,5 millió fő szállt be eddig összesen a kampányba.

Habár a tényleges, végső megjelenésre még továbbra sincsenek kilátások, a játék lassacskán mégis épül. Decemberben egy új bolygóval, a microTechkel bővül az univerzum, amely az azt uraló vállalat után kapta a nevét. A jövő év első felében egy új, 20v20-as játékmóddal bővül az FPS-szekció is - ez a Theatres of War névre hallgat majd. Az ígéretek szerint pedig jövőre megérkezik az egyjátékos mód, vagyis a Squadron 42 bétája is.

74 komment - szólj hozzá!